Interreg IIIA Česká republika–Polsko 2004-2006 16. 2. 2007 Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Seminář Ostrava Přeshraniční spolupráce Cíl Slovenská republika – Česká republika.
Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
Závěrečný seminář Konferencja Podsumowująca Interreg III A Czechy – Polska Interreg III A ČR-Polsko , Olomouc-Ołomuniec,
Cíl 3 Evropská územní spolupráce Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika – Polsko , Olomouc, Hotel Flóra Seminář.
Fondy přeshraniční spolupráce Rychnov n. Kněžnou
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 1 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Piotr.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika-Polská republika , Olomouc RNDr. Ivo Ryšlavý Vinohradská.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Mezinárodní konference Ekonomické fórum ČR – SR 2010 Možnosti přeshraniční spolupráce 2007 – 2013 Ostrava 28. – , hotel Imperial Ing. Rostislav.
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Centrum pro regionální rozvoj
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
INTERREG IIIA ČR – Polsko Fond mikroprojektů regionu Silesia (Priorita 2, Opatření 2.2)
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
„Partnerská spolupráce institucí v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce ČR - Polsko“ Ing. Michal Janeba náměstek ministra pro regionální rozvoj.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Přeshraniční spolupráce
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Mezinárodní spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Závěrečná konference projektu
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Olomouci
Komunitární program PROGRESS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU

Česko-polská hranice specifika Olomouckého kraje Délka hranice: 104 km Příhraniční okresy: -Jeseník -Šumperk Oddělení regionálního rozvoje - pracoviště v Jeseníku: -konzultace s žadateli, poradenská činnost (CBC Phare, INTERREG IIIA) -zajišťování komunikace partnerů v rámci česko-polských projektů a spolupráce na konkrétních projektech pro pohraniční ČR-PR -spolupráce se zástupci neziskových organizací -přenos informací týkajících se finanční pomoci z EU -spolupráce s Euroregiony Glacensis a Praděd -členství v Euroregionálním řídícím výboru Euroregionu Praděd -role regionálního experta pro INTERREG IIIA

Vývoj zkušeností s přeshraniční spoluprací ČR- PR Program Phare CBC zahájen Evropskou unií v roce 1994, od roku 1999 česko-polská příhraniční oblast příhraniční okresy místo realizace – Jeseník, Šumperk Společný fond malých projektů – typy projektů „people to people“– socioekonomický rozvoj, kulturní spolupráce, vzdělávání, rozvoj samosprávy implementace na úrovni regionů, tj. role regionálních sekretariátů – Euroregion Glacensis, Euroregion Praděd INTERREG IIIA zahájen v červenci 2004 celé území Olomouckého kraje pozice kraje v implementační struktuře – Sekretariát regionální rady 1. Řídící výbor celkem předložených projektů – 9, z toho 6 investičních 8 příhraniční okresy 1 ostatní 2. Řídící výbor celkem předložených projektů – 11, z toho 9 investičních 5 příhraniční okresy 6 ostatní

Čarodějnická cyklotrasa – příklad úspěšného projektu Typický projekt z hlediska historického i přeshraničního dopadu Tématická naučná cyklotrasa vede po místech spjatých s čarodějnickými procesy, které se na Jesenicku a Šumpersku odehrávaly v 17. století Celková délka 138 km Šumperská trasa (Červenohorské sedlo – Mohelnice), 91 km Jesenická trasa (Červenohorské sedlo – Zlaté Hory), 47 km Partner – zrcadlový projekt, trasa ve směru Glucholazy, Nysa

Čarodějnická cyklotrasa Tištěný průvodce s informacemi o čarodějnických procesech. Součástí průvodce jsou slevové kupóny na některé vybrané služby na trase. Dvacet „zastavení“, na kterých jsou umístěny pamětní desky nebo pomníčky, které připomínají události, jež se zde odehrály a zároveň slouží k uctění památky nevinných obětí čarodějnických procesů.

DĚKUJI ZA POZORNOST Dagmar Číhalová odbor strategického rozvoje oddělení regionálního rozvoje Olomoucký kraj, Jeremenkova 40a Olomouc tel: KONTAKT: