SEVERNÍ AMERIKA PODNEBÍ A VODSTVO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Advertisements

Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
SEVERNÍ AMERIKA OSVOJOVÁNÍ
Česká republika ODKAZ GEOLOGICKÝCH VĚKŮ I.
ZKOUMÁNÍ PŘÍRODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Francie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Česká republika ODKAZ GEOLOGICKÝCH VĚKŮ II.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_025
AMERIKA.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
EVROPA VODSTVO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Pohoří Evropy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Kyjevská Rus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Rodina a její podoby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Spojené státy americké
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Vývin člověka po narození Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
AMERIKA.
EVROPA RELIÉF A PODNEBÍ
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
AMERIKA Vodstvo III2-Z7-I-05
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vývin člověka po narození 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Zeměpis EVROPA – povrch, vodstvo, podnebí
Amerika – povrch autor: Jana Mikešová
SEVERNÍ AMERIKA RELIÉF
Příklady dědičnosti u člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
VY_52_INOVACE_03/2/01_ZEMĚPIS
AMERIKA podnebí a vodstvo
SEVERNÍ AMERIKA -VODSTVO A PODNEBÍ
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
SEVERNÍ AMERIKA -VODSTVO A PODNEBÍ
Podnebné pásy, počasí a nadmořská výška
Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Obr. 1 – mapa Severní Ameriky
Amerika vodstvo autor: Mgr. Jana Mikešová
Vodstvo Severní Ameriky
Vodstvo Amerika.
Základní škola Lednice Břeclavská 510
VY_32_INOVACE_11 Podnebí Ameriky - pracovní list
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Podnebí Severní Ameriky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_01 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ZE7_VODSTVO AMERIKY TÉMA: Vodstvo Ameriky Vodstvo Ameriky.
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_17_USA Číslo projektu:
AMERIKA Vodstvo.
5. AMERIKA - VODSTVO VY_32_INOVACE_12_Z5
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_52_INOVACE_01_F+Z _34
Amerika – Vodstvo AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Jméno autora: Bc. Petra Musilová
AMERIKA - VODSTVO.
Transkript prezentace:

SEVERNÍ AMERIKA PODNEBÍ A VODSTVO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

- Severní Ameriku zasahují všechny podnebné pásy: mírný, studený i teplý leží v mírném podnebném pásu, má velké teplotní rozdíly mezi létem a zimou východní pobřeží ovlivňuje chladný Labradorský proud a západní pobřeží teplý Severopacifický proud největší pouště: Mohavská, Velká solná

Obr. 1 Mohavská poušť

- na severu Ameriky jsou jezera ledovcového původu, které jsou největším nashromážděním sladkých vod na světě: Hořejší, Michiganské, Huronské, Erijské, Ontario jsou navzájem spojena, odtéká z nich řeka sv. Vavřince (St. Lawrence River) řeky: Mississippi, Mackenzie, Missouri, Yukon, Rio Grande, Colorado

Obr. 2 Řeka Rio Grande

Otázky k opakování: Na mapě najděte jména pěti Velkých Kanadských jezer. Na mapě ukaž části Severní Ameriky, které patří k polárnímu, mírnému, subtropickému a tropickému pásu. Pokus se popsat, jak vznikají jezera?

Zdroje : Obr.1 Mohavská poušť[cit. 2011-06-13]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mojave_Kelso.jpg Obr. 2 Řeka Rio Grande [cit. 2011-06-13]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Winter_Ponds_along_Rio_Grande_River_Albuquerque.jpg