Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzděláváme pro budoucnost
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Adam Trčka prezentace pro Odbor správy sítě a síťových služeb (prezentace byla upravena pro účely zveřejnění na webu) © Výpočetní centrum, VŠE.
Využití cloudových služeb ve školství
Komplexní řešení metropolitních sítí
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Microsoft Office OneNote
Kancelářské balíky Historie a současnost.
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Prostředí pro tvorbu strukturovaných učebních textů Ing. Jiří Přibil Fakulta managementu VŠE Rozvojový grant Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
Představujeme službu Samepage
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Dotyková zařízení ve výuce ​ Aktivita B2 Ing. Libor Měsíček, Ph.D.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
2 Martin Sedlák 3  výukový software  naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint  rozsah – začátečníci i pokročilí.
Školní informační systémy
Prezentace vznikla za podpory projektu Vzájemným učením - cool pedagog 21. století (CZ.1.07/1.3.00/ ), který je spolufinancován Evropským sociálním.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Seznámení se službami Office 365 Microsoft Online Services Přechod ze sady BPOS na služby Office 365 pro stávající uživatele BPOS.
Předplatné pro více zařízení Katka Office 365 pro domácnosti* Office 365 pro vysokoškoláky* Office 365 Small Business Premium Trvalá práva pro 1 PC nebo.
Office 365 na Fakultě mezinárodních vztahů
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
AMV 2011BPOS / Office 365Snímek 1 AMV 2011 Alternativní metody výuky BPOS/Office 365 ve výuce VŠE v Praze
2OP381 Manažerská informatika 1
Docs.google Barbora Janečková 3MA381. Osnova Docs.google - obecně Funkce Využití pro týmovou spolupráci Další produkty společnosti Google.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_179_IT 8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Zálohování fotografií
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
IVANA BRABCOVÁ Jak na WEB … NODE.
Představení Office 365.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Office 365 Úvodní seznámení
Úvodní webinář pro ICT metodiky Mentoři: Ing. František Hůlka, Mgr. Miroslav Šucha.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
Josef Bělehrádek, DiS Možnosti usnadnění a efektivnější práce v aplikaci Acta Publica.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
2OP484 Manažerská informatika 4Office doplňkySnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 SharePoint 2015 a další nástroje Co nebylo ve skriptech
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Dynamica, a.s. Boris Bělousov Intranet MMHK. 6 přínosů pro pracovníky úřadu Projekt implementace Názory z úřadu Mgr. Denisa Netolická, vedoucí odboru.
Dotkněte se inovací OP VK 51 CZ.1.07/1.3.00/
Hlavní partner:Partneři: Cyklus vzdělávání ITuniverzita.cz Ing. František Hůlka Mgr. Miroslav Šucha : Úvod – zahájení cyklu vzdělávání.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace
Inf Bezpečný počítač.
Office 365 a SharePoint Online na Filozofické fakultě UK
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Transkript prezentace:

Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky Seznámení s pokročilými funkcemi cloudového prostředí Microsoft Office 365 Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky

Co nás dnes čeká? Rekapitulace znalostí prostředí Microsoft Office 365 Co v Microsoft Office 365 nejčastěji používáme? Co se v projektu učíme používat? A co naopak skoro nikdo nepoužívá … Pojďme se podívat na to nové …

Rekapitulace znalostí prostředí Microsoft Office 365 Říká se, že to jsou „cloudové služby“ … Ale co je to ten „cloud“? Wikipedie: Cloud computing je použití výpočetních zdrojů (hardware a software), které jsou dodávány jako služba přes síť (typicky Internet) Výhody: Dostupné kdykoliv (7/24/365) Dostupné odkudkoliv S mimořádnou (neomezenou) kapacitou ukládání dat S pokročilými nástroji komunikace, sdílení dat, spolupráce

Rekapitulace znalostí prostředí Microsoft Office 365 Říká se, že to je elektronická pošta, tu již používáme … Ano, základem je elektronická komunikace: Exchange OnLine (e-mail, kalendář, kontakty) Teď se učíme používat OneDrive … Skvělé, protože i OneDrive nabízí více OneDrive Pro + webové aplikace Office Word Online, Excel Online, PowerPoint Online, OneNote Online ukládání, prohlížení a úpravy dokumentů snadné sdílení s jinými uživateli

