RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 7/ 2006 – 1/ 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
1 Promotion kampaň Národního orgánu pro koordinaci říjen / listopad 2008.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce.
10 let výzkumu informačních potřeb veřejnosti Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Jak měřit transparentnost NNO?
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Zábavná matematika.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor RPS, SROP a JPD 2 Komunikační aktivity Rámce podpory.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
RPS/CSF Budoucnost politiky HSS / Cohesion Policy Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj.
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 12 / 2005 – 6/ 2005.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Komunikační akční plán RPS Plán aktivit na rok 2007.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
KOMUNIKAČNÍ AKČNÍ PLÁN RPS POVINNOST VYPLÝAJÍCÍ Z NAŘÍZENÍ EK 1159/2000 RÁMEC PRO ZAJIŠTĚNÍ TRANSPARENTNOSTI A PUBLICITY POMOCI ZE SF EU VÝCHODISKA:
Komunikační plán RPS Realizované projekty leden-červen 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Transkript prezentace:

RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 7/ 2006 – 1/ 2007

KAP RPS – realizované projekty Webové stránky Projekt „Zabezpečení redakčních služeb pro správu a rozvoj “ –navazující projekt zajištění reakčních služeb pro potřeby správy (věcné i technické) a dalšího rozvoje portálu –Realizace 1. fáze projektu: analýza současné struktury portálu a návrh změn – leden září Portál získává střední úroveň přístupnosti Metodiky Blind Friendly Web 2.3

Webové stránky –nárůst zájmu uživatelů (2,5 mil přístupů, 51 GB stažených dat – měsíční průměry) Graf: návštěvnost stránek (vývoj červen – listopad 2006)

KAP RPS – realizované projekty Projekt „Mediální prezentace SF EU“ Realizace kampaně proběhla v termínu srpen – prosinec 2006 TV spot „Pes“ a slogan Investice, o kterých nevíte, ale které poznáte (srpen, ČT1, prime times, počet GRP 255) Printová inzerce (viz dále) Internetový banner – seznam.cz, centrum.cz; srpen, shlédnutí PR články – celkem 41 výstupů; 25 v denním tisku, 3 v časopisech, 13 na internetu Pokračování kampaně (únor – březen 2007) – printová inzerce Ukázka motivu TV spotu „Pes“

KAP RPS – realizované projekty Projekt „Mediální prezentace SF EU“ Printová inzerce 31 inzerátů v celostátních denících a týdenících general interest prezentovány projekty Terminál letiště Brno (OP Infrastruktura), Sedlčanskem na kole (SROP), Nejste na to sami (JPD) srpen-září Ukázka printové inzerce: Sedlčanskem na kole (SROP)

Další projekty/aktivity I&P –Publikace: Nová legislativa EU k politice HSS na léta (obecné a specifická nařízení) –Propagační předměty pro portál –Projekt „Elektronický zpravodaj Rovné příležitosti ve strukturálních fondech“ –Newsletter ŘO RPS –Infolinka (Eurofon), Eurocentra – Specialisté MMR na fondy EU KAP RPS – realizované projekty

Projekt „Výzkum povědomí české veřejnosti o SF“ Ukončena poslední 3. fáze projektu – rok 2006 (možnost sledování vývoje od roku 2004 Závěry: –Stabilní zájem občanů o podrobnější informace o pomoci, kterou EU poskytuje ČR (více než polovina občanů) –zvyšuje se podíl občanů, kteří se považují za informované o jednotlivých aspektech pomoci z fondů EU (nárůst kladných odpovědí ze 42 na 57 %) –hodnocení všech atributů informací o fondech EU je příznivější než v roce 2004 a 2005 (nárůsty v průměru o 15 procentních bodů oproti roku 2004) –výsledky roku 2006 svědčí o tom, že občané vnímají práci státních orgánů zabývajících se fondy EU jako kompetentnější než v minulých letech (nárůsty u relevantních otázek cca o 5 procentních bodů) Hodnocení dopadu komunikačních aktivit

Otázka % resp. (2004) % resp. (2005) % resp. (2006) Kolik respondentů určitě neslyšelo nebo spíše neslyšelo o strukturálních fondech EU 52 %55 %43 % Kolik respondentů určitě nemá nebo spíše nemá dobrou orientaci v problematice fondů EU 92 % 91 % Kolik by se určitě nebo spíše chtělo dozvědět informace o možnostech získávání prostředků ze SF 62 %61 %51 % Kolik respondentů je dobře informováno o dosavadní spolupráci ČR s EU při rozvoji vlastního regionu 10 %14 %13 % Kolik respondentů je dobře informováno o možnostech, jak získat finanční podporu z fondů EU 8 %11 %10 % Kolik respondentů je dobře informováno o systému kontroly čerpání peněz z fondů EU 5 % 8 %- Hodnocení poskytování informací o SF (podíl kladných odpovědí) Dobře dostupné Důvěryhodné a pravdivé Dostatečné Zajímavě zpracované Zbytečně se překrývající Jasné a srozumitelné 49 % 47 % 38 % 39 % 38 % 32 % 61 % 56 % 46 % 45 % 44 % 36 % 62 % 55 % 50 % 51 % 36 % 42 % Chci se dozvídat o menších projektech pro běžné lidi66 %62 %72 % Chci se dozvídat o velkých dlouhodobých projektech34 %38 %28 %

Oblast informování a publicity Dokončení projektu „324 G02 Metodika komunikace realizace fondů EU v programovém období (transparentnost, řízení a koordinace komunikace): „Metodika tvorby a realizace Komunikačního akčního plánu pro OP“ –Cíl projektu: 3 metodické/strategické materiály pro potřeby řádného naplnění zákonných požadavků publicity při implementaci programů fondů EU (pro úrovně ŘO OP a NRPS)  výklad a interpretace nových legislativních požadavků na informace a publicitu  manuál přípravy a realizace komunikačního plánu  Komunikační plán ŘO OP TP - NRPS pro období –Metodické materiály byly prezentovány členům pracovní skupiny pro informace a publicitu SF a byly využity při zpracovávání Komunikačních plánů OP na léta Metodická příprava na budoucí programové období