Aktuální situace ve vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji Národní soustava kvalifikací projekt UNIV 2 KRAJE Hradec Králové 7. 11. 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
David Šaffek Aneta Tarabíková 04.B
Průmyslová střední škola Letohrad
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Práce sektorových rad Jaromír Janoš, Pardubice
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Informace o škole  Zaměření školy na Informační technologie, Elektrotechniku, Automatizační techniku a Strojírenství, studijní a učební obory.  Počet.
Práce sektorových rad Jaromír Janoš, Brno
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Středočeský kraj Česká republika
Sektorové rady RNDr. Zdeněk Somr viceprezident Hospodářské komory České republiky.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Prospěchová stipendia
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Sídlo školy: Bratislavská 2166, Varnsdorf Vznik školy: sloučením.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Další vzdělávání a Rekvalifikace v ČR
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Prospěchová stipendia
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Neformální vzdělávání jako součást Strategie celoživotního učení ČR Martin Sycha
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.69 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
KONFERENCE projektu UNIV 2 KRAJE Moravskoslezský kraj , Ostrava.
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
Konference UNIV 2 KRAJE 18. – 19. října Odborné učiliště v Hradci Králové má třiceti tříletou historii. Patří do sítě speciálních škol a je jednou.
Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE v Pardubickém kraji
Aktuální údaje NSK SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
Kontroly provedené ve 2. pololetí 2014  Dvůr Králové nad Labem  Nový Bydžov  Jaroměř  Sobotka  Kostelec nad Orlicí  Vysoké Veselí  Kopidlno.
SEKTOROVÉ RADY A Národní soustava kvalifikací Konference ESF a vzdělávání, 30.říjen 2008.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE v Libereckém kraji Krajská konference UNIV 2 KRAJE – Liberec.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Projekt UNIV 2 Kraje Proměna škol v centra celoživotního učení Program dalšího vzdělávání Obsluha a programování CNC obráběcích strojů Autoři projektu:
Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji Hotel Černigov, Hradec Králové.
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Anotace: ČR – Královéhradecký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do.
PŘISPÍVÁME K ROZŠÍŘENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, PODPORUJEME UZNÁVÁNÍ JEHO VÝSLEDKŮ CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ CELOŽIVOTNÍ UČENÍ – KROMĚŘÍŽ 2010 KROMĚŘÍŽ 12.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání Seminář k rekvalifikacím Monika Pokorná Martin Sycha.
Praha Odborné filmy jako prostředek jazykového výuky.
ROZVOJ NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ Národní konference 18.dubna 2007.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE 7. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Transkript prezentace:

Aktuální situace ve vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji Národní soustava kvalifikací projekt UNIV 2 KRAJE Hradec Králové

OBSAH:  národní soustava kvalifikací  projekt UNIV 2 KRAJE  pilotní ověřování vzdělávacích programů

Základní principy zákona:  národní soustava kvalifikací  autorizace  zkouška Zákon č. 179/2006 Sb.

NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ  projekt NSK a NSK 2  vychází z NSP a úzce s ní souvisí  v současnosti 256 dílčích kvalifikací  rozpracováno 305 dílčích kvalifikací Národní soustava kvalifikací

Vztah DK a ÚK ÚK (obor vzdělání) DK KS Národní soustava kvalifikací HS DK KS HS DK KS HS DK KS HS

Vztah DK a ÚK a)Skládající b)Skládající/stupňovitá c)Profilující d)Skládající/profilující e)Navazující f)Rozvíjející g)Související ÚK = DK1 + DK2 + DK3 ÚK = DK1 nebo DK2 nebo DK3 ÚK = (DK1 + DK2)nebo (DK3+DK4+DK5) Národní soustava kvalifikací

Síť sektorových rad v ČR v roce 2011 Národní soustava kvalifikací Název sektorové rady 1 SR pro zemědělství 2 SR pro lesní a vodní hospodářství a životní prostředí 3 SR pro potravinářství a krmivářství 4 SR pro těžbu a úpravu nerostných surovin 5 SR pro textilní, oděvní a kožedělný průmysl 6 SR pro dřevozpracující a papírenský průmysl 7 SR pro sklo, keramiku a zpracování minerálů 8 SR pro chemii 9 SR pro strojírenství 10 SR pro hutnictví, slévárenství a kovárenství 11 SR pro energetiku 12 SR pro stavebnictví 13 SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby 14 SR pro obchod a marketing 15 SR pro pohostinství, gastronomii a cestovní ruch Název sektorové rady 16 SR pro polygrafii, média a informační služby 17 SR pro bezpečnost a ochranu osob a majetku a bezpečnost práce 18 SR pro osobní služby 19 SR pro ostatní služby 20 SR pro management a administrativu 21 SR pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční služby 22 SR pro informační technologie a telekomunikace 23 SR pro řemesla a umělecká řemesla 24 SR pro vyhrazená zařízení 25 SR pro elektrotechniku 26 SR pro veřejné služby a správu 27 SR pro kulturu 28 SR pro justici a právo 29 SR pro ozbrojené složky

