Školní vzdělávací program, Hra na klavír

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní umělecká škola V. Petrželky, Edisonova 90, Ostrava – Hrabůvka
Advertisements

Profesionální notační program nejen pro profesionály
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.13 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu prostého, odborného a uměleckého.
Výukový program SmartMusic Studio, nástroj moderního vyučování hudby na ZUŠ SmartMusic Studio v dokumentech Školního vzdělávacího programu.
1. TVORBA STUDIJNÍHO ZAMĚŘENÍ Studijní zaměření vzniká buď ze vzdělávacího zaměření popsaného v RVP ZUV Nebo si je škola vytvoří podle svých podmínek Studijní.
ICT 2- 3 – Melodie vzestupná, sestupná
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU:
Hudebně výrazové prostředky
Autor: Mgr. Hana Kalousková
HUDEBNÍ VÝCHOVA Havrlantová Natálie 2010.
Hudební výrazové prostředky
Studijní zaměření: hra na klavír
1.r.2.r.3.r.4.r.5.r.6.r.7.r. Hra na klavír Hudební nauka Skupinová interpretace 1111 Učební plán hry na klavír hudebního oboru ZUŠ.
ICT 2 – 3 – 26 HV Karel Hašler Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. V prezentaci se nachází pracovní list a odkaz na poslechovou.
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.15.
Výukové programy pro předmět český jazyk a literatura
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Akordeon Šťastný Mikuláš.
Indická hudba Anna Hájková.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s úvahou a její kompozicí. Žák se pokusí sám vytvořit jednoduchou úvahu. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s proslovem a jeho kompozicí
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
Studijní zaměření Studijní zaměření vzniká buď ze vzdělávacího obsahu popsaného v RVP ZUV. Nebo si je škola vytvoří podle svých podmínek. Studijní zaměření.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
přehled – hudební pojmy, osobnosti apod.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
 repertoár obsahuje i široký výběr skladeb klasické hudební literatury  směřuje k interpretaci soudobé hudby Hra na elektronické klávesové nástroje.
Schopnosti Pavel Šuranský.
Evropa: západní a střední Evropa
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Hudební výrazové prostředky
Hudební výrazové prostředky
Výchovné a vzdělávací strategie - disponuje vědomostmi a dovednostmi, které mu umožňují samostatně volit a užívat prostředky pro umělecké vyjádření Kompetence.
ICT 2 – 3 – HUDEBNÍ VÝCHOVA – hudební rytmus
ICT 2 – 3 – HV Hudba vokální a instrumentální
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Název Hudební značky, notace
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
Hudební výchova-5.ročník ZŠ „Otázky ke kritickému myšlení“
autor: Vlasta Lindovská matematika – pamětné odčítání
ICT – 2 – 3 – 4 Hudební výchova PL - Pexetrio
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Základní škola, Březinská 1702, Vlašim
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.05.
Západočeská univerzita v Plzni
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl, 9. května 1181, Litomyšl Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název: Hudební slovník 15. část.
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE TĚLESNÁ VÝCHOVA Cvičení na stanovištích Gymnázium Česká Lípa Vyučující: PhDr. Radek Častulík Expert: Mgr. Šárka Maleňáková.
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/01 Název materiálu: Artificiální a nonartificiální hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Poznej a zahraj písničku
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_HUDEBNÍ VÝCHOVA_Z ČEHO SE SKLÁDÁ HUDBA? Název: Z.
Lidové písně Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_05_LIDOVÉ PÍSNĚ Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
Hudební výrazové prostředky
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/07 
Carl ORFF ICT 2 – Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
STŘEDNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ, HOTELNICTVÍ A SLUŽEB
Didaktika TV; Martina Matúšková
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_06
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE  4/10
Hudební výchova ZŠ Praktická
RYTMUS SLUCHOVÉ VNÍMÁNÍ.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE  11/10
Současné trendy důraz na kontinuitu předškolního a počátečního školního rozvoje teorie emergentního rozvoje gramotnosti předškolní období – diskuse o systematické.
Transkript prezentace:

Školní vzdělávací program, Hra na klavír Základní umělecká škola Vítkov Školní vzdělávací program, Hra na klavír

Základní umělecká škola Vítkov 1. ročník I. stupně Žák je schopen využít uvolněného pohybového aparátu, dle svých individuálních možností, ke zvládnutí základních technických prvků – legato, staccato, portamento. Zvládá správný posed u klavíru. Orientuje se na klaviatuře a v jednoduchém notovém zápisu. Je schopen zahrát jednoduchou melodii a využívat hudební paměti. Dbá na přirozené postavení ruky. Zvládá hru dohromady v pětiprstové poloze.

