Statutárního města Liberec

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení společnosti
Advertisements

GIS obcí kladenského regionu na Internetu
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Plánovaný rozvoj služeb
Řízení přístupových práv uživatelů
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
Úloha informačních technologií ve státní správě Robert Hernady Senior Systems Engineer Microsoft.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Zavádění a údržba informačních systémů
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
CIS Cizinecký informační systém
Systémová integrace z pohledu tajemníka magistrátu
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
1 / 7 Standardizace kartových center © HAGUESS, a.s – 2007 Standardizace kartových center Standardizace v oblasti kartových center a projekt opencard.
Interoperabilita elektronického odbavování cestujících
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Informační systém Microsoft Dynamics NAV ISSS
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
DTM Kraje Vysočina.
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Transkript prezentace:

Statutárního města Liberec Outsourcing IT Statutárního města Liberec (case study)

PŮVODNÍ STAV (2002) Výhody: Magistrát města Liberec Odbor Nevýhody: Outsourcing IT Statutárního města Liberec PŮVODNÍ STAV (2002) Výhody: - Součást organizační struktury - Sounáležitost s uživateli - Nízké náklady za podporu IT Magistrát města Liberec Odbor informatiky Nevýhody: Koncepce ovlivněna politickými změnami - Přímá závislost na veřejném rozpočtu - Omezený rozvoj IS

ZMĚNA (2003) Důvody založení: Statutární město Liberec Liberecká IS Outsourcing IT Statutárního města Liberec ZMĚNA (2003) Důvody založení: - Systémová integrace nutný silný partner k dodavateli - Převzetí některých aktivit systémové integrace - Profesionální servis s cílem kompletního outsourcingu Statutární město Liberec Liberecká IS

Outsourcing IT Statutárního města Liberec CÍLE SPOLEČNOSTI (2003) - Využít odborného potenciálu společnosti i mimo úřad - Stát se rozhodujícím činitelem v tvorbě informační strategie Města - Implementovat opakovaná řešení ve sféře vlivu Města - Koordinovat iniciativy v oblasti ICT v regionu

Outsourcing IT Statutárního města Liberec STÁVAJÍCÍ STAV (2004)

KOMPLETNÍ OUTSOURCING IT V ÚŘADU Outsourcing IT Statutárního města Liberec KOMPLETNÍ OUTSOURCING IT V ÚŘADU - Informační strategie - Tvorba a správa rozpočtu IT - Aplikační podpora a servis - Rozvoj IS

Outsourcing IT Statutárního města Liberec STÁVAJÍCÍ STAV (2004) Iniciace a koordinace aktivit v ICT na území regionu - Metropolitní síť a vazby do IZS, IDS - Městská karta a navazující aplikace - Rezervační systém

KRÁTKODOBÝ VÝHLED (2005) Centrální portál veřejné správy v regionu Outsourcing IT Statutárního města Liberec KRÁTKODOBÝ VÝHLED (2005) Centrální portál veřejné správy v regionu (call center, ..) - Služby nad Metropolitní sítí - Outsourcing pro instituce ve sféře vlivu města

ZKUŠENOSTI Dlouhodobé plánování mimo roční periodu veřejného rozpočtu Outsourcing IT Statutárního města Liberec ZKUŠENOSTI Dlouhodobé plánování mimo roční periodu veřejného rozpočtu - Autorita daná dominantním postavením 100%vlastníka - Stabilní personální obsazení - Úspěšnost - Rozšiřování portfolia poskytovaných služeb mimo IT - Přetížení společnosti

Děkuji za pozornost