Liberalizovaný trh s elektrickou energií

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poplatky za systémové služby - změny v roce 2002.
Advertisements

Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
managementu znalostí podle
Systémy řízení v reálném čase – nezbytná podpora obchodování
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Oprávněný zákazník na liberalizovaném trhu s elektřinou v ČR
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Ekonomika informačních systémů
INSTAR ITS Předávání dat z LDS dodavatelsky, co odběratel může žádat po dodavateli Aleš Kij INSTAR ITS Ostrava, a.s. 5.listopadu 2003 AEM.
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Konference SI Praha Ladislav Přívozník is:energy czech a.s.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
PQS - P Ing. Petr Mašek ICZ a.s.. PQS –P (Performance, Quality, Strategy ) Nástupce systému PMS2000 Systém pro měření efektivity poskytované zdravotní.
Rozvoj „Trhu OTE“ Kamil Rudolf Praha „Trh OTE“ = ??? „Trh OTE“ = veškeré registrované nákupy nebo prodeje elektřiny v systému OTE; min. jedna.
Lokální distribuční soustavy, data pro IS operátora trhu
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Otevírání trhu s elektřinou základní pravidla a informace
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Taures, a.s. Základní informace o společnosti. Obsah Základní informace o společnosti Typické projekty Vybrané reference Pracovní příležitost Co nabízíme.
Předávání dat a komunikace s OTE
Využití Smart Meteringu při řízení spotřeby energie
Podpora IS ENERGIS v oblasti obchodování s emisními povolenkami
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Práce operátora trhu – roční zkušenost Ing. Miroslav Marvan Seminář AEM „Otevření trhu s elektřinou – první rok zkušeností a jak dále“ 5. března 2003.
Jako součást informačního systému podniku
ušetřená energie za pět miliard
Špička v každém směru IT 3 Podpora obchodování s elektrickou energií SOAP komunikace Seminář AEM 30. května 2006.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
Informační systém operátora trhu Sdružení velkých spotřebitelů energie Miroslav Řehoř.
AEM 20. Listopadu 2003 Operátor trhu s elektřinou - činnosti, přeshraniční přenosy, burza.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Vliv novelizované legislativy na činnost OTE Miroslav Marvan IX. jarní konference energetických manažerů Poděbrady 15.března 2005.
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
Obchodování s elektřinou v ČR a vývoj po vstupu do EU Miroslav Marvan Konference AEM Česká energetika po vstupu do EU 8. září 2004.
Předpokládaná funkčnost trhu s elektřinou v roce 2005 Ing. Miroslav Marvan Asociace energetických manažerů Praha 14. dubna 2004.
Manufacturing Execution Systems
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Problematika zákona o kogeneraci z pohledu provozovatelů závodních energetik Ing. Petr Matuszek Praha
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
CYGNI SOFTWARE, spol s r.o Opletalova 23, Praha 1 O společnosti Partnerské společnosti Zaměření na IT v energetice.
Asociace energetických manažerů Brno, 20. září 2004 Energetický zákon ELEKTROENERGETIKA A TEPLÁRENSTVÍ Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Systém podpory obchodování s elektřinou z KVET zajišťovaný OTE
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
Informační systémy v personálním řízení
Model strategie marketingového mixu
Aplikace IT pro energetiku Divize řídících systémů OSC, a. s. Staňkova 18a Brno.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
ENERGIS UTILITY Vladimír Zunt.
Webové portály účastníků energetického trhu
Webové portály LDS/MDS
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Finanční podpora pro provozovatele LDS v rámci V. Výzvy Smart grids
Transkript prezentace:

Liberalizovaný trh s elektrickou energií IS ENERGIS www.myenergis.com EU a IS ENERGIS & Liberalizovaný trh s elektrickou energií INSTAR ITS Ostrava, a.s. www.instar.cz 8. - 9.září 2004 7.podzimní konference energetických manažerů „Česká energetika po vstupu do EU“ Naše společnost dodává řešení založená na implementaci vlastního programového balíku již 10 let. Tehdy došlo ke změně od vývoje podle poptávky zákazníka k poskytování služeb. Hlavní nebylo něco vyvinout, ale co nejlépe využít (implementovat) stávající produkt. S tím souvisela i strategie, jak takové služby poskytovat. Chci se zaměřit na hlavní charakteristiku Sw produktu a hlavně na aspekty umožňující jeho poskytování přes Internet.

