1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „2009 – Rok smíření“ Martin Špryňar generální tajemník Sdružení Kampaň Jedeme v tom spolu II.
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Nový školní rok začíná.
Dopravní sektorové strategie, 2. fáze
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Statutární město Ostrava Hlavní problémy v oblasti dopravy statutárního města Ostravy •Krácení finančních prostředků •Dokončování rozpracovaných.
Následky nehod u osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
BEZPEČNĚJŠÍ SILNICE ZACHRAŇUJÍ ŽIVOTY Program EuroRAP v České republice Projekt EK Evropský atlas bezpečnosti silnic.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA konkrétní změny v RVP
10. zasedání Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu 23. dubna 2009 Aktuální aspekty bezpečnosti silničního provozu v rámci českého.
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
REGIONÁLNÍ POLITIKA V ČR V KONTEXTU KOHEZNÍ POLITIKY EU RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Základní informace Zřizovatelem Nadace BESIP je ministerstvo dopravy. Nadace BESIP je právnickou osobou, která vznikla na základě usnesení vlády ČR č. 834.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Ondřej Valenta, DiS. Oddělení BESIP Ministerstvo dopravy Národní strategie bezpečnosti silničního provozu – informace o plnění v roce 2010.
Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Technologické platformy a dopravní výzkum
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
„Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích“ Aktivity a projekty Fóra 50 % Marcela Adamusová , Praha.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
PŘI ZALOŽENÍ MAS MOST VYSOČINY, o.p.s.
Obnova vozového parku v České republice
Informace o Národní strategii bezpečnosti silničního provozu (pro jednání rady vlády ) Mgr. Jan Suchý oddělení BESIP Ministerstvo dopravy.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
1 Roční výročí novelizace zákona 361 / 2000 Sb. v ČR Tisková konference, 28. června 2007.
Zlín cyklistický Josef Novák, člen Rady města Zlína
Rozpočtové určení daní – „U-křivka“ a nástrahy průměru Ing. Miroslav Uchytil starosta města Chlumec nad Cidlinou XII. Sněm, Zlín 26. a 27. května 2011.
VÝBOR PRO FINANCOVÁNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE BESIP (VFNS) Informace o činnosti výboru pro jednání Rady vlády pro BESIP , Praha.
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Aleš Řebíček 444 dní za volantem. Dvě hlavní témata  Z hlediska veřejnosti jsou nejsledovanějšími tématy z resortu dopravy:  důsledky novelizace zákona.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Základy dopravní politiky obce, města, regionu.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk – vnější služba – 2015 Praha,
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Škola podporující zdraví Komunitní program WHO pro MŠ, ZŠ a SŠ v ČR od r Národní koordinační centrála v SZÚ Poslanecká sněmovna, Konírna
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
KE ZLEPŠENÍ BEZPEČNOSTI NA SILNICÍCH ZLÍNSKÉHO KRAJE?
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Výbory a pracovní skupiny
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Odbor dopravy a silničního hospodářství
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda Dopravní komise Předsednictva Svazu Národní korespondent Evropské charty bezpečnosti silničního provozu

2 Dopravní komise Předsednictva Svazu měst a obcí ČR Tři pilíře činnosti Dopravní komise pro období Pilíř obecní, národní, celoevropský; BEZPEČNOST SILNIČNÍHO PROVOZU = leitmotiv zmíněných pilířů i činnosti Dopravní komise; 1) Budování bezpečnostních prvků měst a obcí ČR; 2) Úzká spolupráce s BESIP Ministerstva dopravy ČR a Nadací BESIP při naplňování cílů Národní strategie bezpečnosti silničního provozu, budování dětských hřišť a center bezpečné jízdy, výchově řidičů, včetně handicapovaných občanů ČR; 3) Podpora vstupu členů Svazu do Evropské Charty bezpečnosti silničního provozu, přijetí konkrétních závazků, vytvoření Asociace členů Charty ČR; Mediální podpora příkladů dobré praxe (např. Ostrava – bezpečná doprava).

3 Nová priorita Svazu – Evropská charta silničního provozu 1) Iniciativa Evropské komise, „nikoliv pouhá rétorika, ale konkrétní závazek členů “; 2) zbytečně vyhaslých lidských životů na evropských silnicích, pro představu: havárie 250 velkých letadel; 3) Různé pracovní sekce Charty, výrazná role měst a obcí, výzva pro česká města a obce; 4) V současnosti minimum českých měst a obcí zapojeno do Charty; 5) Nová priorita Svazu napomůže snížit alarmující počet usmrcených na evropských silnicích.

4 Děkuji za pozornost :) Kontakt: Vojtěch Mynář, Předseda Dopravní komise Předsednictva Svazu Národní korespondent Evropské charty bezpečnosti silničního provozu Tel: