Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezdrátové sítě.
Advertisements

DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Digitální učební materiál
YPOSIT – Ing. Monika Šimková.
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Bezdrátové technologie
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:OSI - spojová vrstva II. Ročník:4. Datum.
PC SÍTĚ I.
UMTS (Universal Mobile Telecommunication System) Martin Raichl.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
INTERNET - TERMINOLOGIE
Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s.
Vestavné mikropočítačové systémy 14. Týden – bezdrátové komunikace IV (3G sítě)
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
Wi-Fi Adam Ludes, 5.A.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
WiFi fenomén bezdrátových sítí
Základy mobilních systémů a GSM
Bezdrátové sítě.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. Co to je PC síť  PC síť - propojení dvou a více PC za účelem sdílení dat nebo komunikace.
Střední škola teleinformatiky Ostrava
Bezdrátové sítě dle standardu IEEE (WiFi)
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
Bezdrátová síť Wi-Fi Wi-Fi - Wireless Fidelity je další z technologií pro tvorbu počítačových sítí. Tato technologie je bezdrátová a byla vytvořena pro.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 NázevVY_32_INOVACE_182_Deleni_poc.siti_teorie.
Připojení k rozlehlých sítím Základy počítačových sítí Lekce 12 Ing. Jiří ledvina, CSc.
Název materiálu: Bezdrátové sítě Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: únor 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
GSM.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_232.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Vrstvy ISO/OSI  Dvě skupiny vrstev  orientované na přenos  fyzická vrstva  linková vrstva  síťová  orientované na aplikace  relační vrstva  prezentační.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
ANOTACE: Tento materiál slouží k tomu, aby žáci porozuměli, co je WIFI a poznali způsob zapojení. Očekávaný výstup:Využívá služby INTERNETU Speciální.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Bezdrátová technologie WiFi Co se všechno naučíme??? Způsoby.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_05 TÉMA: VYNÁLEZY.
Počítačové sítě Přenos dat © Milan Keršláger
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
Modem usb/photos/sm/modem.jpg
Fyzická vrstva (PL) Techniky sériové komunikace (syn/asyn, sym/asym ) Analogový okruh (serial line) Přenos v přeneseném pásmu (modem) Digitální okruh.
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_02_Inf6 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Připojení k.
Lekce 6. 2 Generace mobilních systémů ● 0. generace - před rokem 1980 ● 1. generace (NMT) – začátek 80. let – buňková struktura – analogové systémy –
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/08 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_56_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Mobilní komunikace.
Základy datových komunikací Verze 0.1. Principy datových přenosů Signál Je časová funkce fyzikální veličiny − generovaná vysílačem a přijímaná přijímačem.
Typy připojení k internetu
Možnosti připojení k internetu
Internet – historie, možnosti připojení
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
PB169 – Operační systémy a sítě
INTERNET - TERMINOLOGIE
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
Počítačová síť.
Předmět: Informatika Ročník: VI.
IP adresa a MAC Michaela Imlaufová.
Transkript prezentace:

Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi) autoři: Martin Kratochvíl, Dominik Střeštík

GPRS - General Packet Radio Service Služba umožňující přenos dat a připojení k Internetu pro uživatele starých GSM mobilních telefonů. Na rozdíl od starší služby CSD je tato služba mnohem komfortnější co se týče objemu přenesených dat. Dostupnost GPRS je označována jako „2.5G“, technologie mezi druhou (2G) a třetí (3G) generací mobilních telefonů. GPRS poskytuje průměrnou rychlost datových přenosů používáním kanálů v GSM síti. V dnešní době se toto pokrytí na území České Republiky vyskytuje velmi málo.

EDGE-Enhanced Data GSM Evolution Vývojovým stupeň v technologii GSM po zavedení datových přenosů pomocí GPRS. Technologie EDGE nabízí několik metod ,které umožňují dosáhnout efektivního přenosu dat. Vylepšení spočívá v použití nové modulace, která dovoluje přenést tři informační bity pomocí jednoho symbolu na rádiové vrstvě. Oproti GPRS které, dovoluje přenést pouze jeden informační bit na jeden symbol na rádiové vrstvě.

CDMA-Code Division Multiple Access Kódový multiplex (zkratka CDMA) V elektronice metoda digitálního multiplexování, tzn. přenosu vícero digitálních signálů prostřednictvím jediného sdíleného média, která jednotlivé signály rozlišuje tím, že každé z nich používá odlišné kódování. Multiplex používaný v Severní Americe.

Wi-Fi- Wireless Ethernet Compatibility Aliance V informatice označení pro několik standardů popisujících bezdrátovou komunikaci v počítačových sítích (též Wireless LAN, WLAN). Tato technologie využívá bezlicenčního frekvenčního pásma, proto je ideální pro budování levné, ale výkonné sítě bez nutnosti pokládky kabelů. Název původně neměl znamenat nic, ale časem se z něj stala slovní hříčka.

Děkujeme za pozornost a doufáme, že se Vám náš referát líbil a že díky němu jste se snad dozvěděli něco nového. Dominik a Martin