Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Advertisements

BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Hodnotová orientace svobodné generace
KDYŽ RODIČE ZESTÁRNOU 8 Clickar.
Pravděpodobné příčiny a důsledky reality rodiny v ČR
Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako.
Alžběta Brožová Barbora Šimková Lenka Krejcárková.
Co je štěstí ….
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Rodina.
„Rodina na prahu 21.století“ Rodina na cestě změn a růstu Taťjana Horká – soukromá psychiatrička a psychoterapeutka pro děti, dorost a dospělé. Pracoviště.
Salesiáni spolupracovníci ASC
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Co je štěští…..
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Myšlenkové základy skautingu
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
Všude zní ozvěna vánočního ticha. Odněkud ze tmy mráz do oken dýchá. Hvězdy v našich očích září, přišel čas obrátit list ve starém kalendáři.
Psychologie štíhlé postavy
Vyrobilo Centrum pro katechezi  Předobraz Krista; Předobraz cesty víry každého křesťana; Vzorem kontemplativní modlitby a současně praktického.
Motivační témata a životní příběhy
Rozdíly mezi osobnostmi
DOSPĚLOST.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Autor: Mgr. Tomáš Hasík Určení: Septima, III.G
Jsme rozdílní II. Petr Machala. Nikdo z nás si nemohl vybrat, kdy, kde a komu se narodí. DISKRIMINACE.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Motivační témata a životní příběhy
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE PhDr. Daniel Heller.
Ve třídě je 24 dívek a 8 chlapců. Jakou procentuální část třídy tvoří chlapci? Co tvoří základ? Základ je 100 % Základ je celkový počet dětí ve.
Dělba práce Pavel Šuranský.
Technologie.
ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL - I. část. P RO ZAČÁTEK TROCHU OPAKOVÁNÍ to ZDRAVÍ? 1. co je to ZDRAVÍ? NEMOC? 2. co je NEMOC? OVLIVNIT? 3. čím můžeme své vlastní.
VY_32_INOVACE_PSYPS14360ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Teorie motivace Adéla Furiková.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.35 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
SOCIÁLNÍ DETERMINACE PSYCHIKY
(Presenium) Jiří Vítovec
Co je to štěstí…..
Tréning do předmětu SPR149 Využití filmu v sociální práci
1 Životní scénář aneb Naučte se žít v přítomném okamžiku.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,7_15_MEZI.
SOUČASNÁ RODINA A MOŽNOSTI HODNOCENÍ SITUACE PHDR. HANA PAZLAROVÁ, PH.D Sociální práce s rodinou 1.
Rodina a typologie rodin
Od tématu k problému – druhy problému - hypotézy Východisko = problém Kvantitativní výzkum – musí mít vždy hypotézu? Kvalitativní výzkum – bez hypotézy?
P RIMÁRNÍ A SEKUNDÁRNÍ SKUPINY Mgr. Vladimír Velešík.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
DOBRODRUŽSTVÍ ZMĚNY A SEBEPOZNÁNÍ. 3 HLAVNÍ TÉMATA:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_184_Determinanty lidského vývoje Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Dějiny ČR Josef II. - osvícenÝ panovník
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Rodina, náhradní rodinná péče
Slaďování pracovního a rodinného života podle dat VŠPS
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
Socializace Kejřová.
Sociální pozice a role. Zdroj obrázků:
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
hospodaření domácnosti.
Pracovní výchova - dívky 9.tř. Prezentace č.19
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Co je štěští…..
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?

rodiny v naší společnosti jsou v krizi? jsou nemocné dnes se rozvádí více než 50% manželství za 1. republiky – 1% roste dnes počet dětí, které se narodí nesezdaným párům (matkám) začteme-li se do pamětí významných osobností, dřív nebo později vždy narazíme na zmínku o někom, kdo pro ně byl vzorem, komu se chtěl vyrovnat. Fungující, funkční rodina - funguje jako vzor – děti potřebují pozitivní vzory pro zdravý vývoj a rozvoj osobnosti Vzory potřebuji chlapci i dívky – mužské i ženské vzory

Potřebujeme dnes ještě vzory? Existují dnes kladné vzory? Má dnes ještě vůbec smysl mít nějaký životní vzor a chtít se mu podobat? Vždyť neustále slyšíme, jak je třeba podporovat individualitu každého člověka. Dnes roli „vzorů“ (idoluů) převzaly mediální hvězdy a idoly ze světa showbyznysu?!

EXEMPLA TRAHUNT – příklady táhnou?! Můžeme předávat jen to, co sami máme Můžeme dětem vštěpovat to, co sami žijeme. Nejvíc vychováváme, když zrovna vůbec nevychováváme. Vzorce chování, které si děti osvojí v prvních letech života, určují, jak budou žít jako dospělí. Děti prostě napodobují, co vidí u dospělých Současným dětem v západní společnosti však chybí především otcové - syndrom nepřítomného otce – otec je někdy doma, ale žije ve svém světě, nezajímá se o život dětí…