Mgr. Vendula Hromádková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OPEN REPOSITORIES 2010 MADRID, 6. – MGR. LENKA NĚMEČKOVÁ ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA ČVUT.
Advertisements

Překlad Bath profilu 2.0 Martin Vojnar
Zkušenosti se zpracováním elektronicky dodaných záznamů seriálů do Souborného katalogu ČR Danuše Vyorálková
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
1 Repozitář MU Mgr. Michal Petr Odbor pro akademické kvalifikace a kvalitu
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Doporučená literatura ve IS/Stag M.Faitová, Univerzitní knihovna tel. (37763)7700.
2. Národní konference o doporučených postupech , Olomouc Katalog klinických doporučených postupů – současný stav a možnosti využití Miroslav.
Zásady institucionálního hodnocení VaV připravovaného v rámci Ipn Metodika (Efektivní systém hodnocení a financování VaVaI) Daniel Münich garant klíčové.
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum,
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
E-knihy a problematika hodnocení výsledků VaV karel oliva Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace, předseda OK SHV a člen KHV.
Zpřístupnění plných textů vědeckých publikací v prostředí systému Medvik Helena Bouzková, Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Eva Lesenková, Ondřej Horsák, Adéla.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
Vkládání záznamů do databáze OBD
Repozitář AV ČR, otevřený přístup a příprava na hodnocení vědeckých ústavů Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Otevřené repozitáře , Brno.
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
SBĚR PUBLIKAČNÍCH AKTIVIT 1. LF UK A VFN V ROCE 2012 Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN únor 2012.
Sherpa/ RoMEO Iva Burešová + rozšířený kolektiv ASEP.
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Publikace a hodnocení Publikace a vládní hodnocení vědy 2007.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Zkušenosti z kontroly údajů v RIV Kolokvium Řízení, financování a hodnocení SHV Praha,
Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
Rejstřík informací o výsledcích výzkumu a vývoje RIV
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
Informace o koncepci připravovaného hodnocení VaV a o projektu Ipn Metodika Efektivní systém hodnocení a financování VVI Daniel Münich garant klíčové aktivity.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
Vkládání záznamů do databáze OBD – revidovaná verze listopad 2015 Zejména pro účely vykazování do RIV.
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů K. Durecová
SEMINÁŘ „ORGANIZACE SBĚRU DAT DO IS VaVaI – informační oblasti RIV“ (Mgr. Arnold SANTUS, MŠMT) AV ČR :30 hod.
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
KNIHOVNA KTF UK Magdalena Hornová.
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Centrální databáze RIV aneb Co se s vašimi daty děje dál
Vědeckovýzkumný informační systém
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Podpora Vědy a Výzkumu Služby Knihovny PhDr. Ondřej Fabián.
Doktorské studium na FLD
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
Transkript prezentace:

Mgr. Vendula Hromádková hromadkova@phil.muni.cz Setkání garantů RIV 11. 12. 2014 Mgr. Vendula Hromádková hromadkova@phil.muni.cz

Program Aktuální informace z RVVI Harmonogram Sběru do RIV 2015 Novinky v agendě Publikace IS MU Druh výsledku O (Ostatní) Zahraniční publikace a NK ČR Garanti RIV a kontrola správnosti záznamů Diskuze

Aktuální informace z RVVI aktualizace Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik pro rok 2015 (http://vyzkum.cz/FrontAktualita.aspx?aktualita=733424) hodnocení Sběru do RIV 2014 (2009-2013) – zveřejněno v prosinci 2014? (http://vyzkum.cz/FrontClanek.aspx?idsekce=720397) připravuje se nová metodika (IPN Metodika) – společnost Technopolis (UK); finální verze 2016, implementace cca 2018 (http://metodika.reformy-msmt.cz/)

Harmonogram Sběru do RIV 2015 leden (do 31.1.) – doplnění veškerých záznamů za rok 2014 únor (do 20.2.) – kontroly za garanty RIV únor-březen (do 31.3.) – finální kontroly za FF duben (začátek dubna – bude upřesněno) – finální termín pro předání dat na Rektorát

Novinky v agendě Publikace IS MU (2014) Příznak „Nevystavovat“ Spolupracující pracoviště v rámci MU Informační email při zrušení štítku RIVOK Dohodnuto řešení konfliktů záznamů s NAMU: Záznamy NAMU vytvářeny vždy nově Záznamy NAMU označeny veřejným štítkem (Munipress) Záznamy NAMU nebudou určeny pro RIV Záznamy NAMU nebudou smět upravovat autoři publikace Publikace nebudou vázány na konkrétní organizační jednotku a na konkrétní zdroj financování.

Spolupracující pracoviště v rámci MU Dělení bodů výsledku podle procentuálního podílu (platné pro Sběr 2015!): na úrovni fakulty na úrovni pracoviště

Co se chystá v agendě Publikace (2015) konsolidace výsledků druhu „O“ (historie?) aplikace na kontrolu publikací ve Web of Science podle jména přehled vědeckých profilů (př. Researcher ID, ORCID) integrace identifikátorů RID a ORCID v IS MU v Pomůckách k publikacím bude k dispozici tabulka H13 s provázaným ID a UČO

