V životě lidí mohou nastat neočekávané situace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statistické šetření.
Advertisements

BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Český jazyk (sloh) – 8. ročník
Jednotný postup při poskytování první pomoci
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Důležitá telefonní čísla
Integrovaná střední škola,Slaný
Slovesný vid Dokonavý nedokonavý.
DĚTSKÁ PRÁVA Svět je veliká skládačka složená z mnoha dílů. Všichni, i ty , jsme jeho součástí.
Honza a Světlana Ahoj děti, jmenuji se dráček HASÍK.
VY_32_INOVACE_428, 22. sada, Prvouka
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Konverzace: Kam pojedete v létě?. Kolja 3 Otázky a film.
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Elektronická učebnice – II
Poznámky pro výuku Předmět: Vlastivěda
Dětský den v Hájku 2008 Nebudete tomu věřit, ale 1. června se konal dětský den na hřišti v hájku a nejen dětský smích napovídá tomu, jak se povedl.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Cyberbullying Neboli kyberšikana.
jmenuji se dráček HASÍK
Mimořádné události – co dělat!
... jednotné evropské číslo tísňového volaní 112
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.1 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Obecné zásady první pomoci Typ: DUM - výkladový Předmět:
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
Nikola se před několika dny přestěhovala do nového města nikdo ji tu však nebere vážně a nikdo se s ní nekamarádí… Proto se jen učí ale stejně jí to moc.
Krizová situace Člověk a jeho zdraví. Krizová situace Člověk a jeho zdraví.
MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI 7. ročník
Cyber stalking (pronásledování) Nikol Káninská. Ahoj já jsem Petra a jednoho dne jsem si našla kluka. Jmenoval se Olda. Byl docela super do doby než jsem.
TEST - JAK BEZPEČNĚ NA INTERNETU. : Pokud mě někdo požádá na chatu o sdělení adresy a telefonu A pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje B pošlu mu je,
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Jezevčí vrch 2.díl.
CHOVÁNÍ V MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍCH
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Chování v lese Člověk a jeho zdraví. Chování v lese Člověk a jeho zdraví.
Traumatologický plán ÚSZS
Tereza Pecánková.
Jak na bezpečný internet?
Mobilní komunikace je jedním ze způsobů komunikace na dálku. Její éra byla odstartována v roce 1950, když došlo k vynálezu tzv. „pevné linky“ MOBILNÍ KOMUNIKACE.
* Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_PŘÍRODOVĚDA _ 5.TŘ. Název: TÍSŇOVÁ VOLÁNÍ Číslo.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VI JAK SE ZACHOVAT V PŘÍPADĚ NÁLEZU PODEZŘELÉHO ZAVAZADLA NEBO OBDRŽENÍ PODEZŘELÉ ZÁSILKY OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ BOMBY.
DUM II. / 17. tísňová volání Bc. Zdeněk Klíma. Tísňová volání Telefonní čísla, kterými zavoláme pomoc.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A03Prv2_Tísňová volání.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
Člověk a zdraví Bc.Kateřina Cuperová. - je jakékoliv pohlavní dotýkání, styk či vykořisťování kýmkoliv.
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Jestli chceš uskutečnit svůj sen, probuď se!
Čísla integrovaného systému
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ V.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Jak správně telefonovat
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy
Ochrana člověka při ohrožení zdraví a života:
Dětské dopravní hřiště Městské policie
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_CJ8_02
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
SOUTĚŽNÍ PROJEKT Lepší místo ve škole
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

V životě lidí mohou nastat neočekávané situace V životě lidí mohou nastat neočekávané situace. Proto je dobré vědět, co může ohrozit naše zdraví, nebo dokonce i náš život. Můžeme si říci, jak bychom se v těchto neočekávaných situacích zachovali a mohli tak ochránit své zdraví a pomoci druhým lidem. Mezi nejdůležitější záchranné systémy patří hasičské sbory, policie a záchranná lékařská služba.

Když šel Tomáš domů ze školy, všiml si, že z jedné bytovky se kouří. Kouř se valil ze sklepa, kde bylo složené uhlí. Hned ho napadlo, že ve sklepě začalo hořet. Jak by se měl Tomáš správně zachovat? Poraď mu.

Správné řešení: Pokud má Tomáš u sebe mobilní telefon, měl by zavolat hasiče na čísle 150. Musí nahlásit, jak se jmenuje, kde se událost stala, co přesně se stalo. Volat může i bez kreditu, je to linka tísňového volání. Ale pozor, zneužití tísňových linek je trestné!!! Jestli telefon u sebe nemá, vyhledá co nejrychleji dospělou osobu a řekne jí, co viděl. Zkuste si volání – rozhovor mezi dispečerem a Tomášem ve dvojicích.

Lucka šla s kamarádkou Věrou bruslit. Když nacvičovaly piruetu, Věrka upadla a zůstala ležet. Plakala, že ji bolí noha a nemůže vstát. Co si myslíte, že by měla Lucka udělat? Mobil u sebe neměla, aby si ho při bruslení nerozbila. Poraď.

Správné řešení: Lucka by měla požádat nejbližší dospělou osobu o pomoc. Měli by zjistit, co má Věra s nohou a pokud jde o vážné zranění, přivolat sanitku na telefonním čísle 155. Pak by také měla Lucka zajít za Věřinými rodiči a oznámit jim, co se stalo.

Lenka šla domů ze školy. Šla parkem, kam chodí obyvatelé města často venčit psy. Na dětském hřišti viděla volně pobíhat velkého psa. Dívala se, jestli někde neuvidí majitele psa, ale nikde ho nenašla. Bála se jít kolem psa, tak se vrátila zpátky ke škole a chtěla jít jinou cestou. Pak ji ale napadlo, že pes by mohl napadnout jiné dítě, které si půjde hrát na dětské hřiště. Napadlo ji, že by asi měla něco udělat, alespoň to někam nahlásit. Poraď Lence.

Správné řešení: Lenka by měla zavolat na městskou policii, že v parku pobíhá neznámý velký pes. Měla by uvést, kde ho viděla. Také by mohla informovat rodiče a ti by vše nahlásili na policii.