Městské Divadlo Varnsdorf

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společenská kultura Kulturní instituce v ČR ; VY_32_INOVACE_D3_09
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Plumlovský zámek.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
2.Polovina 19.století Výukový materiál EU – Šve07 2.pol. 19.stol. Vypracovala: Mgr. Martina Švestková Vlastivědné učivo 5.ročníku.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Meziválečné české divadlo
Řecké divadlo Dějepis 2. stupeň
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Projektový den „Náš region“ Lipová Autoři: Matěj Holakovský a Klára Holakovská.
Prezentace Praha.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
N á zev š koly: Středn í průmyslov á š kola, Ostrava - V í tkovice, př í spěvkov á organizace Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: 22. června 2012 N á zev:
III/2 III C
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Návštěvnické centrum Thun 1794 a.s.
Organizace a instituce města Čáslavi. Obsah Městský úřad Organizace a instituce pro děti a mládež Organizace a instituce pro seniory Kulturní instituce.
Karel Čapek.
Rumburk Rumburk je v Šluknovském výběžku. Je to nejdůležitější město ve Šluknovském výběžku. Sousedí se Starými Křečany,Varnsdorfem a Šluknovem.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Václav Havel životopis, dramata,
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_11 Tematická.
ČESKÁ DIVADLA výběr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno v rámci.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
Kultura.
Identifikátor materiálu: EU –
MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A PRAKTICKÁ ŠKOLA, HORNÍ ČESKÁ 15, ZNOJMO EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
Dánsko- vzdělání, kultura a kulturní osobnosti
Charta 77.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
21. – LÁZEŇSKÉ DIVADLO LUHAČOVICE. DIVADELNÍ LUHAČOVICE kulturně-vzdělávací akce na konci léta pod záštitou hejtmana Zlínského kraje pořadatel.
SLEZSKÉ ZEMSKÉ MUZEUM V OPAVĚ
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PAMÁTKY PRAHA.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
Kultura 2. poloviny 19. století, Národní divadlo
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
RUSKO Jan Vaněk.
DRAMATICKÉ UMĚNÍ Mgr. Michal Oblouk
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
MAHENOVO DIVADLO Markéta Kilianová 8.C, 2011/2012.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_16 Název materiálu: Kulturní památky 2 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.
Národní divadlo Praha Mgr. Nikola Vykydalová.
Češi na černomořském pobřeží Krasnodarský kraj: česká národnost – oficiálně (podle sčítání lidu 2002) 732 obyvatel Neoficiální počty: různé údaje – od.
Národní divadlo čeští herci Autor: Adam Zivner. Národní divadlo - obecně Zlatá kaplička v Praze nejznámější divadlo v ČR příspěvková organizace ČR zřizovatel.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Divadelní scéna Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
KONCEPCE ROZVOJE MÍSTNÍ KULTURY ZLK. ÚKOL č. 1. Koncepce rozvoje místní kultury ve Zlínském kraji na léta Dílčí úkol I – prostorová analýza.
HISTORIE A SOUČASNOST MĚSTSKÉHO DIVADLA BRNO Lucie Schimmerová 9. B ZŠ Masarova 2015/16 Garant: p. uč. D. Viktorínová.
České divadlo po 2. světové válce
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
DIVADLA v BRNĚ ….
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
DIVADLA v BRNĚ 2016.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA II ÚKOL 1.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Národní divadlo, jeviště, hlediště.
Blíže se seznámí s hudebním skladatelem Antonínem Dvořákem.
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

Městské Divadlo Varnsdorf

Základní škola náměstí Varnsdorf, E. Beneše 469 Autorky: Nikola Kocůrková – 7. třída Aneta Zalabová – 7. třída

Historie 1948-49 Nový Bor a Varnsdorf bojovali o to, kde bude divadlo . Divadlo nakonec získal Nový Bor. Ředitelem divadla se stal Antonín Strnad. Zemřel přední člen souboru V. Slavínský. V roce 1952-53 divadlo bylo přeloženo z Nového Boru do Varnsdorfu , kde se hrálo v sále Rudého domu .

Historie Divadlo zahájilo svoji činnost v roce 1952. Budova byla slavnostně otevřena představením Tylovy Fidlovačky. V roce 1956 bylo divadlo nově slavnostně otevřeno ve Varnsdorfu. V následujících letech existovalo divadlo pod názvem Městské oblastní divadlo Varnsdorf. Byla v něm celá řada významných osobností.

Historie Pozdější dlouholetý prezident herecké asociace byl Jan Teplý. Ota Zmrzlík byl vedoucí osvětlovač. 30. června 1963 zaniklo Městské oblastní divadlo Varnsdorf. V září tohoto roku zahájilo činnost v podobě stálé scény bez vlastního souboru. Prvním ředitelem stálé scény se stal Milan Drahorád.

Historie V 15. sezoně úspěšně pokračovala družba z deseti varnsdorfskými BSP. Členové divadla odpracovali na brigádách celkem 2284 hodin. V roce 1962 bylo sehráno 258 představení pro 91786 diváků a v první polovině roku 1963, 152 představení pro 47430 diváků. V roce 1963 zemřel Josef Pospíšil, člen divadla.

Historie Byl podán návrh na přebudování Rudého domu ve stálé divadlo. Za 15 let svého trvání odehrálo divadlo 3680 představení pro téměř milion diváků. Členové divadla najezdili za svým divákem 800000 kilometrů, což se rovná dvaceti cestám kolem Zeměkoule. Poslední umělecký ředitel divadla byl Ilja Bureš.

Historie V letech 1975-1977 došlo v budově divadla k rekonstrukci jevištní technologie, hlediště a hereckého zázemí. V současnosti je varnsdorfské divadlo jediným kamenným divadlem v celém Šluknovském regionu. Nabízí kulturní služby obyvatelům v oblastech Ústeckého kraje.

Divadlo v současnosti Nabídka divadla zahrnuje široké spektrum programů. Nabízí divadelní, hudební, zábavné, dětské a naučné scény. Nabízí také akce pro děti a dospělé. Divadlo má celkem 449 sedadel. Vedle jeviště jsou dva klavíry.

Obrázky Divadla Varnsdorf

Obrázky Divadla Varnsdorf

Obrázky Divadla Varnsdorf

Obrázky Divadla Varnsdorf

Obrázky Divadla Varnsdorf

Obrázky Divadla Varnsdorf

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Varnsdorf; 24. 1. 2015 http://cs.wikipedia.org/wiki/Varnsdorf; 24. 1. 2015 http://divadlo.varnsdorf.cz/cs/historie; 24. 1. 2015 Palme A. (1999): Varnsdorf a jeho historické pamětihodnosti. Kruh přátel muzea Varnsdorf. Rumburk, 213 s., ISBN 80-238-4206-4