Téma: Vektorizace obrázků -10. díl

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Vektorová grafika Říjen Ing. J. Šanovec.
Čísla stran v Microsoft Office Word
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Téma: CorelDRAW - uspořádání dokumentu, šablony - 9. díl
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Počítačová grafika.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
1. Seznámení 2. Objekty a nástroje
COREL DRAW SEZNÁMENÍ Úvod, seznámení se se systémem Pracovní plocha
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
IT začátečníci - Word Modul 3.
VEKTOROVÁ GRAFIKA - INKSCAPE
Power Point– pracujeme se snímky
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl

Excel – editace ( formát ) buněk
COREL DRAW - 2 PRÁCE S OBJEKTY
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Návod na složení jména z písmenkových log
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce ve vektorovém editoru Autor:
Textový procesor (MS Word)
Word – Struktura dokumentu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Ing. Bohuslava Vitekerová
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Počítačová grafika.
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.14/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
VY_32_INOVACE_E3-07 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Počítačová grafika Cvičení.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Téma: Úvod do Corelu Photo Paint -11. díl
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
GIMP : úpravy fotografií
Semestrální práce Semestrální práce Plakát-leták na hudební akci „Páteční Jam[džem] na přehradě“ Předmět: Počítačová grafika Autor: Petr Bárta.
Kreslíme vektorovou grafiku (1) v programu Zoner Callisto
Od návrhu k hotové kartě
Corel DRAW Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S2_19.
Vektorové tutoriály Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Movie Maker program pro tvorbu filmů
CorelDRAW – práce s rastrovou grafikou
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Převod objektů mezi formáty
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Transkript prezentace:

Téma: Vektorizace obrázků -10. díl Vypracovala: Ing. Jana Wasserbauerová

Využití: při tisku letáku pomocí plotru pro další práci s obrázkem v CAD systémech pro vlastní kreativní úpravy obrázku

Převod obrysového pera do křivek Způsob: Změnit → Převést obrys na objekt CTRL + SHIFT + Q Problémy a jejich řešení: Velké množství uzlů → ručně uzly vymazat Ostré ukončení křivky je umazáno → ručně dokončit

Trasování rastru Je-li třeba převést obrázek na vektor. Způsob: Rastr → Trasovat rastr potom následuje volba podle rastru, který se převádí na vektor Rychlé trasování Perokresba Logo Podrobné logo Klipart Obrázek s nízkou kvalitou Obrázek s vysokou kvalitou

Trasování rastru

Cvičení : Převod rastru na vektor Otevřete nový soubor v CorelDraw. Zvolte orientaci papíru na šířku. V nabídce Soubor zvolte Importovat a ze složky Grafika importujte soubor Maceška.jpg. Pomocí táhel v rozích obrázku zmenšete obrázek asi na 15% velikost. Obrázek umístěte na střed stránky. Zvolte nástroj Ruční režim a nakreslete žlutou macešku na importované fotografii. Poté zvolte nástroj Výběr a označte importovaný obrázek. Stiskem klávesy DELETE smažte importovaný soubor. Zvolte nástroj Výběr a tažením myši označte nakreslený obrázek macešky. Stiskněte kombinaci kláves CTRL + SHIFT + Q, čímž převedete obrys na objekt. Potom seskupte všechny čáry stisknutím kláves CTRL + G. Ve spodní části obrazovky klikněte na znaménko + a přidejte tak druhou stránku. Na druhé stránce dvojklikem na stín stránky vyvoláte dialogové okno Možnosti, kde nastavte formát papíru na výšku a velikost stránky zvolte vlastní 20 cm na šířku a 22 cm na výšku. Importujte ze složky Grafika soubor Katastrální mapa.jpg. Zvolte nabídku Rastr/Trasovat rastr. Zde si zvolte Perokresba. V dialogovém okně nastavte Detaily a stupeň vyhlazení na hodnotu 50. Barevný režim zvolte černobílý. Zatrhněte Odstranit původní obrázek, Odebrat pozadí, Automaticky vybrat barvu, Odebrat barvu z celého obrázku.

Přidejte třetí stránku. Importujte Domeček.jpg z Grafiky. Tlačítkem OK potvrdíte nastavení. (Vektorizovanou katastrální mapu lze použít i v jiném programu jako je třeba ArchiCAD, jen uložte ve formátu pro AutoCAD.) Přidejte třetí stránku. Importujte Domeček.jpg z Grafiky. Pomocí táhel obrázek zmenšete asi na 70%velikost a umístěte na střed stránky. Zvolte nabídku Rastr/Trasovat rast. Zde si zvolte Obrázek s nízkou kvalitou. V dialogovém okně nastavte Detaily na hodnotu 75 a stupeň vyhlazení na hodnotu 25. Zatrhněte Odstranit původní obrázek, Odebrat pozadí. Potom zvolte Zadat barvu a myší klepněte na kapátko. Držte klávesu SHIFT a myší v obrázku vybírejte barvy nebe, tak, aby jste celou oblohu odstranili z pozadí. Po výběru potvrďte klávesou OK. (I tento vektorový obrázek můžete používat v ArchiCADu. Lze takto i upravit fasádu domečku přímo v Corel DRAW.) Soubor uložte do své složky a zavřete. Strana 3 Strana 2 Strana 1