REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JEHLIČNATÉ STROMY PODPORA PRO VÝUKU
Advertisements

REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠKOLA ADRESA: Základní škola Nový Jičín, Komenského.
LES Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Jehličnaté a listnaté stromy DUM 16/1
Stromy.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_12_URCOVANI_JEHLICNANU Anotace:Výukový materiál v programu Power Point zaměřený na určování základních.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠKOLA ADRESA: Základní škola Nový Jičín, Komenského.
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Podnebné pásy – Mírný pás
NAJZNÁMĚJŠÍ NAHOSEMENNÉ RASTLINY JEHLIČNATÉ STROMY A KEŘE
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.
Hlava _______________ ____________ NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, p.o. REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠKOLA ADRESA: Základní škola Nový Jičín, Komenského.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
Lesy mírného pásu Obr. 1 – Listnatý les
JEHLIČNATÉ STROMY INTERAKTIVNÍ TEST (HRA)
STROMY A KEŘE I. JEHLIČNATÉ STROMY
Puzzle – jehličnaté stromy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Č. 8 – Podmínky ČR, rozmístění obyvatelstva, vesnice a města Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D.
Společenství lesů - jehličnaté
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
VY_32_INOVACE_439, 22. sada, Prvouka
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
URČOVÁNÍ STROMŮ modul – Prostředí školy
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_04_PRVOUKA 3. ROČNÍK_LISTY ROSTLIN ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Nahosemenné rostliny - STROMY
Jehličnany.
Jehličnany.
jednoduchý klíč k určování jehličnany
ZŠ Benešov,Jiráskova 888 Nahosemenné rostliny Mgr. Jana Brázdová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Společenství lesů - jehličnaté
Poznávání listnatých a jehličnatých stromů
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
ČR – mírný podnebný pás (vegetace)
Mírný pás - Jehličnatý les, tajga
ČR – mírný podnebný pás (vegetace)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, p.o. REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_168.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Pietrová. CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_1.3.AJ3,4.02/Pv trees and shrubs.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Iveta Adamová Název šablonyIII/2.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Václav Linhart Albert Blažek Zdeněk Tlustoš Jan Rouč.
Les - rostliny, houby-prezentace
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_10_PRVOUKA
PRVOUKA – 2. ročník, JEHLIČNATÉ STROMY
Nahosemenné rostliny (odd. Gymnospermae) – 2. část
Společenstva lesů - stromy
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
BOROVICOTVARÉ 29. července 2013 VY_52_INOVACE_210125
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_61_PRV1
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Prvouka pro 2. tř. Stromy v lese III/2 18.
Jehličnaté stromy Borovice obecná Smrk ztepilý Jedle bělokorá
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
Složené slovní úlohy o n více, o n méně
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_10_PRVOUKA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
DUM - Digitální Učební Materiál
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_03_Les_stromy
Transkript prezentace:

REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/1. 4. 00/21 REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/21.3138 NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠKOLA ADRESA: Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, p.o. ŠABLONA/ SADA: I/A-5 NÁZEV: Jehličnaté stromy ANOTACE A MOŽNOSTI VYUŽITÍ: Prezentace- seznámení žáků s jehličnatými stromy. DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLU: interaktivní VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Prvouka ROČNÍK: 2. AUTOR: Mgr.Dana Řehová VYTVOŘEN: září 2011

JEHLIČNATÉ STROMY

Motivační pohádka Pohádka o vánočním stromu Pohádka o vánočním stromu Na jedné cestě stál krásně zelený jehličnatý strom. Bylo na něm spoustu větví a protože napadl první sníh, strom byl celý přikrytý. Jednou odpoledne přišli ke stromečku všechny děti z blízkého okolí, protože se jim moc líbil. Rozhodly se, že stromeček vystrojí různými ozdobami, které najdou v lese nebo samy vyrobí. Druhý den, když přišly všechny děti ze školy domů, šly hned ke stromku a začaly ho společně zdobit. Trvalo jim to asi tři hodiny. Když to dodělaly, stromeček vypadal moc hezky. Měl na špičce hvězdu a na větvích měl zavěšené šišky s barevnými stuhami a různé jiné ozdoby. Všem dětem se moc líbil a tak to utíkaly říct maminkám a tatínkům a ostatním lidem do města. Všichni měli velkou radost z toho, jak mají šikovné děti. Než šly všechny děti spát, rodiče se museli jít na stromek podívat, jak je hezký. Když už byla tma, všichni stromek rozsvítili barevnými žárovkami a nechali ho svítit celou noc. Potom odcházeli do svých domovů a když se ještě naposled otočili, stromeček vypadal moc krásně a svítil do dálky. http://www.minfo.cz/kopo/pz01.php

Smrk

Jedle

Borovice

Modřín

Odkazy úvodní strom http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nadelbaum_am_Farrenberg.jpg strom k pohádce http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Arbol_Navidad_02.jpg smrk strom http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Picea_abies1.JPG smrk větvička http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pinetrees.JPG smrk šišky http://commons.wikimedia.org/wiki/File:2007-1020_(15)_Common_spruce,_Gemeine_Fichte,_Picea_abies.JPG jedle strom http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Abies_alba,_Mount_Auburn_Cemetery.JPG jedle větvička http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Abies_alba_0107.jpg jedle šiška http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Abies_alba_P26.jpg

borovice šiška http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pine_cones_-_Scots_Pine.jpg borovice větvička http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Waldkiefer_und_Himmel.jpg borovice strom http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Scots_Pines_Monadh_Mor.jpg modřín šiška http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Larix_decidua_002.JPG modřín větev http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Larix_decidua6.jpg modřín strom http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Larix_decidua_p.jpg motivační pohádka http://www.minfo.cz/kopo/pz01.php