VY_32_INOVACE_VkZ.8.14-Postižené dítě a jeho okolí název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hra riskuj pro opakování znalostí.
Advertisements

VY_32_INOVACE_Př.5.10-Energie v životním prostředí-prezentace
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Podstatná jména STROM, KEŘ
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA II. Bc. Jana Vaňkátová
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_16.
VY_32_INOVACE_Př.4.01-domácí zvířata-prezentace
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Jazyk.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
EU peníze školám Základní škola a Mateřská škola Tábor, Helsinská 2732 Název projektu: Moderní škola – naše budoucnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
KVETE A VONÍ VY_32_INOVACE_Čt z 1
Prevence úrazu ve škole VY_32_INOVACE_17 Sada 8
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
VY_32_INOVACE_M.1.05-Numerace v číselném oboru 0-10-prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1. ročník –
VY_32_INOVACE_VkZ Alkoholismus
VY_32_INOVACE_M.3.16_Násobení a dělení č.7_prezentace
Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_M.3.17_Násobení a dělení č.8_prezentace
ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_VkZ Druhy a formy násilí
Z Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:5. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Rozvíjející.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
DEMOKRACIE Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
VY_32_INOVACE_M.5.20-Zlomky-prezentace
Procvičování vyjmenovaných slov po
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_PRV.3.34_Kostra_pracovní list
VY_32_INOVACE_VkZ.8.15-Látky poškozující zdraví název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví -
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_345_ Č eské hudební baroko AUTOR: Mgr. Markéta Lyková RO Č.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:2. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Lidské t ě lo VY_32_INOVACE_7.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_202_NÁSOBENÍ_DVĚMA Téma: NÁSOBENÍ.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Pythagorova věta autor.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Blanka Kafková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Procvičování vyjmenovaných slov po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_238_JEHLIČNATÉ_STROMY Téma: JEHLIČNATÉ.
ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_M.2.10_Geometrické tvary-prezentace
VY_32_INOVACE_PŘ.4.02-domácí zvířata-PREZENTACE
VY_32_INOVACE_Př.5.06_Krtek obecný-prezentace
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:7. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Celá čísla – Porovnávání.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_32_INOVACE_FY.7.07 Autor: Martin Králík Vytvořeno: srpen 2011 Určeno pro: 7. ročník ZŠ praktické Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor:
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
VY_32_INOVACE_VkZ.6.11-Péče o zdraví-prezentace
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
VY_32_INOVACE_M.2.12 _Násobení a dělení č.3_ prezentace
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:7. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Celá čísla – Absolutní.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:5. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Člověk a jeho zdraví autor VM:Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_Vztahy mezi mladými lidmi TÉMA SADY: Občanská.
Josef Procházka08 VKZ (Výchova ke zdraví) P08B0308P.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_15_Lidské tělo II.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_VkZ.8.14-Postižené dítě a jeho okolí název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví - Výchova ke zdraví- Postižené dítě a jeho okolí autor VM:Mgr. Kateřina Kostelecká období vytvoření VM:srpen 2012 anotace:Výukový materiál je určen pro žáky 8.ročníku vzdělávacího oboru Výchova ke zdraví, tematického okruhu – Péče o zdraví. Formou prezentace se žák seznámí s termínem Postižené dítě a jeho okolí.

Postižené dít ě a jeho okolí

- Všichni lidé nejsou stejní. Abychom ukázali prstem a ř ekli: „tak ty jsi ten správný, normální č lov ě k…“ To nejde.

- Jsou mezi námi jedinci, kterým chybí n ě co, co ostatní v ě tšinou mají. Nap ř íklad:. zrak. sluch. n ě která kon č etina …

- O t ě chto lidech se ř íká, že mají postižení:

. zrakové

. sluchové

. t ě lesné

- P ř í č iny mohou být r ů zné:. N ě kdo se tak narodí jiný. V pr ů b ě hu života onemocní čiči. Prod ě lá úraz

- D ů ležité je, aby se tito jedinci se svým postižením vyrovnali a aby p ř ekonali bariéry, které jim do cesty staví lidská spole č nost.

Mezi nejt ě žší p ř ekážky pat ř í: 1. ty, které p ř ímo samy brání normálnímu životu – u lidí s t ě lesným postižením nap ř. schody, u lidí se zrakovým postižením k ř ižovatky ř ízené sv ě tly, u lidí se sluchovým postižením hlasové zprávy.

2. ty, které jim kladou ostatní lidé - jde o r ů zné druhy špatných vztah ů (n ě komu lidé s postižením vadí, n ě kdo by je nejrad ě ji v ů bec nevid ě l, n ě kdo se k nim chová jako k nesvéprávným osobám).

D ů ležité je si však uv ě domit, že i lidé s postižením mají stejná práva jako zdraví lidé a podle toho by vztahy k nim m ě ly vypadat.

K dobrým vztah ů m k lidem s postižením pat ř í i jisté druhy pomoci. -Pomáhat by m ě li všichni podle svých možností – jednotlivci, ú ř ady, r ů zná sdružení. -Všichni by m ě li považovat za p ř irozené, že se na r ů zných místech pohybují a pracují také ti, kterým chybí n ě co, co oni mají.

otázky 1.Vyjmenujte n ě které typy lidských postižení. 2. Jaké mohou být jejich p ř í č iny? 3. Znáte n ě které pom ů cky pro lidi s postižením?

Použité zdroje: vlastní zdroje – kliparty Müller, O., OBČANSKÁ VÝCHOVA, 8. roč., 1. vyd. Praha: SEPTIMA, ISBN X Müller, O., VÝCHOVA K OBČANSTVÍ, pracovní sešit, 3. díl, 1. vyd. Praha: PARTA, ISBN Müller, O., VÝCHOVA K OBČANSTVÍ, 2. díl, 1. vyd. PRAHA: PARTA, s.r.o., ISBN