Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Projekt „Přeshraniční ekologická výchova v oblasti ochrany přírody a trvale udržitelného rozvoje v Českosaském Švýcarsku, Hornolužickém pohoří a Lužických.
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Workshopy (kolegové pro kolegy)
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 14. leden 2012 SPŠ Perspektivní studijní obory: denní čtyřleté maturitní obory pro absolventy ZŠ, určené pro dívky i pro chlapce.
Výstupy projektu. Popis projektu Implementace ICT v rámci předmětů biologie a zeměpisu evidenční číslo: 0341P2006 Cílová skupina: Děti, žáci a studenti.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:* III/2Sada:* I. Ověření ve výuce: oktávaDatum:
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
1 NNO a strukturální fondy EU Liberec, 16. dubna 2009.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Maturitní zkouška 2013  společná část („státní maturita“)  jedna úroveň obtížnosti  profilová část  v „režii“ školy.
Maturita 2010/2011 Co je potřeba znát z maturitní vyhlášky.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 17. prosince 2008.
EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, Opava GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM.
Rekvalifikační zařízení: Mgr. Zbyněk Rybka
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Vítáme vás na semináři vedoucích klubů Asociace malých debrujárů ČR – Hotel Ogar Luhačovice-Pozlovice.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Konzervatoř a Vyšší odborná škola Jaroslava Ježka
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 6. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 20. listopadu.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Legislativní prostředí
2. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 3. setkání metodiků středních škol okresu Vsetín Středa 11. prosince 2013.
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
8. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 5. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy Středa 23.
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
CO NÁS ČEKÁ OKOLO MATURIT V ROCE 2012 Maturita 2011 Změny pro rok 2012 Připomínky CZESHA Nový systém hodnocení písemných prací.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 9. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 2. dubna 2014.
3. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
4. setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL Školení pedagogů Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Limita a spojitost v učivu na střední škole Vedoucí práce: RNDr. Jitka Laitochová, CSc.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
CLIL Casting na středních školách Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice,
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem
Krajská konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Zlínském kraji
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Plánování prvních kroků
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
Centrum kolegiální podpory CKP
REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ
Europass – dodatek k osvědčení
Transkript prezentace:

Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012

První metodické setkání učitelů anglického jazyka ze středních škol okresu Vsetín. Termín konání: středa 21. listopadu 2012 Místo konání: ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí, Palackého 49 Program setkání: 7.45 – 8.00Prezence 8.00 – 8.20Zahájení, seznámení s projektem 8.20 – 9.00Ukázková hodina na téma Využití multimediální techniky v hodinách AJ - interaktivní tabule (RNDr. A. Neumanová) 9.00 – 9.30Diskuse k ukázkové hodině, výměna zkušeností 9.30 – 10.10Diskuse o tématech dalších setkání a o konkrétních potřebách středních škol v oblasti metodiky AJ – 10.30Přestávka, občerstvení – 11.00Diskuse o možnostech metodické přípravy studentů k zakončení středoškolského vzdělání certifikovanou zkouškou z AJ dle SERR – 11.35Představení jedné z možností získání mezinárodního certifikátu z AJ v přímé návaznosti na přípravu k maturitě – zkoušky City & Guilds (Mgr. Simona Geňatová, státní reprezentantka City & Guilds, Praha) – 11.50Diskuse k tématu, připomínky a náměty – 12.00Zakončení, evaluační dotazník Oběd

Ukázková hodina na téma Využití multimediální techniky v hodinách AJ – interaktivní tabule (RNDr. A. Neumanová)

Představení jedné z možností získání mezinárodního certifikátu z AJ v přímé návaznosti na přípravu k maturitě – zkoušky City & Guilds (Mgr. Simona Geňatová, státní reprezentantka City & Guilds, Praha)

Metodici středních škol okresu Vsetín

Metodická skupina učitelů středních škol okresu Vsetín JménoŠkola 1Marková Libuše, Mgr.SPŠ stavební, Valašské Meziříčí 2Neumanová Anna, RNDr.OA a VOŠ Valašské Meziříčí 3Palacký Jan, Mgr.ISŠ - COP Valašské Meziříčí 4Kašová Martina, Mgr.SŠ zemědělská a přírodovědná, Rožnov p/R 5Foukalová Alena, Mgr.SŠ informatiky, Rožnov pod Radhoštěm 6Fabiánová Eva, PhDr.SŠ informatiky, Rožnov pod Radhoštěm 7Valasová Veronika, MgrOA a VOŠ Valašské Meziříčí 8Matušincová Ranata, Mgr.SOŠ J. Sousedíka, Vsetín 9Zajíčková Marcela, Mgr.SOŠ J. Sousedíka, Vsetín 10Zetek Mojmír, Mgr.Gymnázium Fr. Palackého, Valašské Meziříčí 11Orságová Michaela, Mgr.SPŠ strojnická, Vsetín 12Čuchtová Milena, Mgr.Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm

Metodici středních škol okresu Vsetín

Stručný zápis z 1. společného jednání metodiků středních škol Po zahájení setkání a představení základní myšlenky projektu předvedla PhDr. Anna Neumanová ukázkovou hodinu s použitím interaktivní tabule. Představila učitelům možnosti přípravy materiálu pro interaktivní tabuli, např. práce s programy Prezi, Smart board, Office atd. Po skončení se rozvinula diskuse o zkušenostech účastníků s interaktivní tabulí, byl vznesen požadavek na školení k ovládání tabule, případně sdílení již připravených materiálů s jinými učiteli. Dalším bodem setkání byla diskuse o možných námětech dalších metodických setkání. Požadovaná témata: – Jak zapojit do výuky písmo rukou, – jak přimět žáky k mluvení (jak je „rozmluvit“), – jak pracovat se slovníky, na základě čeho rozšiřovat slovní zásobu – jak pojmout jedno vzorové maturitní téma. Ve druhé části setkání bylo diskutováno, zda je vhodné motivovat žáky ke složení některé z akreditovaných jazykových zkoušek, či zda stačí pro výstup ze střední školy maturitní vysvědčení. Přítomní se shodli na vhodnosti předání informace studentům o možnostech získání českých i mezinárodních certifikátů tak, aby mohli po ukončení školy přiložit k životopisu certifikát. Jako jedna z možností byly představeny zkoušky City & Guilds, které nevyžadují zvláštní přípravu, jsou cenově dostupné, je možno je složit v místě a kopírují celý SERR pro jazyky. Na setkání byla přizvána státní reprezentantka City & Guilds pro ČR., učitelé dostali důležité informace, měli možnost shlédnout příklad ústní zkoušky a vidět příklady zkušebních testů. Závěrem byla provedena rekapitulace celého dopoledne a ponechán čas k návrhům příští ukázkové hodiny.

12 učitelů angličtiny ze středních škol okresu Vsetín vlevo – ředitel ISŠ – COP Mgr. Petr Pavlůsek vpravo – vedoucí metodického centra Mgr. Ivana Nováčková