Liberalizovaný trh s elektrickou energií IS ENERGIS IS ENERGIS www.myenergis.com Liberalizovaný trh s elektrickou energií Výrobci Utility Oprávnění zákazníci Obchodníci Provozovatelé přenosových soustav Tok elektřiny Provozovatelé distribučních soustav Tok peněz

IS ENERGIS IS ENERGIS www.myenergis.com IS ENERGIS IS ENERGIS je komplexní SW nástroj pro řízení podnikových procesů (bilancování, plánování, fakturace, rozúčtování nákladů, výrobní controlling, operativní řízení výroby, modelování business procesů). Jeho uplatnění se nalézá v energetice, distribučních společnostech a v průmyslu. Všude tam, kde má vedení podniku zájem na maximálně efektivním řízení výroby, distribuci a prodeji. Podporuje všechny úrovně řízení podniku. IS ENERGIS je vytvořen nejmodernějšími technologiemi tak, aby splnil všechny požadavky uživatelů na kvalitu poskytovaných informací, otevřenost systému a modifikovatelnost.

IS ENERGIS www.myenergis.com

IS ENERGIS Vybrané reference IS ENERGIS www.myenergis.com IS ENERGIS Vybrané reference Provozní informační a řídicí systém pro oblast výroby a distribuce energií, řízení průmyslové výroby, energetického a environmentalního managementu. KAUČUK Kralupy n/V petrochemie CHEMOPETROL Litvínov petrochemie Česká rafinérská Litvínov petrochemie Plzeňská energetika Plzeň podniková energetika ŠKO-ENERGO Mladá Boleslav podniková energetika Energetika Třinec Třinec podniková energetika Energetika TATRA Kopřivnice podniková energetika Energetika Vítkovice Ostrava podniková energetika ŠKODA AUTO Mladá Boleslav automobilový průmysl Mostecká Uhelná Most těžební průmysl SOKOLOVSKÁ UHELNÁ Vřesová těžební průmysl nktCables Kladno výroba kabelů

INSTAR ITS Ostrava, a.s. IS ENERGIS www.myenergis.com INSTAR ITS 1991 Ostrava, Česká republika 25 Vývoj a implementace IS ENERGIS Ing.Aleš Kij ales.kij@instar.cz www.instar.cz Založení Sídlo Zaměstnanci Business Kontakt

DATEX Control Systems, spol. s r.o. IS ENERGIS www.myenergis.com DATEX Control Systems, spol. s r.o. nejvýznamnější aplikační partner Založení Sídlo Zaměstnanci Business Kontakt 1993 Most, Česká republika 5 Implementace IS ENERGIS Ing.Tomáš Seidl seidl@datex.cz

IS ENERGIS Přehled hlavních funkcí IS ENERGIS www.myenergis.com IS ENERGIS Přehled hlavních funkcí Sběr dat (měřicí přístroje, řídicí systémy, terminály, ruční vstupy) Datový sklad/Analýzy (předdefinované, Ad Hoc) Výrobní bilance (různé časové a organizační úrovně, modelování) Controlling (firma, závod, středisko, výrobní jednotka) Fakturace (elektřina, teplo, TUV, externí, interní) Systémová integrace (ERP, Maintenance, WEB) Plánování výroby (plán/skutečnost, kalkulace cen) Environment Management (shoda se zákonnými předpisy)

Oblasti využití IS ENERGIS v oblasti trhu s elektřinou IS ENERGIS www.myenergis.com Oblasti využití IS ENERGIS v oblasti trhu s elektřinou Provozní systém lokálního distributora elektrické energie, výrobce i oprávněného zákazníka Podpora zúčtování na trhu - minimalizace odchylky Podpora zúčtování mimo trh - využití zdrojů Optimalizace efektivity zdroje Optimalizace spotřeby elektrické energie

Účel využití IS ENERGIS IS ENERGIS www.myenergis.com Účel využití IS ENERGIS Minimalizovat odchylky v dodávce elektřiny přes OTE Optimalizovat řazení zdrojů (min. odchylka, max. výnosů) Minimalizovat odchylky v odběru elektřiny přes OTE Optimalizovat odběr elektřiny (min. odchylka, min. nákladů) Řízení odběru a dodávky na krátkodobém trhu s elektřinou Řízení dvoustranného smluvního vztahu přes OTE Řízení dvoustranného smluvního vztahu mimo OTE Vyrovnávat odchylky pro více výrobců Vyrovnávat odchylky pro více odběratelů Optimalizovat využívání systémových služeb

IS ENERGIS Přínosy IS ENERGIS www.myenergis.com Kompletní vyspělý programový balík (ERP) Měřitelnost procesů Zaměření na hlavní předmět podnikání Atraktivní návratnost Zpětná kompatibilita Zodpovědné rozhodování na všech úrovních řízení