AUTORIZACE Oprávnění fyzické nebo právnické osoby ověřovat způsobem vymezeným v příslušném hodnotícím standardu dosažení odborné způsobilosti fyzické osoby. Národní soustava kvalifikací

Autorizované osoby v Královéhradeckém kraji stav k  23 autorizovaných osob (z toho 17 středních škol)  60 dílčích kvalifikací Národní soustava kvalifikací

ZKOUŠKA  hodnocení dosažení odborné způsobilosti  hodnoticí standard příslušné DK  úhrada za provedení zkoušky – rozmezí uvedeno v hodnoticím standardu DK Národní soustava kvalifikací

Úspěšně složené zkoušky DK v ČR stav k  celkem absolventů  86 dílčích kvalifikací Národní soustava kvalifikací

Úspěšně složené zkoušky DK v ČR stav k Národní soustava kvalifikací Název dílčí kvalifikacepočet Strážný Příprava teplých pokrmů191 Detektiv koncipient173 Florista144 Kominík - Revizní technik spalinových cest117 Příprava minutek97 Příprava pokrmů studené kuchyně93 Člen horské služby76 Elektrická zařízení62 Elektrické instalace56 Prodavač53 Složitá obsluha hostů47 Elektrické rozvody47 Skladník38 Zámečník36 Hrobník35

UNIV 2 KRAJE

Královéhradecký kraj Hradec Králové 7 škol Jičín 5 škol Náchod 4 školy Rychnov nad Kněžnou 4 školy Trutnov 2 školy

okres Hradec Králové VOŠ zdravotnická a SZŠ, Hradec Králové SOŠ a SOU, Hradec Králové, Hradební SOŠ a SOU, Hradec Králové, Vocelova SŠ služeb, obch. a gastronomie, HK SŠ aplikované kybernetiky s.r.o., HK Odborné učiliště, Hradec Králové SŠ technická a řemeslná, Nový Bydžov Hradec Králové

okres Jičín VOŠ a SPŠ, Jičín Integrovaná střední škola, Nová Paka SŠ gastronomie a služeb, Nová Paka SŠ zahradnická, Kopidlno Odborné učiliště a PrŠ, Hořice Jičín

okres Náchod VOŠ stavební a SPŠ stavební arch. Jana Letzela, Náchod SPŠ, Hronov SPŠ, SOŠ a SOU, Nové Město nad Metují SŠ hotelnictví a podnikání SČMSD, Hronov, s.r.o. Náchod

okres Rychnov nad Kněžnou VOŠ a SPŠ, Rychnov nad Kněžnou SPŠ elektrotechniky a informačních technologií, Dobruška VOŠ, SOŠ a SOU, Kostelec nad Orlicí OA T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Rychnov nad Kněžnou

okres Trutnov SOŠ a SOU, Trutnov SŠ informatiky a služeb, Dvůr Králové nad Labem Trutnov

Programy DV 1. vlny 217 (67%) programů DV bez NSK 108 (33%) programů DV dle NSK Programy DV vytvořené v 1. vlně tvorby

Pilotní ověřování – Královéhradecký kraj Ukončené pilotní ověřování  9 programů DV  138 účastníků  132 úspěšných absolventů - průměr 14,7 na kurz Probíhající pilotní ověřování  4 programy DV  49 účastníků

Pilotní ověřování – Královéhradecký kraj Ukončené pilotní ověřování VOŠ zdravotnická a SZŠ, Hradec Králové  Rozšiřující odborné vzdělávání pro pracovníky ve zdravotnictví – 14 účastníků SOŠ a SOU, Hradec Králové, Hradební  Obsluha a programování CNC obráběcích strojů – 11 účastníků SŠ služeb, obchodu a gastronomie, Hradec Králové  Aplikovaná chemie pro fotografický průmysl – 17 účastníků

Pilotní ověřování – Královéhradecký kraj Odborné učiliště, Hradec Králové  Úklidové práce v ubytovacím zařízení - pokojská ( E) – 4 účastníci Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Jičín  Strojírenství a modelování – 14 účastníků VOŠ a SPŠ, Rychnov nad Kněžnou  Podnikatelské minimum živnostníka – 13 účastníků Obchodní akademie T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí  Moderní komunikace – 41 účastník

Pilotní ověřování – Královéhradecký kraj SŠ informatiky a služeb, Dvůr Králové nad Labem  Sportovní masáž ( H) – 8 účastníků SPŠ elektrotechniky a informačních technologií, Dobruška  TH pracovník pro elektrotechniku – 10 účastníků

Pilotní ověřování – Královéhradecký kraj Probíhající pilotní ověřování Integrovaná střední škola, Nová Paka  Základy obsluhy osobních počítačů Střední škola gastronomie a služeb, Nová Paka  Pekařské výrobky Střední průmyslová škola, Hronov  Kvalita a environment VOŠ, SOŠ a SOU, Kostelec nad Orlicí  Základy v oboru chlazení - chladicí a klimatizační technika

Databáze nabídky dalšího vzdělávání  školský informační portál  vzdělávání a práce

Projekt UNIV 2 KRAJE Děkuji za pozornost Miloš Rojka metodik pro Královéhradecký kraj projekt UNIV 2 KRAJE tel.: