Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_05B14 AutorMgr. Daniela Běčáková Období vytvořeníprosinec 2012 Ročník/věková kategorie4. roč. Vyučovací předmět/klíčová slova Anglický jazyk Czech Republic My Region – Moravian-Silesian Region Regional Specialities Slideshow (with answer key) Anotace Výukový materiál formou prezentace vytvořený pro výuku maturitního okruhu „Česká republika“. Je určen pro shrnutí a opakování učiva, získávání zpětné vazby, obohacení výuky multimediálními pomůckami, samostudium či domácí práci studentů.
Our regional specialities
TASK: Say the names of the following specialities in English.
Ready? Steady? Go!
Štramberk Ears
“brynza”
plum dumplings
Wallachian tarts
sauerkraut soup
“řízek Ondráš”
“střapačky se zelím”
stuffed goose with potato dumplings and red or white cabbage
slivovitz / plum brandy (“slivovice”)
regional beers
End
ZDROJE: jRDfTp1oG/pochutiny_frgal_velka_1__550x367_.jpg 19.jpg?version= d34_2.jpg kniharna/lecive%20knihy/jelinek/slivovice02_400b.jpg _hires_2010.jpg