Stres – jak jste na tom vy ?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Název projektu: Moderní škola 2010 Číslo projektu, šablona:
Kdyby ses zeptal/a....
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
1 Projektová dynamika II RNDr. Jiří Weinberger, TIMING Praha 28. Března 2008.
Jak na to, aniž bychom se zničili
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Utvořte negaci výroku, a to bez použití záporu.
Kopková Zuzana; 4.roč; LS 2010 Volit. předmět Neurovědy.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
ČLOVĚK V SOCÍÁLNÍCH VZTAZÍCH
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Správné vyplnění volného času VY_32_INOVACE_11 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Elektrický obvod a jeho části
Konstrukce, princip funkce a základní charakteristiky hydromotorů
PSYCHICKÉ STAVY.
Dělení se zbytkem 2 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ Metodika kurzů snižování nadváhy adolescenty

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:17.12.
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
PYRAMIDA Práce a energie
AZ - KVÍZ Procvičení procent
Test D-1 je sociometrická diagnostická metoda diagnostikující třídní kolektiv. Je zadávána prostřednictvím dotazníku, který je předložen všem jednotlivým.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Stres Vypracovala:Terezie Stránská
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_08.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Jak psát texty ke kombinované formě studia Projekt Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji.
Jak efektivně komunikovat s klientem?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PSYCHICKÁ ZÁTĚŽ PŘEHLED REAKCÍ. ŠKÁLY PRO POSUZOVÁNÍ ZPŮSOB: 0 = NENÍ TO MŮJ ZPŮSOB REAGOVÁNÍ 1 = OBČAS TAK REAGUJI 2 = ČASTO REAGUJI TÍMTO ZPŮSOBEM 3.
J AK ZVLÁDAT STRES Milana Reichlová. O BSAH 1) Jak se stresu bránit preventivně 2) První pomoc při akutním stresu a) v místnosti b) venku 3) Seznam použitých.
S TRES Milana Reichlová. O BSAH 1) Obsah pojmů stres a stresor 2) Obecná příčina stresu 3) Působení stresoru 3) Druhy stresu 4) Projevy emočního stresu.
Prezentace určená k propagaci MGV
Pedagogická fakulta Masarykovy university v Brně Katedra pedagogiky
OBČANSKÁ VÝCHOVA - 9. ročník
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Zátěž a rizika povolání a optimismus učitele
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Drogy dnešní doby Študáci.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Transkript prezentace:

Stres – jak jste na tom vy ? Milana Reichlová

Obsah 1) Náchylnost ke stresu 2) Jak jste na tom vy ? 3) Citlivost na stres 4) Jak jste na tom vy ? 5) Test schopnosti zvládat stres 6) Použité zdroje

Jak jste na tom vy ? Náchylnost ke stresu tendence chovat se takovým způsobem, kterým se vystavujeme působení stresorů na sebe Jak jste na tom vy ?

Jak jste náchylní ke stresu vy ? Jakékoliv zdržování mě velmi rozčiluje ano ne Raději přijmu plnou odpovědnost, než abych se o ni dělila s ostatními Hlouposti jako „apríl !“ apod. jsou mi nepříjemné Jsem hrdý na to, když zvládnu práci rychleji než ostatní Jasné vymezení času na úkol je pro mě velmi důležité Do práce se pouštím vždy s plnou vervou Rád soutěžím Jsem netrpělivý a naštvaný, když se setkám s nepřipraveností a nevýkonností Práci ( studiu) věnuji hodně času dobrovolně Příliš se ovládám Jsem velmi ctižádostivý/-á Mám sklony se podílet na mnoha různých nápadech a plánech

výsledek Skóre náchylnosti k zažívání stresu je dáno počtem kladných odpovědí na uvedené otázky 0 – 5 = v mezích normy 6 – 12 = náchylnost ke stresům zvýšena

Citlivost ke stresu tendence ke zranitelnosti, přecitlivělosti, k braní věcí na příliš těžkou váhu a příliš k srdci

Musím často vyhledávat lidi, kteří by mi rozmluvili mé depresívní myšlenky ano ne Moje nálada je velmi proměnlivá Někdy cítím úzkost, i když k tomu není důvod Mám sklon příliš citlivě reagovat na kritiku nebo na nevlídné poznámky Dost často trpím pocity viny bez skutečného důvodu Často se cítím velmi napjatě a nervózně Čas od času se stávám rozčileným, napjatým a nejistým Dost snadno se stávám podrážděným se špatnou náladou Jsem ustaraný a mám sklon vidět černé stránky věcí

Mám sklon probírat minulé problémy a myslet na to, co se stane Stávám se velmi nervózním, když se něco nedaří Mám sklon se dost podceňovat a srovnávat se s druhými ve svůj neprospěch Nespím příliš dobře

Počet kladných odpovědí: 0 - 5 = v normě 6 - 12 = zvýšená citlivost ke stresu

Test schopnosti zvládnout stres

1 Alespoň jednou denně jím teplé jídlo 2 Alespoň čtyřikrát týdně spím 7-8 hodin 3 Mám alespoň jednoho příbuzného, na něhož se mohu spolehnout a jenž navíc bydlí nedaleko 4 Alespoň jednou týdně cvičím až do vyčerpání 5 Kouřím méně než 10 cigaret denně 6 Piji méně něž pětkrát týdně alkohol 7 Moje váha odpovídá výšce mé postavy 8 Můj příjem kryje mé výdaje 9 Spoléhám na vlastní přesvědčení 10 Pravidelně navštěvuji nějaký klub nebo kulturní zařízení 11 Mám mnoho přátel a známých

12 Mám jednoho nebo více přátel, se kterými se mohu podělit o svoje problémy 13 Mám dobré zdraví ( včetně zraku, sluchu a zubů ) 14 Jsem schopen (na) mluvit otevřeně o svých pocitech, jsem-li rozzloben(a) nebo rozčilen (a) 15 S lidmi, s nimiž žiji, mluvím pravidelně o svých každodenních problémech 16 Alespoň jednou týdně udělám něco pro své vlastní potěšení 17 Dovedu si racionálně organizovat svůj volný čas 18 Piji méně než tři šálky čaje denně 19 Během dne si dovedu udělat čas jen pro sebe

Vyhodnocení testu Započítejte si 1 bod za každé ANO Započítejte si 5 bodů za každé NE Od celkového součtu odečtěte 20 bodů = váš výsledek

Výsledek pod 30 bodů - umíte se stresovou situací vypořádat bez problémů 31–49 bodů - stresové situace většinou docela dobře zvládáte 50–75 bodů - zřídka se vám podaří stresovou situaci opravdu zvládnout

Seznam použitých zdrojů MÍČEK, Libor a Vladimír ZEMAN. Učitel a stres. Vyd. 1. Brno: Masarykova univerzita, 1992, 169 s. Věda do kapsy, sv. 3. ISBN 80-210-0521-1.