Converged Communications Friday, April 10, 2015 Telekomunikační technologie jako nástroj pro optimalizaci chodu zdravotnického zařízení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Advertisements

Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Když rozhoduje každá vteřina
Gecko mbH. Rostock, SRN –  V současnosti jsou používány nezávislé systémy pro jednotlivá oddělení a centrální systém SAP IS-H* MED.
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
Vývoj nemocničního informačního systému v CACHÉ
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
GTS CZECH, a.s. pro MD Access, a.s.. GTS a MD Access  GTS poskytuje komplexní nabídku hlasových, datových, internetových, operátorských a integrovaných.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
1 PDIS Táborský Otakar Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
IP telefonie studie a co dál
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Informační podpora při krizovém řízení
eHealth vs eGovernment : souboj bez vítěze
Copyright © 2011, atlantis Leden Copyright © 2011, atlantis Aruba VPN NEW.
Pohled samosprávy na eHealth
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Systém objednávání pacientů přes Internet Martin Zeman, Jan Pejchal, Aleš Daniel Workshop „eHealth a veřejná správa –
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
T-Systems Konvergentní služby pro veřejnou správu Igor Tomeš.
SOA = Architektura orientovaná na služby
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2007 v Brně Regionální PACS nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Procesní řízení v českých zdravotnických zařízeních Klára Antlová, Michal Tvrzník.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Vývojově a aplikačně orientovaná společnost se specializací na oblast snímacích a dohledových systémů pro zpracování a přenos medicínských dat CleverTech.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Elektronické bankovnictví
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Reforma psychiatrické péče
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Transkript prezentace:

Converged Communications Friday, April 10, 2015 Telekomunikační technologie jako nástroj pro optimalizaci chodu zdravotnického zařízení

Agenda 10 April 2015© Copyright Dimension Data Současný stav telekomunikační infrastruktury zdravotnických zařízeni Hlasová komunikace a možnosti integrace Lokalizace a vyhledávání zařízení a osob Integrace systému a informovanost pacienta

Současný stav telekomunikační infrastruktury Telekomunikační systémy používané ve zdravotnictví Telefonní systémy Paging systémy (vyhledávání osob) Mobilní systémy (přislužby, pohotovosti) Systémy pacient sestra Počítačové sítě Izolovaný svět jednotlivých systému V mnohá případech diskutabilní spolehlivost Jednoúčelové systémy bez integrace 10 April 2015© Copyright Dimension Data

Rozumíme v jaké jste situaci … 10 April 2015© Copyright Dimension Data IT strategie Snižování nákladů Konsolidace Inovace Modernizace (v rámci finančních možnosti) Řešení Optimalizace a funkční rozšiřování IT infrastruktury ve spojení s novým technologiemi Využívání synergických efektů jednotlivých technologii Vývoj na trhu zdravotní péče Finanční problémy veřejných institucí Reforma zdravotnictví Problémové financování investičních projektů

Architektura informačních technologii ve zdravotnictví 10 April 2015© Copyright Dimension Data InformaceIntegraceInfrastruktura Přenos dat a procesní logika Konsolidace a konverze dat Nutzerbezogene Darstellung und Kommunikation Informovanost pacienta PočítačeSpráva systémuLokalizaceZdravotní tech. KomunikaceServeryBezpečnost (IT) Bezpečnost

Komunikace pacient – sestra (současnost) 10 April 2015© Copyright Dimension Data Pacient vyžaduje pomoc stlačením tlačítka Indikace na panelu v sesterně a dveřích pokoje Sestra je na sesterně a telefonický ověřuje co pacient potřebuje Sestra není na sesterně a systém je vyhledává poplachem na oddělení Sestra přerušuje současnou práci, jde na sesternu / pokoj Sestra provádí úkon, který vyžaduje pacient Sestra se vrací k předešlé práci Pacienti obdrželi službu, kterou potřebovali

Komunikace pacient – sestra (budoucnost) 10 April 2015© Copyright Dimension Data Pacient vyžaduje pomoc stlačením tlačítka Sestra identifikuje zdroj volání na přenosném zařízení Sestra volá (automaticky) zpět pacientovi, případně jde na pokoj a poskytuje službu Sestra ukončí požadavek stlačením tlačítka u postele nebo na panelu v sesterně 4 Pacienti obdrželi službu, kterou potřebovali

Efektivní komunikace v rámci zdravotního týmu 10 April 2015© Copyright Dimension Data o Komunikace v rámci jednoho systému o Využití koncových zařízení pro další služby (paging, lokalizace) o Identifikace přidání dalších informací k hovoru (ID pacienta, diagnóza …) o Konferenční hovory (inicializované sestrou) o Jedno rozhraní pro pacienta

Videokomunikace usnadňuje rozhodování 10 April 2015© Copyright Dimension Data Rozsáhlé systémy lze rozšířit o obrazovou komunikace (mezi nemocniční komunikace) s možnosti integrace zdravotních informací

Vizualizace informaci pro personál Lokalizace zařízení / personálu prostřednictvím telekomunikační infrastruktury Náhrada současných paging systému s využitím bezdrátové infrastruktury Integrace s NIS 10 April 2015© Copyright Dimension Data

Informovanost pacienta 10 April 2015© Copyright Dimension Data o Rozhraním pro pacienta může být inteligentní telefon o Funkce o Terminál k službám nemocnice o Rozhraní pro komunikaci s sestrou o Informace o vyšetřeních, lécich o Informovanost = vysoká bezpečnost pacientů (ochrana před omylem) o Existují možnosti rozšíření o LCD panely o Jedno rozhraní pro pacienta

Služby komunikační infrastruktury 10 April 2015© Copyright Dimension Data Zábava TV/Radio AoD/VoD Hudba Hry Komunikace Telefon (analog/VoIP) / Chat Informace Nemocniční informace Internet Plánované výkony Kvalita služeb Přístup k osobním informacím Harmonogram činnosti Nákupy Kiosk Knihy, noviny atd. Plnění očekávání pacinetůOdlišení oproti konkurenciOptimalizace workflow, zvýšení efektivity a kvalityRefinancování řešení prostřednictvím dodatečných prodejů

Converged Communications Friday, April 10, 2015 Děkuji za pozornost