Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/01.0194 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Prezentace k projektu REPRO CV
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
Představení zajímavých projektů OPVK
Základní škola, Brno, Štolcova 16
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Praha Realizátor projektu: AC.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel ZÁVĚRĚČNÝ SEMINÁŘ 20.LEDNA 2011 V RCO V OLOMOUCI CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel 5.workshop
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Činnost Bílého kruhu bezpečí, o.s. Péče o zvlášť zranitelné oběti trestné činnosti Bc. Irena Sedláčková Projekt „KRUH bezpečí zvlášť zranitelným obětem.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Informační schůzka rodičů žáků 8. ročníků Vítám Vás!!! Mgr. Bc. Věra Václavíčková.
Základní škola Loštice:
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel 7.workshop
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Realizace : – Všechno v mém životě.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
„Okna technickým oborům dokořán“
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Vysoké učení technické v Brně
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Workshop pro výchovné poradce č. 3 Místo : Olomouc Datum : 12.listopadu 2009 Čas:9:00 – 16:00 hod Účastníci:viz prezenční listina Motto dnešního workshopu: „Každý projekt, který přispěje k rozšíření schopností a možností pro kvalitnější volbu povolání žáků je vítaný.“

3 Opakování zadání… Získání kompetencí pro odborníky získání kompetencí pro zaměstnance škol - proškolení výchovných poradců, katalogy řemesel (tištěná publikace, CD, DVD), komunikace a spolupráce mezi firmami a školami, výukové moduly, exkurze ve firmách, úprava náplně výuky dle současných potřeb» zkvalitňování výuky dle potřeb trhu,… Metodická pomoc aktuální informace na webových stránkách,vytvoření postupů a materiálů pro prezentaci vzdělávání v řemeslných oborech, kampaň na zvýšení zájmu o řemeslné obory, podpora technických řemesel (zvýšení podvědomí dětí na ZŠ a jejich rodičů o možnostech uplatnění, charakteru práce, mzdových možností, kariérního růstu… cílenou netradiční reklamou včetně prezentací firem…) … Realizace propagace, motivace základních škol, Stáže a exkurze- podpora exkurzí i na středních školách, přenos nových poznatků od firem do škol, vytvoření postupů+ zahraniční stáž = přenos zkušeností, účast pouze relevantní osoby při realizaci !! webový portál …

4 Jak pokračujeme… Komunikace s řediteli základních škol a výchovnými poradci. Návrhy a konzultace propagačních kampaní vůči žákům základních škol. Vytvoření rádiového spotu a reklamních materiálů ( problémy s grafickými návrhy – změny v OPVK). Příprava informací vůči rodičům žáků ZŠ. Probíhají exkurze ve firmách, které pomohou k lepšímu definování a podrobnějšího popisu vybraných řemeslných a technických oborů. Příprava výběrového řízení na DVD spoty na propagaci řemesel pro žáky. Vytvořený katalog řemesel - následuje distribuce katalogu řemesel. Vytvoření a spuštění Školení výchovných poradců, realizace zahraniční stáže.

5 Průběžné kontaktování základních, středních odborných škol a zaměstnavatelů kontaktování základních škol kampaň vůči žákům základních škol ( besedy, exkurze) komunikace s výchovnými poradci jednotlivých škol kampaň vůči pedagogickým pracovníkům škol (exkurze) kontaktování zaměstnavatelů kampaň vůči zaměstnavatelům (individuální informace) kontaktování středních odborných škol

6 Konzultace a výroba metodik návrh metodiky a obsahové náplně odeslání k připomínkování partnerům, umístění na www zapracování připomínek partnerů vytvoření finální verze metodiky a obsahové náplně 1) metodika školícího programu pro výchovné poradce (učitele ZŠ) 2) metodika pro pedagogické pracovníky odborných škol 3) metodika pro profesní odborníky z firem Systém propagace technických profesí na základních školách

7 Asistenční centrum, a.s Regionální kancelář Olomouc Kosmonautů Olomouc Ing. Hana Houšťová mobil: Sídlo a centrála společnosti: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most Jméno: Bc. Helena Malíková Tel./fax: Regionální kanceláře: Most, Chomutov, Cheb, Plzeň, Praha, Liberec, Jihlava, Hradec Králové, České Budějovice, Brno, Hodonín, Olomouc, Ostrava, Děkujeme za pozornost