Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JEHLIČNATÉ STROMY PODPORA PRO VÝUKU
Advertisements

Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
DOPLŇOVAČKA – pojmy nahosemenné rostliny Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s tvary a druhy listů a jejich funkcí   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Nahosemenné rostliny VY_32_INOVACE_009 – 1. sada, Př Přírodopis
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_12_URCOVANI_JEHLICNANU Anotace:Výukový materiál v programu Power Point zaměřený na určování základních.
2 Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.18 Název pro školu:EU CH 18 Název materiálu:Sacharidy Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Potřeby a projevy člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.05 Název pro školu:EU CH 05 Název materiálu:Směsi Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jehličnaté lesy Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.22
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚĎA.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
VYŠŠÍ ROSTLINY II. – zástupci nahosemenné rostliny-jehličnany Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s popisem, rozmnožováním a způsobem života běláska a jiných druhů motýlů. Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština.
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Velká písmenaVY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.18. Anotace: V prezentaci žáci procvičují své znalosti o psaní velkých písmen Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY JEHLIČNATÉ STROMY
JEHLIČNATÉ STROMY INTERAKTIVNÍ TEST (HRA)
STROMY A KEŘE I. JEHLIČNATÉ STROMY
Společenství lesů - jehličnaté
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
VY_32_INOVACE_439, 22. sada, Prvouka
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_04_PRVOUKA 3. ROČNÍK_LISTY ROSTLIN ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Tajga a lesy mírného pásu
Nahosemenné rostliny - STROMY
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
jednoduchý klíč k určování jehličnany
Rostliny nahosemenné Přírodopis VY_32_INOVACE_213, 11. sada, Př
Rostlinstvo a živočišstvo Evropy
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
Společenství lesů - jehličnaté
Poznávání listnatých a jehličnatých stromů
Výškové stupně rostlinstva
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Jehličnany - poznávací znaky
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují se zástupcem sudokopytníků jelenem evropským Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s různými druhy sladkovodních.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk -
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s tvary kořenů u různých rostlin Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů.
I like, but I don´t like Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Mírný pás - Jehličnatý les, tajga
Smyslová ústrojí člověka
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_168.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem listnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem jehličnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem listnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s listnatým stromem lípou srdčitou Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
VY_32_INOVACE_16- Smrk ztepilý Přírodověda - 4. ročník Miloslava Bucharová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze.
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY rozmnožují se semeny, která nejsou ukryta v plodu
STROMY JEHLIČNATÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem jehličnatého stromu a jeho popisem Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního druhu, popis stromu, využití Speciální vzdělávací potřeby - žádné Klíčová slova - smrk, smrčina, šiška, kořeny, borka, koruna, monokultury Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina let Celková velikost – 2,1 MB

Jehličnaté stromy (1. část) Nejčastěji se jehličnaté lesy vyskytují v horských oblastech. Jehličnany u nás běžné jsou smrk, borovice, jedle, modřín. Les, kde převažuje jeden druh stromů je monokulturní les.

Smrk ztepilý Vždyzelený strom s mělkými kořeny. Snadno se vyvrátí

Smrčina Smrčina je jednodruhový (monokulturní) les

Popis smrku Borka je rezavě hnědá. Koruna kuželovitá. Jehlice krátké a špičaté, vyrůstají okolo celé větvičky z hrbolků (brachyblastů)

3. 4. Šišky jsou podlouhlé, rostou na vrcholových větvích, visí směrem dolů. Semena jsou křídlatá.

Využití Dřevo je měkké, rychle narůstá. Smrkové dřevo se těží ve stáří 80 – 100 let. Používá se ve stavebnictví, výrobu papíru a také jako topivo (velmi dobře hoří). Dřevo kvalitních horských smrků se někdy používá k výrobě hudebních nástrojů (tzv. rezonanční dřevo). 10.

Příbuzné druhy Smrk omorika Smrk sitka Smrk pichlavý (stříbrný) 11. Smrk omorika 12. Smrk sitka 13. Smrk pichlavý

Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na www: _K%C3%B6hler%E2%80%93s_Medizinal-Pflanzen-105.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/82/Picea_abies_- _K%C3%B6hler%E2%80%93s_Medizinal-Pflanzen-105.jpg 4. =cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Picea_abies_cone_USFWS.jpg?uselang =cs Paldiski_rdt_%C3%A4%C3%A4res.jpg?uselang=cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kuusk_Keila- Paldiski_rdt_%C3%A4%C3%A4res.jpg?uselang=cs uselang=cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Reaction_Wood_of_Picea_Abies.jpg? uselang=cs 11. ?uselang=cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Picea_omorika_twigs_and_cones.JPG ?uselang=cs Molde.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/Picea-sitchensis-from- Molde.jpg 13. omery.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/Picea_pungens_Montg omery.jpg