6.1 Microsoft Word 1 Kde MS Word v PC najdeme: Ikona, logo 2. 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
HyperText Markup Language
Karta Domů, skupina Odstavec
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Písmo.
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
Školení autorů distančních opor Inovace kombinovaného studia.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Zpracování a využití informací
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Zadání samostatné práce SP1 Základy HTML. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML construkcí –Základní kostra –Kódování češtiny –Nastavení pozadí.
Základy ovládání operačního systému III
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Textový procesor (MS Word)
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
19.1 MS Power Point Kde MS Word v PC najdeme: ikona, logo
mp4 png pps html doc txt xlsx ppt gif docx pdf avi mp3
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Elektronická učebnice - II
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Informatika WORD klávesové zkraty. Základní pojmy Formátování znamená, že měním vzhled textu, odstavce nebo dokumentu podle vlastního uvážení. Neformátovaný.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Textový editor MICROSOFT WORD.
= tabulkový procesor od firmy Microsoft pro operační systém Microsoft Windows a počítače Macintosh. Dnes se prodává hlavně jako součást kancelářského balíku.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika Autor: Mgr. Marie Makovská 36.1 Malování.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Textový Editor.
WORDPAD Textový dokument.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Word – textový editor.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZNALOST IKON VE WORDu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Úprava rozsáhlého dokumentu
Transkript prezentace:

6.1 Microsoft Word 1 Kde MS Word v PC najdeme: 3. 4. Ikona, logo 2. 1. Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 6.1 Microsoft Word 1 Kde MS Word v PC najdeme: = textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office pomocí aplikace Microsoft Word můžete vytvářet, upravovat profesionálně vypadající dokumenty (například dopisy, doklady, sestavy a brožury) kromě zpracování textu umí například vkládat tabulky, grafy, obrázky, … upozorní nás na pravopisné chyby soubory vytvořené ve Wordu mají příponu .doc 3. 4. Ikona, logo 2. 1. Autor: Mgr. Marie Makovská

6.2 Co už umíme Dokážeme se orientovat na klávesnici: Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 6.2 Co už umíme Dokážeme se orientovat na klávesnici: Důležitým prvkem klávesnic je alfanumerická část, která obsahuje české prostředí, tedy specifické znaky pro češtinu (ě, š, č, ř atd…). Dále tu najdeme užitečné klávesy jako jsou: čárka a háček, Enter, Shift – mění malá písmena ve velká, Caps Lock, Backspace, Tab, mezerník 2) Zvládáme práci se soubory: otevřít soubor, uložit souboru a pojmenovat, … Numerická (číselná)- tato část slouží k rychlému zadávání čísel. Najdeme zde také matematická znaménka a klávesu Enter. Aktivuje se pomocí klávesy Num Lock.

Elektronická učebnice - II Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 6.3 Popis prostředí Wordu

6.4 Co například můžeme do dokumentu vložit Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 6.4 Co například můžeme do dokumentu vložit Umělecký text Různé obrazce a tvary Kliparty Vlastní obrázky Rovnice a symboly: S=𝜋 𝑟 2 Tabulky Hypertextový odkaz

6.5 Cvičení na formátování textu Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 6.5 Cvičení na formátování textu Úkoly: Zarovnání do bloku, písmo Times New Roman, velikost písma 12 Proložení znaků v nadpisu Doplněk na celý život, 1,5 b., barva písma modrá, tučně Nadpis Kosmetický zmizík… zarovnání na střed, ohraničení odstavce dvojitou čárou se stínováním a text zarovnání o 6 bodů od všech okrajů, tučně Odsazení odstavců Tetování… a Zcela… 1cm zleva, 0,5 cm zprava Nadpis Tělo jako… písmo Arial Black, vel. 14 Věta Tetováním… (1. věta v textu) písmo Times New Roman, vel. 13, kurzíva, písmo podtržené čárkováním, barva podtržení červená Vystínování textu Nepijte alkohol – po tetování dbejte pokynů žlutou barvou Mezery za odstavci 12 b Nastavení okrajů: všechny okraje 1 cm Ohraničení stránky jakýmkoliv efektem Uložení do své složky

6.6 Šikovní si zkusí ve Wordu vytvořit školní rozvrh Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 6.6 Šikovní si zkusí ve Wordu vytvořit školní rozvrh V MS Word pomocí vložení tabulky, kterou naformátuješ, vytvoř krásný školní rozvrh na tento školní rok (předmět, učebna, učitel). Na nadpis použij umělecké písmo WordArt Rozložení stránky – orientace na šířku, barevné pozadí Vlož k rozvrhu obrázek Ulož rozvrh do své složky Odešli mi rozvrh jako přílohu e-mailu

Elektronická učebnice - II Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatics 6.7 CLIL – MS Word Make a document in MS Word (Czech-English dictionary) and complete the missing words.   česky english 1. close 11. word 2. tučně 12. tabulka 3. save 13. insert 4. soubor 14. stránka 5. copy 15. program 6. klávesnice 16. nápověda 7. document 17. tools 8. vložit 18. poslat 9. edit 19. odstavec 10. tisknout 20. smazat

6.8 Test – MS Word Test na známku Vyber logo MS Word: a) b) c) d) Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 6.8 Test – MS Word Vyber logo MS Word: a) b) c) d) 2) Existující dokument otevřeme: jedním kliknutím levým tlačítkem myši dvojím kliknutím levým tlačítkem myši jedním kliknutím pravým tlačítkem myši dvojím kliknutím pravým tlačítkem myši 3) Zarovnání textu MS Word umožňuje: pouze vlevo, vpravo vlevo, vpravo, na střed vlevo, vpravo, na střed, do bloku pouze do bloku 4) Jaký je význam této ikony na standartním panelu Wordu? a) uložit b) otevřít c) tisknout d) zavřít 5) Na kterém Panelu nástrojů je tlačítko Vložit tabulku? Domů Vložení Rozložení stránky Zobrazení 6) Anglicky tučné písmo je: Bold Big Underline Boast Správné odpovědi: 1b 2b 3c 4a 5b 6a Test na známku

6.9 Použité zdroje, citace Zdroje: Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 6.9 Použité zdroje, citace Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Word slide 1 http://www.zsdobrichovice.cz/ukoly/informatika/word.htm slide 3, 8 http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-vista/Working-with-files-and-folders slide 2 http://hddesigns.wordpress.com/2010/10/01/how-to-open-new-document-in-ms-word/ slide 7 http://www.gym-bohumin.cz/testy/index.php?id=3&okruh=7 slide 8 http://www.iconarchive.com/show/radium-icons-by-gakuseisean/Wordpad-file-icon.html slide 8 kliparty

6.10 Anotace Autor Mgr. Marie Makovská Období 01 – 06/2012 Ročník Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 6.10 Anotace Autor Mgr. Marie Makovská Období 01 – 06/2012 Ročník 6. ročník Klíčová slova Microsoft, Office, Word, textový editor, psaní, text Anotace Prezentace popisující jak používat textový editor MS - Word