Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněná území v Olomouckém kraji
Advertisements

ÚSTECKÝ KRAJ Ester Sárorová, 9.C.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Příroda v naší zemi Na našem území žijí tisíce živočichů a rostlin.
Chráněná území v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
Klocperková & Stejskalová
Biologicko – zeměpisná exkurze ( ) 1. den Barbora Chytilová Leona Šrámková Eva Janků Klára Vymazalová.
Olomoucký kraj krajské město Olomouc.
Natálka C. Anžel S. 5.B PARDUBICKÝ KRAJ.
Projekt – Zeměpis Královéhradecký kraj ZŠ Mandysova Hradec Králové
Dnes tě naučím, jaký je povrch České republiky.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Pardubický kraj Anotace
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Pohoří České republiky
POHRANIČNÍ POHOŘÍ.
Jeseníky Tereza Chládková A.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
Významná chráněná území v ČR
Chráněná území České republiky
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
České středohoří.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_13.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Národní parky v České republice
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jihočeské pánve Jaroslav Holeček 9.B
Krkonoše Robin Plch IX.A
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
České Středohoří Nela Kresanová 9.A
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Fyzio-geografická sféra
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.  Leží na SZ Čech na hranici s Německem  Jde o kerné pohoří – vzniklo pohybem ledových ker  Krušné hory jsou.
3 nejzajímavější hory Mgr. Michal Oblouk
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: IV. Datum vytvoření:srpen 2012 Šablona:III/2č. materiálu:
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
Olomoucký kraj přírodní poměry
Česká Republika a její kraje
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátova Třída/ročník:
48.1 Královéhradecký kraj – poznáš jeho dominanty?
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 2 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Krkonoše.
území oblíbené sportovci a turisty
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Chráněná krajinná oblast Kokořínsko
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Igor Dostal
Příroda,Povrch a Nerostné suroviny v Jihočeském Kraji
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Beskydy Adéla Hodboďová.
Česká republika - pohoří
Ústecký kraj.
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Transkript prezentace:

Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk ORLICKÉ HORY Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk

ORLICKÉ HORY pohoří v severovýchodních Čechách, při hranici s polským Kladskem nejvyšším vrcholem je Velká Deštná (1115 m. n. m.) protéká tudy řeka Orlice nacházejí se zde lyžařská střediska Deštné, Říčky a Čenkovice po hřebeni vede červeně značená turistická trasa Jiráskova cesta celým pohořím se táhne pás opevnění budovaných před druhou světovou válkou na obranu Československa před očekávaným útokem Německa

ORLICKÉ HORY

CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST byla vyhlášena 28. prosince 1969 k ochraně pozoruhodně zachovalého krajinného celku tvořeného hřebenem Orlických hor má rozlohu 204 km2 leží v Pardubickém a Královéhradeckém kraji zvláštně chráněná maloplošná území: národní přírodní rezervace – celkem 2, např. Bukačka přírodní rezervace – celkem 13, např. Komáří vrch, Zemská brána přírodní památky – celkem 6, např. Kačenčina zahrádka

CHKO ORLICKÉ HORY

ZDROJE http://cs.wikipedia.org/wiki/Orlick%C3%A9_hory http://cs.wikipedia.org/wiki/CHKO_Orlick%C3%A9_hory http://www.orlickehory.ochranaprirody.cz/ http://www.kartografiehp.cz/pohledove-mapy/letni-pohledove-mapy-a-pohlednice/ http://www.zemesveta.cz/archiv/rocnik-2006/vychodni-cechy-7-2006/780-3/inspirativni-orlicke-hory http://www.navzduchu.cz/cyklo/tipy-na-vylety/orlicke-hory-spousta-bunkru/ http://www.orlickehory.net/digifoto/html/serlich_masarykova_chata2.htm