Radek Tůma Blokování HTML tagů v příspěvcích. Rok_login.php Toto je funkce pro blokování HTML příkazů při vládání komentářů k článkům. Tato funkce je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Systém Drupal a nejen školní weby
Advertisements

VYPRACOVALA MGR. ILONA SADÍLKOVÁ SRPEN/2011 Úvod do Software VY_32_INOVACE_ICT34.10.
Tagy neboli příkazy Olga Kasafírková Základy HTML.
IKT PHP PHP Tvorba formuláře - 10 Mgr. Josef Nožička
2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.
HyperText Markup Language
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady29Číslo DUM14.
Základy html pro úplné začátečníky.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
HTML. Barvy Co je to HTML soubor? HTML je zkratka Hyper Text Markup Language V HTML souboru je textový soubor proložen malými značkovacími.
Úvod do html kódu. Roman Hendrich
IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned.
Tvorba www stránek SYNTAXE ICT 4.ročník. Obsah TAGY TAGY ATRIBUTY ATRIBUTY KŘÍŽENÍ TAGŮ KŘÍŽENÍ TAGŮ VELIKOST PÍSMEN VELIKOST PÍSMEN MEZERY VE ZDROJOVÉM.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.04/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ Textové elementy.
Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II.
Tvorba stránek pomocí RS Joomla Jan Roček, Roman Valenta, Jan Zrůbecký, Michal Vajdl, Tomáš Vojtek.
PHP - Chybové hlášky Sommer David 1 IT.. Obsah Druhy chyb Jaké chyby PHP hlásí? Co s chybami? Programátorsko – psychologická pravidla.
Hromadná korespondence
Žákovské práce ZŠ ŠVERMOVA.
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
PHP – zasílání dat z formuláře
Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji....
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření Duben 2013.
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 4
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Proměnná typu "pole" Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. To.
Dílna Caché II. CSP pro pokročilé Tomáš Vaverka. Zdroje HTML Tag Reference v sekci Reference Material v dokumentaci Caché HTML Tag Reference v sekci Reference.
Macromedia Dreamweaver Software pro editaci kódu Bohuslav Čech3MA381.
Příkaz "echo" Příkaz "echo" Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací na monitoru. Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací.
Brána k poznání Dokončení první fáze – základní značky HTML.
Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu.
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Klávesnice AUTOR PRODLEVA OVLADAČ OPAKOVÁNÍ PROBUZENÍ
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE. 2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE.
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název nástroje není saxofón, ale saxofon
TVORBA WEBOVÝCH APLIKACÍ S VYUŽITÍM OPEN SOURCE CMS Autor: Lukáš Dubina Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa Jihočeská Univerzita České Budějovice 2010 Prezentace.
Elektronická komunikace Radek Pinc
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Návrh a tvorba WWW Semestrální práce. Termíny –20. října – odevzdání popisu práce pár větami popsat, jak bude vypadat a fungovat Vaše semestrální práce.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Programujeme v kódu HTML (Hyper Text Markup Language)
Tvorba webu Zdeněk Malý.
Hi hi... Nejlepší hry a aplikace pro Android Natálie Jermanová.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
Redakční systém – Content management system (CMS), publikační systém – Správa obsahu webu – Jednoduché publikování textů – Modulárnost (instalace doplňků)
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Redakční systém pro web nezávislých herních vývojářů
Jednotný vizuální styl firmy Popiš to
V VY_32_INOVACE_16_MATEMATIKA_2_SLOVNÍ ÚLOHY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační číslo:
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Radek Tůma Blokování HTML tagů v příspěvcích

Rok_login.php Toto je funkce pro blokování HTML příkazů při vládání komentářů k článkům. Tato funkce je vytažena z redakčního systému Joomla, protože ve wordpressu nebylo co popsat a to co šlo si vybrali ostatní ze skupiny.

Povolení některých html tagů Představte si, že máte návštěvní knihu, fórum a nebo třeba komentáře, kde ostatní píší své náměty, připomínky atd. A někdy je potřeba něco zvýraznit či oddělit. Na druhou stranu zas nechcete povolit všechny HTML tagy. Můžete použít příkaz: Str_Replace("znak", "převedený text",$textZformulare); např: [B] $text

Str_Replace Pokud tedy máme formulář kde chceme aby návštěvník mohl psát připomínky a třeba něco podtrhnout nebo zvýraznit můžeme to udělat takto Nový řádek: $text = Str_Replace("\n"," ",$text); \n = html znak pro nový řádek = tag pro nový řádek Zakázání html tagů $text = Str_Replace("<","<",$text); $text = Str_Replace(">",">",$text);

Doporučený zdrojový kód $text = Str_Replace("&","&",$text); $text = Str_Replace("<","<",$text); $text = Str_Replace(">",">",$text); $text = Str_Replace("[B]"," ",$text); $text = Str_Replace("[/B]"," ",$text); $text = Str_Replace("[I]"," ",$text); $text = Str_Replace("[/I]"," ",$text);

Smajlíci pomocí Str_Replace Funkce Str_Replace se samozřejmě dá využít i na jiné věci, třeba na převod textového smajlíku na grafický smajlík (obrázek) ;) $text = Str_Replace(" :) "," ",$text); Smajlík v textové formě Smajlík - obrázek

Názorná ukázka …[B] co dál dodat [/B] taky je tu [b] toto, bez tučného textu [/b]

Děkuji za pozornost