Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK N ě mecko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Německo Jarmila Kovářová. Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357.
Advertisements

Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
RAKOUSKO.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Východní Evropa.
Střední Evropa STŘEDNÍ EVROPA.
Rakousko, Švýcarsko III2-Z7-III-17
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
USA United States of America
USA United States of America
BENELUX CO STÁTY SPOJUJE? Velká hustota osídlení Monarchie
SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Spolková republika Německo Vlastivěda – 5. ročník
Portugalsko Info a obrázky.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
BENELUX.
Německo Z_128_Evropa_Německo
Číslo 1, 2 nebo 3 na světových trzích?!
PORTUGALSKO.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_19
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Německo Aneta Bohdálková.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Německo je hospodářsky a politicky předním státem Evropy.
SLOVINSKO.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
Německo Jan Dušek.
Německo Z_128_Evropa_Německo
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
KANADA.
Čína Jan Dušek.
Německo.
Nejmocnější státy Evropy
VY_32_INOVACE_Fi_I_07 Název USA- lidé a hospodářství Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Rakouská republika Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS18 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_9.ročník 14_Východní Asie Autor: Mgr. Jana Štruncová Anotace: Prezentace.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Guten Tag - dobrý den Auf Wiedersehen – na shledanou Danke - děkuji Bitte - prosím.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NĚMECKO
Název učiva: Amerika severní
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_VLASTIVĚDA
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ VY_32_INOVACE_07-47 Ročník: VIII. ročník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NĚMECKO, RAKOUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_05
Střední Evropa.
VY_32_INOVACE_153_Německo
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
Spolková republika Německo
Transkript prezentace:

Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK N ě mecko

Státní znak byl poprvé přijat v r.1950, po sjednocení s Východním Německem podruhé, Orlici se říká Reichsadler. Německá hymna se nazývá Píseň Němců.

- Rozloha : km2 - Počet obyvatel: Hustota osídlení : 21 obyv./km2 - Hlavní město : Berlín s 3,5 milionu obyvatel - Úřední jazyk : Němčina - Měna : euro - Státní zřízení: Spolkovárepublika

/ /

Součástí rozlohy státu je severo–německá nížina s písčitou a neúrodnou půdou. Na jihu zasahuje horstvo Alp, v okolí se rozprostírají nížiny s pohořími – centrální masív. Podnebí –je ovlivňováno od oceánu, převažuje kontinentální. V zimě chladno, zamrzají i některé řeky. Na severu a střední části země je chladněji, na jihu tepleji. Vydatně zde prší. Zemědělství – asi 36% půdy je využíváno pro pěstování plodin, 16% tvoří pastviny- zejména v horských oblastech. Zde se chová hovězí dobytek a ovce. V blízkosti velkých měst jsou zahradnictví. Podél řek Rýnu a Moselu je vinařský průmysl.

Průmysl – patří mezi nejvyspělejší země. Kolem Porýní a Porúří jsou velké zásoby kvalitního uhlí, výroba oceli, strojírenství, chemický průmysl. Řeka Rýn je důležitou dopravní tepnou. Důležitá města : - Berlín - Hamburg - Mnichov - Salzburg - Bonn Hamburg

Úkoly pro vás: 1. Vypište jednotlivé spolkové země Německa – celkový počet je …………. 2. Ve kterých dalších zemích se mluví německy? 3. Zjistěte zvyky a tradice Německa. 4. Podle dostupných informací vypište významná letiště v Německu.(Použijte katalogů CK). 5. Které veletrhy v Německu jsou známé?

Vzdálenost města: Hamburg do Top 10 měst světa Přímá vzdálenost Km - Hamburg – Praha 481 km Praha - Hamburg - Berlín 265 kmBerlín - Hamburg - Londýn 736 km Londýn - Hamburg - Los Angeles kmLos Angeles - Hamburg - Moskva kmMoskva - Hamburg - New York kmNew York - Hamburg - Paříž 834 km Paříž - Hamburg - Peking km Peking - Hamburg - Rio De Janeiro kmRio De Janeiro - Hamburg - Sydney km Sydney - Hamburg - Tokio kmTokio