Richard, vévoda z Gloucestru roznesl po městě falešné věštby, které se dostaly až ke králi Edwardovi IV.(jeho bratrovi), že královský rod vyvraždí královská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anglie v 17. a 18. století král Karel I. Stuart měl oporu v severní a západní Anglii (venkovská anglikánská a katolická šlechta) parlament ovládal jihovýchod.
Advertisements

Doba pohusitská a Jiří z Poděbrad
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
zpracovaný v rámci projektu
Z Kolína do Jeruzaléma Hana Greenfieldová.
Nástup Lucemburků 7. ročník.
Karel IV. od roku 1346.
Politika Karla IV. Radim Nuska 2.B.
Karel IV..
Dějepis Mgr. Milan Šimek
Moje království. Královská koruna Poloha Mé království se nachází ve Francii v Paříži.
Vzrůstem malý Pružný Chytrý Výborný stratég Vystudoval vojenskou akademii Velký Silný Udatný Od malička cvičen k boji Bojuje většinou sám Drobná Prostá.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
William Shakespeare. Král Lear 1606 Tragédie KRÁL Lear CordelieGonerilRegan KRÁL Gloucester Edgar Edmund.
Habsburkové na českém trůně
Přemyslovci Vláda přemyslovských králů.
Stoletá válka Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací.
ČESKÝ STÁT ZA VLÁDY LUCEMBURKŮ
7. ročník Středověk ZŠ Rajhrad Autor: PaedDr. Zdeněk Motlíček
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Založení Říma Petr Machala.
Lucemburkové na českém trůnu (Jan Lucemburský – 1.část)
Lucemburkové na českém trůnu (Jan Lucemburský – 2.část)
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Nástup Lucemburků na český trůn
Helénistické období.
Jagellonci na českém trůně
Anglie 15. a 16. století Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Kníže Jaromír Přemyslovec
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Jagellonci v Čechách 7.ročník.
Děti Karla IV. Karel IV byl celkem 4x ženatý 1.Blanka z Valois
Lucemburkové na českém trůnu (Karel IV. – 2. část)
Západní Evropa za vrcholného středověku
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
LION FEUCHTWANGER Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Lucemburkové pro 4. ročník ZŠ
Český stát za vlády Lucemburků
Západní Evropa v 16. století
Válka růží ( ) Dan Kunz VI..
EU-OP VK VY_32_INOVACE_D17
Dějepis Stoletá válka 1.
Stoletá válka
Stoletá válka Anotace: Materiál je určen k výuce dějepisu v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s pojmy a informacemi o situaci v Evropě v době stoleté války.
Jan Lucemburský.
Anglická revoluce v 17. století Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3601_Anglická_ revoluce_ v_ 17_století Autor:
Od dotace EU k proměně vyučovací hodiny registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Karel Hynek Mácha Máj 8.třídy. Karel Hynek Mácha - život  Narodil se na Újezdě na Malé Straně  Vedle studia, četby a lásky bylo zdrojem Máchových zážitků.
Michaela Tarabová a Kateřina Čížková. Karel IV. byl jedenáctým českým králem.
  1649: po popravě Karla I. Anglie republikou  Anglický parlament: a)Sněmovna lordů (duchovenstvo + vysoká šlechta = členství dědičné) b)Dolní sněmovna.
Lucemburkové Lucemburkové na českém trůně Dějepis 7. ročník Marek Kryška.
Masarykova základní škola Debř, Mladá Boleslav, příspěvková organizace Název a číslo materiálu: VY_32_INOVACE_04_Člověk a společnost_7. ročník_Francie.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Kašpárková NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_22.
České země po nástupu Habsburků
uč. s rodokmen 1. Jak se jmenovala matka sv. Anežky české?
DĚTI KARLA IV. ODKAZ OTCE VLASTI Mgr. Pavel Vaníček
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název materiálu: VY_32_vlastivěda , sada č. 1, 17
Za vlády přemyslovských králů 2
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka.
Přehled významných panovníků
Přemyslovská knížata Vlastivěda 4. ročník
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Přemysl Otakar I. Jiří Škeřík 2.A.
ŽIVOT V ČESKÝCH ZEMÍCH PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH
Francie v 1. polovině 17. století
VZTAHY MEZI STŘEDOVĚKÝMI EVROPSKÝMI STÁTY.
Transkript prezentace:

Richard, vévoda z Gloucestru roznesl po městě falešné věštby, které se dostaly až ke králi Edwardovi IV.(jeho bratrovi), že královský rod vyvraždí královská osoba s písmenem J. Jiří vévoda z Clarence Richard III. Lady Anna

V Toweru… Překážíš mi tu!!! Nemáš žádné právo to udělat. Po dohadování Richard zabije Jiřího,který mu překáží v cestě na trůn.

Syn Edward Po zabití Jiřího a Richardova bratra Edwarda IV., jelikož je syn Eward ještě dítě na trůn nastoupí Richard jako protektor. Richard

Richard zabil i prince Edwarda, aby mu už nikdo nestál v cestě. Poté se ožení s Lady Annou a stane se králem, ale manželství s Annou mu nevydrží dlouho. Lady AnnaRichard

Proti Richardovi se zvedá povstání pod vedením Richmonda, který přijel z Francie, aby ho zabil a stal se králem Anglie. Richard Richmond To se ještě uvidí! Království bude pod mou nadvládou!

Richard Richmond „Království za koně!“ Já nad tebou vyhraju a potom sám budu vládnout Anglii! Nakonec jej ale Richmond zabije a stane se králem.

Zpracovala: Simona Toráčová 2011