Pračlověk mohl házet odpady před vchod jeskyně, protože téměř žádné odpady neměl. Všechny výrobky byly z přírodních materiálů (kámen, dřevo, kůže), nasbírané.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Co s PET láhvemi na škole ?
Řešení komunálního odpadu v městech a obcích
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
I odpady označené č. 7 Je-li jeden kontejner, dáváme sklo bez ohledu na barvu. Vratné zálohované sklo vracejte zpět do obchodu.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_539_Př8     Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu                      
Co víš o recyklaci?.
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Odpadové hospodářství ČR ve světle členství v EU Praha 1. prosince 2010.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Registrační číslo projektu:
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
Opakování 6. třídy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
Starověký Egypt.
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ
VÝROBA SKLA, PAPÍRU, PLASTU
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Zpracoval: Lakomý Jan Třída: 2.L Šk. rok: 2013/2014 Předmět: Biologie
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Vypracovala: Nováková Barbora 1.semestr – pedagogická fakulta
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
KOSTRA KONČETIN. KOSTRA KONČETIN Kostra horní končetiny Obr. 1.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Název Recyklace PET Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 8
DEN ZEMĚ TEST.
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Lovci mamutů.
Archaické období Dagmar Zemanová
Žijí s námi plísně Štěpán Borka.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad nakládání s odpady a recyklace jednotlivých.
Proč třídit bioodpad Prezentace pro Zastupitelstvo města Valašské Meziříčí
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Voda Mgr. Helena Roubalová
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉMY - lidské sídlo, město, vesnice
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
Třídění odpadů,recyklace
Bc. Jan Hutla Vy_32_INOVACE_4B_20_Člověk_a_příroda Člověk a příroda
České země v pravěku Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s nejstaršími dějinami ČR – s pravěkem.
Jak se žilo ve vrcholném středověku?
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Prevence vzniku (plastových) odpadů v každodenním životě
Transkript prezentace:

Pračlověk mohl házet odpady před vchod jeskyně, protože téměř žádné odpady neměl. Všechny výrobky byly z přírodních materiálů (kámen, dřevo, kůže), nasbírané rostliny a ulovená zvířata snědl… Před jeskyní se povalovaly možná tak kosti. Odpadní jáma

Ve starém Řecku a Římě už byly zřízeny úklidové služby, které většinou tvořili váleční zajatci a otroci. Fungovala kanalizace a občas se ve městech prováděl tzv. generální úklid. Odpadky se odváželi za město, kde se sypaly do jam. Tak vlastně vznikly první skládky.

Odpadky, a dokonce i lidské exkrementy se běžně vyhazovaly z oken a povalovaly se volně na ulicích. Lidé žili často společně s domácími zvířaty a nedodržovali ani základní hygienické návyky. Všechen tento nepořádek způsobil časté epidemie moru, cholery apod.

Pasteurovy výzkumy týkající se mikrobiologických nemocí prokázaly, že hygiena má podstatný vliv na zdraví. Odpadky se již neválely po ulicích, ale začaly se dávat do nádob. Města pak objížděly formanské vozy a odpadky vozily na haldy za městskými hradbami.

Na počátku minulého století se začaly sbírat a svážet domovní odpady. První řízené skládky vybudovali před 65 lety a první spalovny před 30 lety v Anglii. V současné době je popelnice pro každou domácnost samozřejmostí. Pro sběr využitelných odpadů (papír, sklo, plasty) se začaly používat úplně odlišné nádoby. Třídění odpadů a jejich recyklaci známe již téměř 30 let.

historii.html historii.html Odpadní jáma - turnov.cz/files/file/7.jpghttp:// turnov.cz/files/file/7.jpg b/pics/09-egypt/09-39.jpg b/pics/09-egypt/09-39.jpg pg pg