Druh výsledku „O“ (Ostatní) RIV je zdrojem informací o výsledcích výzkumu, vývoje a inovací (neslouží výhradně pro hodnocení) => do RIV je nutné odvádět i nebodované výsledky, obzvláště v případě návaznosti na projekt (pro potřeby kontrol poskytovatelů, evidenci výsledků na projektech..) ale… do RIV by měly odcházet především kvalitní vědecké výstupy, FF MU doporučuje vždy zvážit, zda se jedná opravdu o dílo takovéto kvality (kvantita x kvalita) ostatní výsledky budou hodnoceny interním hodnocením FF MU, i přesto, že nebudou odvedeny do RIV

Zahraniční publikace a Národní knihovna ČR hodnotit se budou pouze publikace, které jsou k dispozici v Národní knihovně (NK), v případě zahraničních vydavatelství je předkladatel do NK dodá na vlastní náklady v případě hodnocení elektronických knih (On-line) je jejich hodnocení podmíněno evidencí v mezinárodních knižních nebo digitálních registrech (např. ISBN, DOI), prokazatelným doložením existence (např. html odkaz) a zajištění přístupu k elektronické knize nebo dodání kopie na hmotném nosiči (zdroj: Metodika 2013- 15, str. 12) veřejná aplikace systému e-deposit NK ČR na ukládání elektronických publikací bude zveřejněna v lednu 2015

Zahraniční publikace a FF MU publikace musí být v Národní knihovně do cca konce dubna 2015 (bude upřesněno) zodpovědnost převedena na autory/katedry (platba za publikaci, příp. odevzdání autorského výtisku), je potřeba vždy zvážit, zda publikace splňuje definici druhu a zda může vstoupit do hodnocení (finanční návratnost?) pokud se autor/katedra rozhodne publikaci zaslat do NK, předá publikaci garantovi RIVu – do určitého termínu (bude upřesněno) se shromáždí všechny publikace u koordinátorky RIV koordinátorka RIV zajistí předávací protokol a odvoz publikací do NK ČR

Garanti RIV na FF MU kontaktní osoby pro problematiku RIV na katedře kontrola správnosti záznamů přenášených do RIV spolupráce při výběru a předávání zahraničních publikací do Národní knihovny ČR Emailový alias: garanti.RIV@phil.muni.cz

Kontrola správnosti záznamů - obecně výsledky je nutné vykazovat pravdivě, podle skutečného stavu pro správnost záznamu si musí odpovídat doba vzniku díla, doba trvání navázaného projektu (výzkumného záměru atd.) a doba pracovního/studijního vztahu autora vědní obor uvádět primárně podle oboru výsledku (nikoli projektu, nebo časopisu)

Kontrola správnosti záznamů – návaznost na financování výsledky je nutné připisovat na projekty, ze kterých byly opravdu podpořeny (nepřipisovat na jiné projekty, přesně zjistit, z kterého projektu je výsledek podpořen a nezapomenout to uvést) u výsledků odvedených do RIV musí být návaznost na financování v souladu s průběžnými/závěrečnými zprávami pro poskytovatele specifický výzkum x institucionální podpora

Kontrola správnosti záznamů – druh výsledku J, D pokud je článek ve WoS („Article“; „Review“; „Letter“), nebo SCOPUS („Article“; „Review“; „Letter“) a má jiný, než hodnocený příznak, nesplňuje definici pro J! (př. „Correction“ lze opravit v dalším roce) vyplňovat UT WoS (Accession Number) – jinak nebude článek hodnocen jako Jimp v případě druhu D evidovaném v databázi Scopus je nutné uvádět údaj ISBN i ISSN, pokud jsou k dispozici

Kontrola správnosti záznamů – všechny druhy výsledků ověřovat definice jednotlivých druhů výsledků (kontrola s katalogem NK ČR) kontrola názvů článků/publikace kontrola ISSN/ISBN rozsah stran/počet stran výsledku uplatnění výsledku (= rok vydání), nikoliv rok Sběru do RIV anotace (min. 64, max. 2000 znaků) – anotace v původním jazyce si musí obsahově odpovídat s anotací v anglickém jazyce stát vydavatele, nikoliv stát, odkud pochází autor

Kontrola správnosti záznamů - Nejčastější chyby Odborná publikace x sborník; publikace nesplňuje definici (učebnice, sborník, biografie…) Publikace nesplňuje formální kritéria Povinný výtisk publikace není v NK

Poznámky k hodnocení výsledků výsledky, které byly už jednou hodnoceny, si přenášejí bodové hodnocení do dalšího hodnoceného roku. Nově dodaný výsledek (i starší) je nově hodnocen vždy podle aktuální platné metodiky výsledky v některých oborových skupinách nejsou hodnoceny vůbec (př. SHVc - obor psychologie a knihovnictví) pokud je publikace uvedena v databázi WoS, ale časopis ještě nemá spočítaný IF, náleží tomuto výsledku nejnižší bodová hodnota pro Jimp

Hodnocení výsledků

Kontakty Rektorát MU: Mgr. Michal Petr (petr@rect.muni.cz) FF MU: doc. Jana Horáková, Ph.D. (horakova@phil.muni.cz) FF MU: Mgr. Vendula Hromádková (hromadkova@phil.muni.cz) FF MU: garanti RIV (garanti.RIV@phil.muni.cz)

Zdroje Dokumentový server FF MU: Filozofická fakulta -> Publikační činnost -> RIV (https://is.muni.cz/auth/do/phil/puci/RIV) Metodika hodnocení výsledků VO 2013-2015 Předávání údajů do RIV 2015 Často kladené otázky k Metodice Diskuzní fórum IS MU: K problematice ohodnocení publikačních výstupů (https://is.muni.cz/auth/df/body_rvv/)

DISKUZE