Rekapitulace znalostí prostředí Microsoft Office 365 A co tedy ještě nepoužíváme? Další zajímavé a užitečné služby a aplikace! Weby SharePoint OnLine např. elektronická školní nástěnka projektový portál Lync OnLine hlasová konverzace + video 1:1, ale i skupinově - školení/webinář Office Professional Plus

Rekapitulace znalostí prostředí Microsoft Office 365 Říká se, že je to pro školy zadarmo… Ano, většina škol využívá služby zdarma Využívají tzv. licenční plán E1, který je pro zaměstnance i žáky/studenty školy zdarma Ano i ne, i školy mohou za Microsoft Office 365 platit Školy mohou využít i placené licenční plány Jaké „placené licenční plány“? A Proč? Existuje např. licenční plán E3, který zahrnuje právo užívat (licenci) lokálně instalované aplikace ze sady Office Professional Plus Varianty licenčních plánů jsou „na uživatele“, lze je libovolně kombinovat

Rekapitulace znalostí prostředí Microsoft Office 365 http://products.office.com/cs-CZ/academic/compare-office-365-education-plans

Microsoft Office 365: Vhodný komplexní cloudový systém pro komunikaci a řízení provozu školy

Komunikace a řízení provozu školy Efektivní komunikace Sdílení informací Sdílení dokumentů Spolupráce při řešení provozních záležitostí … Sdílení výukových materiálů

Microsoft Office 365 v praxi Základní služby Microsoft Office 365 pro běžnou práci pedagogů i vedení Outlook, Kalendář, Kontakty, OneDrive Pro, Word Online, Excel Online, PowerPoint Online, OneNote Online, Lync Online Seznámení probíhá v rámci školení B1 a B2 (učitelé) Pokročilá služby Weby SharePoint Online Ideální nástroj pro neveřejný web (Intranet) Využíváme pro komunikaci v projektu Ideální pro školní Intranet (Elektronická školní nástěnka) Možnost rozlišovat oprávnění uživatelů

Intranet projektu Dotkněme se budoucnosti Přístup pro učitele a ICT metodiky Adresa: https://zsaprs.sharepoint.com/sites/tev Přihlašovací údaje: jmeno.prijmeni@budoucnost.tev.cz / předané heslo (ředitelé a koordinátoři již mají přístup déle, mají již nastaveno své heslo)

Intranet projektu z pohledu ICT metodika Ilustrační obrázky

Ukázka: Důležitý nástroj pro ředitele a koordinátory

Ideální nástroj pro školní Intranet Neveřejný web dostupný pouze po přihlášení Efektivně strukturovaný podle provozních potřeb školy Primární místo pro snadné sdílení informací Místo pro snadné ukládání a sdílení důležitých dokumentů

Výhody školního INTRANETu v prostředí Office 365 Strukturování obsahu Oprávnění dle skupin uživatelů Učitelé Vedení školy Provozní zaměstnanci (školník) Nejen informace, ale i knihovny dokumentů Office Online pro prohlížení a úpravy dokumentů na nástěnce „Nekonečná“ kapacita (stovky GB) Prostředí pro školy ZDARMA Společné prostředí s komunikačním systémem školy Naprosto přirozeně provázáno s e-mailovou komunikací Možnost využívat výhody zařazení uživatelů do skupin Možnost propojit se školními účty

Inspirace pro školní intranet Informační stránka: www.SkolniNastenka.cz Ukázkový školní Intranet: https://itveskolecz.sharepoint.com/portals/nastenka/ (odkaz je na www.SkolniNastenka.cz) Přihlášení: účtem ředitele školy (s právem zápisu): reditel@skolninastenka.cz , heslo Skola123 účtem učitele (s právem čtení): ucitel@skolninastenka.cz , heslo Skola123

Moderní komunikace v prostředí školy

Komunikace v prostředí školy? Ano, jde to takto …

Ale i jinak!

Pojďme si některé důležité věci ukázat … Správa webů Správce -> SharePoint Vysvětlení některých pojmů Týmový web -> Intranet Veřejný web Ukázka práce v prostředí „stavebnice“ weby Stránky podřízené weby moduly (webové části)

A to je pro dnešek vše … Děkuji za pozornost. Dotazy? Líbil se Vám školní Intranet? Může být i vaším nástrojem ve vaší škole. Kontaktujte kolegy z T-E-V …