Je závislost na práci Workholismus je choroba typická p ř edevším pro yuppis.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Advertisements

a zručnosti vědět, jak ji správně použít.
• N ě mecký ekonom a myslitel • P ř edch ů dce marginalismu • Autor tzv. Gossenových zákon ů z roku 1854.
Trhlina ve džbánu.
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
KINANTROPOLOGIE Sport Sciences doc. PhDr. Blahoslav KOMEŠTÍK, CSc:
Co napsat do pisku Co vytesat do kamene.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Žena (návod pro muže).
Pro jediného človíčka na zemi... (from - tomidol)
Přehled základních výsledků šetření Rušiče spánku a nykturie Březen 2009/ Tisková informace k výsledkům šetření / STEM/MARK a.s.
Ud ě lej si č as! Udělej si čas na lásku … Je to tajemství věčného mládí.
Životní zkušenosti se stigmatem a diskriminací. Dagmar Zomerská a Jaroslav Hodbo ď Stigma a diskriminace osob s duševním onemocněním.
ALKO JÓGA PRAVIDELNÝM PROCVIČOVÁNÍM DOVEDETE PROVEDENÍ JEDNOTLIVÝCH POZIC K DOKONALOSTI.
Nedostatek času pro nás důchodce by již neměl existovat. ČAS důchodců.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Jsou v ž ivot ě chvíle, kdy nám p ř ítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej cht ě li mít p ř i sob ě.
WORKOHOLISMUS Závislost na práci.
Centrum pro katechezi Olomouc, Nem ůž eme ho vid ě t o č ima kolem sebe, proto ž e je neviditelný. Nem ůž eme ho vid ě t ani rozumovou úvahou, proto.
Automatická presentace se zvukem
 O co se pokoušíme  Stav p ř i minulé minikonferenci  Jak jsme pokro č ili  Po č ítání fitness  Problémy, na které jsme narazili  O co se pokusíme.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Vyrobilo centrum pro katechezi samota, - bezradnost, - neví s kým bojuje, - neví proti č emu bojuje, - neví, jak má bojovat, - neví, co je jeho.
Srpkovitá anémie.
P ř íru č ka TRP Ě LIVOSTI Hudba: Songbird – Barbara Streisand.
2014 / 2015 Na č em stojí skauting? Jan Peroutka - Rocky Ideologica.
Milý č loví č ku…. Ur č it ě se najde n ě kdo, koho máš opravdu rád…
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Peter Griffin ja zhruba č ty ř iceti letý mu ž. Pracuje jako d ě lník v továrn ě na hra č ky. Jeho nejoblíben ě jší č inností je koukání na televizi,
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
VY_32_INOVACE_PSYPS15560ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí ve výchově ke zdraví v ročníku. Poruchy příjmu potravy Autorem materiálu a všech jeho částí,
Seminář Trauma.
RŮŽOVÁ ZAHRADA SLOVA.
Jak by měla společnost, politici a plátci zdravotní péče přistupovat k civilizačním chorobám 21. století.
GOETHE-INSTITUT Němčina pro bystré hlavy / Deutsch für helle Köpfe Kreativně k jazykové výuce Pátek, 19.listopadu 2010 Mgr. Štěpánka Laňová.
ASOCIACE ČESKÉHO TRADIČNÍHO OBCHODU. Zákon o významné tržní síle Ing. Jaroslav Froulík Generální ř editel a místop ř edseda p ř edstavenstva, Jednota.
ERIK Einsteini. ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se.
Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích mladšího školního věku a především změny v dospívání. Výukový materiál.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Poruchy příjmu potravy. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0801_ŽIVOTNÍ Ú. Téma: Pojem _ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ Číslo projektu:
Atmosféra.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Josef Procházka08 VKZ (Výchova ke zdraví) P08B0308P.
Co to vlastně je ?  Způsobuje nevratné změny v mozkových buňkách a úbytek mozkové hmoty.  Varovným signálem bývá, že člověk začne trpět neobvyklou ztrátou.
Povolání, zaměstnání, práce
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_18_20_špatný spánek.
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.
Rozvojová a humanitární pomoc
Řízení kolektivu. Řízení kolektivu Aby podřízení pracovali dobře, musí být splněny tyto podmínky: schopnosti podřízených pracovní podmínky motivace.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Vliv sportu na rozvoj a motivaci mládeže Richard Beneš
Závěrečné opakování VY_32_Inovace_20TK-1 Mgr
Podpora začínajících učitelů Klíče k úspěchu začínajícího učitele
Š T Ě S T Í.
Dalo by se to označit jako moudra slavných…
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Markéta Hanzalová Náprstková N11 Nervová soustava
Rekreace a věk Miroslav Kyselý.
Pracovní desatero.
Transkript prezentace:

Je závislost na práci Workholismus je choroba typická p ř edevším pro yuppis

Workholismus postihuje hlavně osoby s vyšším vzděláním a častěji muže než ženy.

V ě tšinou jsou to lidé, kte ř í do práce unikají z konfliktní rodinné atmosféry nebo si prací kompenzují komplexy mén ě cennosti, nízkou sebed ů v ě ru. Workholici č asto slibují víc ne ž mohou splnit, d ě lají n ě kolik v ě cí najednou, a kdy ž nepracují, trpí pocitem viny.

O závislosti na práci je možné hovo ř it v p ř ípad ě, kdy se práce stává v život ě jednozna č n ě dominantím tématem. Workholik je č lov ě k, jemuž práce likviduje zájmy a koní č ky, č asto také sociální a partnerský život

Typy workholiků Urputný typ – pracuje nadm ě rn ě v ž dy a za všech okolností a to ve dne i v noci. Pracuje kdy ž je pot ř eba, i kdy ž není a kdy ž ho to baví, i kdy ž ho to nebaví. Moc mu ne ř íká rekreace, zábava ani odpo č inek Záchvatový typ – pracuje v nárazech, které jsou následovány zhroucením. Tyto nárazové záchvaty se poté projevují také v soukromém ž ivot ě. Č lov ě k se cítí unavený, vy č erpaný a trpí depresemi. Aktivní typ s poruchami pozornosti – nesnáší, kdy ž se nic ned ě je a hlavn ě nesnáší nudu. Rád vyvolává komplikace a problémy, které by potom mohl ř ešit. Za č ne mnoho v ě cí, ale málo jich dokon č í a č asto postrádá smysl pro realitu. Vychutnáva č – není s prací nikdy hotov. Postupuje pomalu, metodicky, se snahou o co nejvyšší dokonalost. Nic jim není dost dobré. Zdr ž uje se kv ů li n ě mu mnoho zále ž itostí a svým perfekcionalismem č asto brnká druhým na nervy.

Kdo je a není workholikem Pokud je člověk workholikem, nedokáže práci vyhradit pouze určitý čas. Pracuje 12 i více hodin denně a potřebuje mít pocit, že má úplně všechny pracovní činnosti pod kontrolou.

Vytvořil: Michal Jindřich