Základní umělecká škola Vítkov 2. ročník I. stupně Žák rozlišuje základní dynamická a tempová označení. Dokáže vnímat hudbu i z jiných zdrojů než z vlastní interpretace (multimédia, návštěva koncertu, divadla, čtyřruční hra, souborová hra) a podle individuálních možností se zapojit (pohybovým projevem, interpretačně), či analyzovat (poznat dynamické a tempové rozdíly). Je schopen podle fyzických možností jednoduché pedalizace. Při doprovodu jednoduché písně využívá dudáckou kvintu. Je schopen pamětní hry.

Základní umělecká škola Vítkov 3. ročník I. stupně Žák zvládá osamostatnění rukou a dynamické rozlišení melodie od doprovodu. Hraje v rychlejších tempech. Je schopen sebekontroly v čistotě hry. Při doprovodu jednoduchých lidových písní používá T, D, S. Je schopen samostatné orientace v nově zadaných skladbách přiměřeně náročných k jeho schopnostem a dovednostem. Používá pedál s pomocí pedagoga.

Základní umělecká škola Vítkov 3. ročník I. stupně (pokračování) Orientuje se v různých hudebních stylech. Dokáže zahrát jednoduchou improvizaci jednou rukou na základní funkce s doprovodem pedagoga a cítí osmi nebo čtyřtaktovou formu.

Základní umělecká škola Vítkov 4. ročník I. stupně Žák zahraje durové stupnice v protipohybu přes 2 oktávy, tříhlasé akordy a složitější skladbu zpaměti. Zvládá základy polyfonní hry. Je schopen zahrát jednoduché melodické ozdoby. Využívá citlivějšího odstínění dynamiky a agogiky na základě sluchové sebekontroly. Zvládá synkopický pedál. Aktivně se zapojuje do čtyřruční nebo souborové hry.

Základní umělecká škola Vítkov 5. ročník I. stupně Hraje durové stupnice v rovném pohybu a protipohybu a mollové stupnice v protipohybu přes 2 oktávy. Využívá vhodnou artikulaci a frázování v přiměřeně obtížných skladbách z klasického období. Interpretuje skladby různých stylových období. Je schopen rozboru jednoduché skladby (akordicky, funkčně). Při doprovodu jednoduché písně pomocí základních funkcí zvládá různou stylizaci doprovodu a umí skladbu transponovat.

Základní umělecká škola Vítkov 5. ročník I. stupně (pokračování) Je schopen hry z listu jednoduchých skladeb. Umí posoudit vlastní výkon sluchovou sebekontrolou.

Základní umělecká škola Vítkov 6. ročník I. stupně Umí zahrát durové i mollové stupnice kombinovaným způsobem a tříhlasé akordy (čtyřhlasé akordy v závislosti na fyzických dispozicích). Využívá dosavadních technických dovedností k interpretaci skladeb různého stylu a žánru. Zvládá hru v rychlejších tempech. Dokáže improvizovat v durové i mollové tónině s jednoduchým doprovodem. Je schopen na základě sluchové sebekontroly vytvořit pedalizaci k přiměřeně náročné skladbě.

Základní umělecká škola Vítkov 7. ročník I. stupně Žák dokáže zahrát stupnice kombinovaným způsobem, čtyřhlasý akord a chromatickou stupnici. Zvládá technická cvičení v rychlejších tempech. Je schopen sluchové sebekontroly při studování programu k absolventskému výstupu (veřejnému nebo internímu) po stránce technické, výrazové, pamětní a stylové. Nadále se aktivně účastní čtyřruční nebo komorní hry.

Základní umělecká škola Vítkov Děkuji za pozornost