Vytvoření grafu v programu Excel. Osnova 1.Vytvoření tabulkyVytvoření tabulky 2.Vytvoření grafuVytvoření grafu 3.Úprava grafuÚprava grafu 4.Úprava os.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vytvoření rovnice v programu Microsoft Word
Advertisements

Procera Plus – Představení
Vytvoření grafu v programu Microsoft Excel - Otevřete program MS Excel - Vytvořte tabulku z naměřených hodnot f (kHz) F u(dB) 0,1 -4,08 0,2 -0,45 0,5 2,92.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.0 (Graf v MS PowerPoint)
Grafy v Excelu.
PC T CAN / R PROG T CAN Po připojení programátoru se na pracovní ploše zobrazí informace o novém hardwaru a spustí se “Průvodce novým nalezeným hardwarem”.
Základní pojmy v informatice –II.
Google formuláře.
Excel – editace ( formát ) buněk
Burzovní graf Vytvořte burzovní graf, ve kterém se uvádí objem obchodované akcie, maximální a minimální cena, konečná cena.
Úprava grafu Úprava sloupců Formát osy Formát legendy Stěny grafu
Tabulkové kalkulátory
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Excel úpravy grafu, karta Návrh
Microsoft Excel Téma: Vkládání grafů Krok 1 Nejprve otevřete nebo udělejte tabulku, pro kterou budete graf vytvářet.
Vytvoření grafu v programu Excel 2. Osnova 1.Vytvoření tabulkyVytvoření tabulky 2.Úprava grafuÚprava grafu.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba grafu Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Propojování tabulek Vytvořte tabulku obsahující součty a průměry dávek státní podpory z let 1996 – 2000.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Excel – Grafy Ing. Bohumil Bareš.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Malování lupa. Malování lupa Lupa: Provádí zvětšení pohledu na obrázek. Políčko pod pruhem udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Zvětšení obrázku.
2.0 TABULKOVÝ PROCESOR MICROSOFT EXCEL
Práce s řadami. Krok 1:Vytvořte vlastní řadu n V menu Nástroje klikněte na možnosti, otevře se dialogové okno možnosti. n Vyberte složku seznamy a pak.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Školení Excel – základní jednoduché funkce Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Grafy v tabulkovém procesoru Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník.
Vytvoření grafu v programu Excel 3. Osnova Vytvoření grafu Úprava grafu Konečná úprava.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Tvorba spojnicových grafů v aplikaci MS Excel
Vytvoření hypertextového odkazu
BMW Z4 Interactive Wallpaper BMW Z4 Interaktivní tapeta. Průvodce instalací. BMW Z4 Interaktivní tapeta
Práce s excelem.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Excel úpravy grafu, karta Rozložení
Grafy v Excelu.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
VŠB –TUO ATŘ Manažerská grafika Grafy v MS Excel 2003 Podešva Petr
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 2.
 1 krok jsou podrobnosti o účtu zvolte si heslo zvolte si přezdívku napište křestní jméno napište příjmení vyplňte datum narození a pohlaví.
Grafy Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
EXCEL VYTVOŘENÍ GRAFU ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 GRAF I – spojnicový graf Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Vytváření grafu z jednotlivých.
Materiál slouží k doplnění učiva o grafech. Součástí materiálu je i závěrečná samostatná práce na téma grafy.
Inf Příklady použití grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Doc. RNDr. František Koliba, CSc. Katedry Informatiky a matematiky OPF SU Budova A Informatika pro ekonomy II INM / BPNIE Přednáška.
Číslo v digitálním archivu školy
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ25 Excel – Absolutní odkaz na buňku.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice
Popis tvorby jednoduchého grafu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Kofigurace & napájení Windows
MS Excel – druhy grafů Nejčastější typy grafů: Ostatní typy grafů:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Informatika – Práce s grafy
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

Vytvoření grafu v programu Excel

Osnova 1.Vytvoření tabulkyVytvoření tabulky 2.Vytvoření grafuVytvoření grafu 3.Úprava grafuÚprava grafu 4.Úprava os grafuÚprava os grafu 5.Konečná úpravaKonečná úprava

Vytvoření tabulky Vytvořte hlavičku tabulky I (mA) U (V) Do tabulky zapište naměřené hodnoty ,2 9644,1 9942, ,85 Označte číselné hodnoty

Vytvoření grafu I (mA) U (V) ,2 9644,1 9942, ,85 Stiskněte tlačítko průvodce grafem Typ grafu volte XY bodový Zvolte bodový s datovými body spojenými pomocí hladkých spojnic a bez značek Stiskněte tlačítko dokončit

Úprava grafu I (mA) U (V) ,2 9644,1 9942, ,85 Pravím tlačítkem myši klikněte na oblast grafu Vyberte možnosti grafu Vyplňte název grafu a označení os X a Y Otevřete záložku Mřížky Charakteristika zdroje I (mA) U (V) Zaškrtněte políčka Hlavní mřížka Otevřete záložku Leganda Odznačte políčko Zobrazit legendu Stiskněte tlačítko OK

Úprava os grafu I (mA) U (V) ,2 9644,1 9942, ,85 Dvojitým klikem klikněte na šedou oblast grafu Označte v oblasti Plocha políčko Žádná Stiskněte tlačítko OK Dvojitým klikem klikněte na napěťovou osu Otevřete záložku Měřítko Zapište do kolonek zobrazené hodnoty Stiskněte tlačítko OK Obdobným způsobem upravte proudovou osu

Konečná úprava I (mA) U (V) ,2 9644,1 9942, ,85 Klikněte někde doprostřed grafu a roztáhněte ho do přijatelné podoby Blahopřejeme tím jste vytvořili charakteristiku zdroje