Fyzika 7. ročník Pohyb tělesa Anotace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fyzika 7. ročník Tlak, tlaková síla Anotace
Advertisements

Fyzika 9. ročník Anotace Prezentace, která se zabývá jadernou energetikou Autor Ing. Zdeněk Fišer Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci se seznámí s klady.
VY_32_INOVACE_27. What colour is it? VY_32_INOVACE_27.
Co je pohyb?.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
7. ročník Pohyb Klid a pohyb tělesa Křivočarý a přímočarý pohyb Dráha
Fyzika 7. ročník Síla Anotace
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Fyzika 6. ročník Atomy a molekuly Anotace
Fyzika 6. ročník Hmotnost Anotace
Fyzika 6. ročník Těleso a látka Anotace
Fyzika 9. ročník Anotace Prezentace, která se zabývá Ohmovým zákonem
Fyzika 7. ročník Otáčivé účinky síly Anotace
Fyzika 8. ročník Světelné jevy Anotace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 24- Opakování Jižní EvropaAnotace Prezentace, která se opakováním států Jižní Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština.
Fyzika 9. ročník Anotace Prezentace, která se zabývá seznámením s elektrotechnickými značkami Autor Ing. Zdeněk Fišer Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech, nekovech a polokovech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Rozpozná.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Aplikuje poznatky.
Druhy pohybu – posuvný, otáčivý
Co je to pohyb ZŠ Velké Březno. Co budu na konci hodiny znát? Poznám definici pohybu a klidu. Zjistím, že pohyb je relativní. Pochopím význam pojmu vztažná.
Anotace Prezentace, která se zabývá Newtonovými zákony. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znájí a umí využívat Newtonovy zákony.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá výpočtem obsahu trojúhelníka. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci vypočítávají obsah trojúhelníka.
Tíhová síla a tíha tělesa
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem kladkostroj.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vyvození a procvičení učiva
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Druhy pohybu – rovnoměrný, nerovnoměrný
Fyzika 6. ročník Teplota Anotace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Fyzika 6. ročník Rozměry těles, délka Anotace
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Fyzika 8. ročník Světelné jevy Anotace
Fyzika 7. ročník Skládání sil Anotace
Vzájemná poloha dvou kružnic
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením rychlosti Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
Fyzika 6. ročník Fyzikální veličiny Anotace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Druhy pohybu – přímočarý, křivočarý
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem páka, rameno.
Anotace Prezentace, která se zabývá skládáním sil různého směru a rovnováhou sil. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí graficky.
AnotacePrezentace, která se zabývá násobením a dělením racionálních čísel. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci násobí a dělí zlomky.
Fyzika 6. ročník Objem Anotace
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
ANOTACE Šablona: ICT PRV ČAJZ Silnice Anotace: zásady bezpečného chování na silnici Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup:
9. Vlastnosti funkcí – rostoucí a klesající funkce - příklady
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše jednotlivé druhy trojúhelníků; vypočítá jeho obvod; nachází v realitě jejich reprezentaci.
AnotacePrezentace, která se zabývá rozšiřováním zlomků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozšiřují zlomky. Speciální vzdělávací.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Ing. Michaela Štainbruchová
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK
Fyzikální veličiny - opakování
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Co je pohyb?.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
FUNKCE 4. Graf funkce - úvod
Klid a pohyb tělesa.
Transkript prezentace:

Fyzika 7. ročník Pohyb tělesa Anotace Prezentace, která se zabývá vysvětlením pojmů klid a pohyb Autor Ing. Zdeněk Fišer Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci popíší pochopí relativitu klidu tělesa SVP Ne Klíčová slova Fyzika, klid, pohyb Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 812 kB

Fyzika 7. ročník Pohyb tělesa

Základní pravidlo fyziky: všechna tělesa jsou v neustálém pohybu. Galileo Galilei

Co tedy znamená klid tělesa? klid nebo pohyb tělesa posuzujeme vzhledem k jinému tělesu. jedná se tedy o klid relativní.

Co je to pohyb tělesa? pohyb tělesa je změna polohy vzhledem k druhému tělesu.

Trajektorie Zaznamenáme-li polohu vybraného bodu tělesa v krátkých časových úsecích a spojíme-li tyto body, dostaneme čáru, která se nazývá TRAJEKTORIE.

Délce trajektorie říkáme DRÁHA