Použití těstovin v kuchyni

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Im Restaurant Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Im Café bezahlen Střední odborná škola Otrokovice
Im Café bestellen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné
Účtování materiálových zásob, způsob A
Snímače polohy I Střední odborná škola Otrokovice
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Ocelové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
Formy veřejného stravování
Tagesablauf Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné z.
Výměna schodišťových stupňů
Použití luštěnin v kuchyni
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Společné stravování Střední odborná škola Otrokovice
Rozdělení motorových vozidel
Propojení dat mezi MS-Word a MS-Excel
Schématické znázornění logických funkcí
Použití obilovin v kuchyni
Recepce Střední odborná škola Otrokovice
Stravitelnost luštěnin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Zuzana.
Souvislý příklad na mzdy
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Vlastnosti číslicových součástek
Klikový mechanizmus, demontáže a montáže
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Vlastnosti posloupností
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Word – Hypertextový odkaz
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Servisní prohlídky – druhy, úkony
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Účtování materiálových zásob, způsob B
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Vaření – rozdělení, způsoby
Použití hub v kuchyni Střední odborná škola Otrokovice
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Zpracování obilovin Střední odborná škola Otrokovice
Ostatní tepelné úpravy
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Potraviny rostlinného původu
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
Kulturní památky UNESCO České republiky - 2. část
Kola a pneumatiky – montáž a kontrola
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Použití zeleniny v kuchyni
Řízení – diagnostika závad, opravy
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Transkript prezentace:

Použití těstovin v kuchyni Střední odborná škola Otrokovice Použití těstovin v kuchyni Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Hlaváčová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. www.zlinskedumy.cz

Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /3 Autor Ing. Zuzana Hlaváčová Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-KC-PN/1-SL-2/14 Název DUM Použití těstovin v kuchyni Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 65-51-H/01 Obor vzdělávání Kuchař-číšník pro pohostinství Vyučovací předmět Potraviny a nápoje Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 15 – 16 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, nutno doplnit výkladem, náplň: význam těstovin ve výživě, použití těstovin v kuchyni, skladování těstovin, vady těstovin Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Těstoviny, pokrmy z těstovin, skladování těstovin, vady těstovin Datum 8. 5. 2013

Použití těstovin v kuchyni Náplň výuky Význam těstovin ve výživě Skladování těstovin Vady těstovin Kontrolní úkol Použití těstovin v kuchyni

Význam těstovin ve výživě Těstoviny jsou základní stravou Italů. Dnes jsou i v České republice uznávanou potravinou s mnohostranným použitím. Jsou trvanlivé Mají snadnou a rychlou přípravu Vysokou výživovou hodnotu Dobrou stravitelnost

Použití těstovin v kuchyni Zavářka do polévek Obr. 1: Široké nudle

Saláty Obr. 2: Těstovinový salát s masem Obr. 3: Kuskusový salát

Zapečené těstoviny Obr. 4: Šunkofleky

Samostatné pokrmy – sladké Obr. 5: Nudlový nákyp s tvarohem a broskvemi

Samostatné pokrmy – slané Obr. 6:Boloňské špagety s mletým masem a sýrem

Přílohy Obr. 7: Různé těstovinové přílohy

Studené předkrmy Obr. 8: Těstovinový salát se zeleninou

Teplé předkrmy Obr. 9: Lasagne se špenátem

Skladování těstovin Sklady těstovin musí být čisté, vzdušné, dobře větratelné místnosti. Těstoviny se musí chránit před vlhkem, slunečním zářením a živočišnými škůdci.

Vady těstovin Rozvaření těstovin Vždy vaříme „al dente“ z italštiny „na zub“ tzn., že po uvaření zůstávají na skusu mírně tuhé.

Kontrolní úkol: Vysvětli Význam těstovin pro výživu Způsob vaření těstovin Skladování těstovin Vady těstovin

Seznam obrázků: Obr. 1: toffo, [vid. 8. 5. 2013], dostupné z: http://nd04.jxs.cz/380/104/bf548fbdcd_75217592_o2.jpg Obr. 2: damejidlo, [vid. 8. 5. 2013], dostupné z: http://www.damejidlo.cz/images/photo/testovinovy-salat-s-krutim-masem-86211.JPG Obr. 3: Vendy, [vid. 8. 5. 2013], dostupné z: http://www.varilamysicka.cz/img/kus-kus- zakladni-priprava-04.jpg Obr. 4: marmeláda recepty, [vid. 8. 5. 2013], dostupné z: http://nd01.jxs.cz/139/669/3e04a3c9c6_25434992_o2.jpg Obr. 5: Matyho chálka, [vid. 8. 5. 2013], dostupné z: http://www.matyhochalka.cz/wp- content/uploads/2012/12/nudlovy-nakyp2- Obr. 6: Radka, [vid. 8. 5. 2013], dostupné z: http://www.nej-recepty.cz/obr/recepty/ID- 00480-11-1.jpg Obr. 7: anonym, [vid. 8. 5. 2013], dostupné z: http://www.ssss.cz/files/kpucebnice/images/pv/kopie/03.jpg Obr. 8: dobrá kuchařka, [vid. 8. 5. 2013], dostupné z: http://www.dobra- kucharka.cz/img/full/2/7411.jpg Obr. 9: anonym, [vid. 8. 5. 2013], dostupné z: http://files.lasagne-recepty.cz/200000004- 16c3b17bdf/špenátové%20lasagne.jpg

Seznam použité literatury: [1] Kolaříková, Jana. Potraviny a výživa, 1. díl, Vydavatelství Orlík, 1994, Tisk Agrodat, Nové Město nad Cidlinou [2] Ing. Mašek, Libor. Potraviny a nápoje v kostce , 1. vydání, Vydavatelství Ratio, 2005, Tisk Třebestovice

Děkuji za pozornost 