Operační systém Android

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jakub Ježek 2IT Ubuntu. Co je Ubuntu?  Ubuntu je operační systém založený na kernelovém jádře a unixové struktuře  Je distribuován pod licencí GNU-GPL.
Advertisements

Informatika, základní pojmy
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Adobe After Effects CS4. Popis programu Adobe After Effects je software pro operační systém Windows a Mac OS. Jeho primární zaměření je tvorba pohyblivé.
Kancelářské balíky Historie a současnost.
SOFTWARE operační systémy
Cvičení #1 *39TUR Léto 2012/2013 Testování uživatelského rozhraní Adam J. Sporka.
Historie OS 2. část Od firmy Microsoft. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Maturitní projekt Smíchovská střední průmyslová škola Jan Tlustý Konzultant: Jiří HubáčekGarant: Ing. Jaroslav Zápotocký.
OS-PDA,kapesní PC,komunikátorů a smartphonů Vypracoval:Petr Rabada AT3.A Pátek
Cvičení #1 *39TUR Zima 2013/2014 Testování uživatelského rozhraní Adam J. Sporka.
 Vyvíjen společností Samsung  Snaha konkurovat OS Android  Programováno v C++  Open source  Platforma používající jádro Linuxu / RTOS  Nad jádrem.
Architektura systému Windows
ESET - Chytré řešení bezpečnosti dat Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET Software spol. s r.o.
SUAleph – podzim 2013 Mobilní aplikace pro přístup ke katalogu Knihovny UTB ve Zlíně Ing. Lukáš Budínský.
Počítačová síť a typy sítí
Informatika I 7. a 8. hodina 4. týden. Operační systémy I Operační systém (dále také OS) je základní programové vybavení počítače (SW), které je zavedeno.
Operační systémy.
Vývoj mobilních aplikací
Roman Valeš projekt AVT. Cíl práce Obeznámení s programovacím jazykem Java Práce s vývojovými nástroji Hierarchie kódu Androidu Vytvoření Android aplikace.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
Vývoj aplikace pro mobilní sběr dat Zpracovatel: Vladimír Havlík Vedoucí práce: Ing. Jan Stankovič Ph.D.
David Kratochvíl. * Linux – označení pro operační systém (OS) * 1,3 milionu mobilních zařízení s Androidem aktivováno každý den * Většina ze TV.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Internetový prohlížeč
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Tablety (mobilní zařízení)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Šajnarová Sára, 5. A PROJEKT ARA. ZÁKLADNÍ INFORMACE Projekt spadá pod společnost Google Cíl: vytvořit vlastní modulární smartphone Začátek práce: 1.
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
Operační systémy Název a adresa školy
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Apple Michaela Vodičková 5. A.
S MARTPHONE Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Android SPŠ a VOŠ Jana Palacha Kladno Miroslav Hladík EP
WEBOVÝ PROHLÍŽEČ. Charakteristika: Webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k zobrazování a prohlížení World Wide Webu (WWW), tj. internetu.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
WebOS – operační systém (nejen) pro mobilní přístroje Lukáš Jelínek AIKEN s.r.o. -
Mobilní aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hybridní mobilní aplikace pro Android Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
KDE – Lukáš Tinkl - KDE – desktop pro uživatele i vývojáře Lukáš Tinkl
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_60_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Tablet –
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
Internetový prohlížeč
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
SOFTWARE Operační systémy.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
Srovnání operačních systémů
Android Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
eLogika nad platformou Android
Hybridní mobilní aplikace pro Android
Android Martin Beňuška 2012/2013 III.E.
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Informatika – Operační systémy
Transkript prezentace:

Operační systém Android Vypracoval: Daniel Vodák, 5. A

Co je to Android? Android je open source platforma pro mobilní zařízení Je složený z: Operačního systému založeného na jádru Linuxu Uživatelského rozhraní Aplikací Vývoj má na starost Open Handset Alliance s podporou Googlu

Zastoupení na trhu Platforma Android je nejpoužívanější platforma pro mobilní zařízení (chytré telefony, tablety, GPS,…) Podíl OS chytrých telefonů na trhu (2014): Android 85% iOS 11% Windows Phone 2% Blackberry 1%

Historie V roce 2003 byla společnost Android založena. V roce 2005 byla odkoupena společností Google. V roce 2007 byla vyvinuta 1. verze Androidu. V roce 2008 byl na trh uveden 1. mobilní telefon se systémem Android. Na přelomu roků 2010/2011 se stal Android vedoucí platformou pro mobilní zařízení (>50% distribuce)

Verze Androidu V roce 2009 byly představeny tyto verze: 1.5 (Cupcake), 1.6 (Donut), 2.0/2.1 (Eclair) Nové funkce: Možnost nahrávat a sledovat videa z kamery Funkce kopírovat a vložit Bluetooth Podpora pro více velikostí displejů

Verze Androidu V roce 2010 byly představeny tyto verze: 2.2 (Froyo), 2.3/2.4 (Gingerbread) Aktualizace: Možnost instalace aplikací na paměťovou kartu Zdokonalení fotoaparátu a videokamery Nové Google Maps

Verze Androidu V roce 2011 byly představeny tyto verze: 3.0/3.1/3.2 (Honeycomb), 4.0 (Ice Cream Sandwich) Novinky: Optimalizace pro větší obrazovky tabletů Nový design a prostředí Ukazatel přenesených dat v 3G/4G sítích Efektivnější multitasking

Verze Androidu V roce 2012 byly představeny další verze, a to: 4.1/4.2/4.3 (Jelly Bean) Změny: Více uživatelských účtů na jednom zařízení Vylepšená informační lišta Zdokonalení funkcí fotoaparátu

Verze Androidu 3. Září 2013 byla na Google Plus představena další verze: Android 4.4 (KitKat) Tato verze přinesla optimalizaci pro telefony s menší pamětí RAM Byly zavedeny tzv. Karty Google

Verze Androidu 25. Června 2014 byla na konferenci Google představena další verze Androidu: Android 5.0 (Lollipop), aktuální verze 5.0.2 Změny: Nový grafický vzhled uživatelského rozhraní Nový upomínkový systém Snížení energ. náročnosti, nový způsob správy baterie Mód Guest, více uživatelů na jednom zařízení

Google Play Vznik 6. března 2012 spojením aplikací Android Market a Google Music Obchod nabízí krom aplikací i hudbu, filmy, a jiné multimediální zážitky Momentálně je dostupných cca 2 miliony aplikací, které si můžete stáhnout Některé jsou zdarma, za jiné je třeba zaplatit

Android Developer Challenge Jedná se o soutěž vývojářů Androidu Pořádal ji Google v roce 2008, aby přilákal pozornost Porota vybrala 50 nejlepších vývojářů a každý obdržel 25 tisíc dolarů na další vývoj Později bylo vybráno 10 nejlepších, kteří obdrželi každý 275 tisíc dolarů 10 vývojářů na 11.-20. místě dostalo 100 tisíc dolarů na další vývoj

Android 1.6 Android 4.3 Android 5.0

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Android_(operační_systém) http://cs.wikipedia.org/wiki/Google_Play http://android-aplikace.cz