Google Earth Úkoly pro žáky. Základní ovládání Myš – pohyb Kolečko myši – zoom.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Advertisements

GLÓBUS COPAK NÁM ŘÍKÁ TENTO PŘEDMĚT, KDYŽ SE NA NĚJ PODÍVÁME?
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
Tvar a rozměry Země.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
VY_32_INOVACE_03 Asie - povrch
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Orientujeme se na planetě Zemi
POLEDNÍKY a ROVNOBĚŽKY
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Najdeme si svoje bydliště a prohlédneme si jej z ptačí perspektivy. Najdeme nejbližší značenou stezku Klubu českých turistu a na chvilku se staneme virtuálními.
GarageBand_1 Ing . Irena Uluçay.
Zeměpisné souřadnice Autorem všech uvedených součástí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Určování zeměpisné polohy
Zeměpisná poloha 6. října 2005.
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
STÁTNÍ ÚZEMÍ je prostor, který je tvořen pevninským územím, geologickým podkladem, teritoriálními vodami, vzdušným prostorem i územími velvyslanectví,
Asie.
Česká republika.
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Zeměpisná síť II. Jan Dušek.
Určování zeměpisných souřadnic
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
EBSCOhost Collection Manager ~ Vytváření profilů Tutoriál support.ebsco.com.
Registrační číslo projektu
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _628 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Popis a ovládání Plocha I
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Kontakty, kalendář a úkoly 3. ročník oboru Sociální péče MS Outlook.
1. Během jednoho oběhu kolem Slunce se Země otočí
Zeměpisná poloha.
GIS - principy. Úkol: využijte server Mapy.cz. Zjistěte délku Karlova mostu v Praze, změřte vzdálenost středem mostu mezi oběma mosteckými věžemi. spustit.
Informace a fotografie
Svět na mapě Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Rozvoj v poznání světa přispěly objevné cesty
Planeta Země jako součást
Ahojte, posíláme indície 1. Naši kamarádi žijí ve státě, který leží ve střední Evropě jižně od Baltského moře a severovýchodně od České republiky.
Windows 7 Popis a ovládání Plocha II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Rovníkové souřadnice I.druhu Autor: RNDr.Zdeňka Strouhalová Seminář z fyziky Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
ORIENTACE NA ZEMI zeměpisné souřadnice
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Pracovní listy Velké obecný zeměpis.
- poloha - rozloha - reliéf
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
Tatry – Slovensko Majda Škrlová 3.A.
Tvar a rozměry Země.
Asie Josef Hanzl 6.B.
MS EXCEL Charakteristika
Celkové opakování Amerika.
U RČOVÁNÍ ZEMĚPISNÉ POLOHY, MĚŘÍTKO - PROCVIČENÍ Autor: Hana Brýdlová.
ASIE - ÚVOD. Východní část světadílu Eurasie název z akkadského “asu” = země východu Hraniční pevninské body: S Čeljuskinův mys VDěžněvův mys Jmys Buru.
Staň se virtuálním turistou
VY_32_INOVACE_07_05_zeměpisná šířka a délka
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_05_05_ poledníky a rovnoběžky.
19. POVRCH AFRIKA VY_32_INOVACE_12_Z5
Základy prostorové geometrie
Geografie ostrovů Řešení úkolů vypracovali:
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Booleovské operace v prostoru
STÁTNÍ ÚZEMÍ je prostor, který je tvořen pevninským územím, geologickým podkladem, teritoriálními vodami, vzdušným prostorem i územími velvyslanectví,
Autor: Mgr. Helena Nováková
Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)
Transkript prezentace:

Google Earth Úkoly pro žáky

Základní ovládání Myš – pohyb Kolečko myši – zoom

Úloha č. 1 Zjistěte, kolik vzletových a přistávacích drah má letiště hlavního města Saúdské Arábie. Řešíme pouze pomocí pohybu myši a přibližováním.

Úloha č. 2 Pomocí vyhledávací funkce najděte Teplice a přidejte je do svých oblíbených míst. Do vyhledávacího okénka je třeba napsat Teplice, Czech Republic a stisknout Search. Zvolte pohled z výšky asi 10 km.

Přidání do oblíbených: Klik pravým tlačítkem na A pak zvolit Dále můžeme upravit označení

Úloha č. 3 Ukažte, jak vypadá pohled z vrchu Ostrý u Milešova směrem k Milešovce a Kletečné. Naklápění kamery ovládáme pomocí přidržení kolečka myši nebo ovladačem na spodním okraji pracovního prostoru. Musí být zapnuta vrstva „terrain“.

Úloha č. 4 Zjistěte zeměpisné souřadnice nejvyšší hory světa. Vyhledáme Mt. Everest. K přesné lokalizaci využijeme ukazatele nadmořské výšky na dolním okraji snímku hned vedle zeměpisné šířky a délky.

Úloha č. 5 Zjistěte, co se nachází na souřadnicích 33°51’25,00‘‘ jižní šířky a 151°12’54,00‘‘ východní délky. Kombinujeme pohyb po planetě a zoom až se dostaneme na dané souřadnice.

Úloha č. 6 Zobrazte v trojrozměrném zobrazení centrum města Boston. Najděte střed města, zvolte šikmý pohled od moře z výšky asi 700 m. Pak zatrhněte volbu 3D Buildings. Snižte úroveň pohledu až na 0 m. Vyzkoušejte ještě zapínání dalších vrstev.

Úloha č. 7 Změřte délku nejdelší dráhy na největším letišti světa. O‘Hare International Airport Chicago. Po přiblížení Chicaga zapnout zobrazení letišť. O‘Hare je na severním okraji města. Po nalezení nejdelší ze šesti drah následuje v menu volba Tools - Measure a označení krajních bodů dráhy myší. Jako jednotky zvolíme km.

Úloha č. 7 Přidejte do Google Earth informaci o svém bydlišti. Použijte volbu Add a placemark v dolním menu. Zadejte charakteristiky (popis) místa. Pokud byste chtěli, aby to viděli všichni ve světě, je třeba se zaregistrovat v horním menu Help – Add/Edit Business listing.