1 Projektové řízení s podporou MSDN AA Ing. Markéta Kubálková, Ph.D. doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Inovace výuky CAD na naší škole
3MA382 Manažerská informatika projektové řízení
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Otevřené myšlení otevřené dveře. Přehled MSDN Academic Alliance Dalibor Kačmář Academic Program Manager Developer & Platform Evangelist Group
Otevřené myšlení otevřené dveře. Přehled akademických aktivit Dalibor Kačmář Academic Program Manager Developer & Platform Evangelist Group
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Kateřina Svobodová a Markéta Pospíšilová
Představení doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA … DreamSpark
2OP482 Manažerská informatika 2 Úvod
2OP833 Manažerská informatika 2ÚvodSnímek 1 2OP833 Manažerská informatika 2 Úvod Ing. Markéta Kubálková, Ph.D.
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Ing. Markéta.
Škola pro studenty, kteří chtějí v životě něco dokázat!
M ULTIMEDIÁLNÍ PREZENTACE V E - LEARNINGU Tomáš Kubálek, Markéta Kubálková.
Ostravská univerzita v Ostravě
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
2OP833 Manažerská informatika 2 Úvod
Microsoft School Agreement Výhody pro školy na území hl. m. Prahy Magistrát hl. m. Prahy.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Seznámení se službami Office 365 Microsoft Online Services Přechod ze sady BPOS na služby Office 365 pro stávající uživatele BPOS.
Prezentační seminář Asociace Univerzit třetího věku 19. – , Plzeň doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. akademický ředitel Univerzita třetího věku Vysoká.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Computer Help …vše, co jste kdy chtěli vědět o počítačích, ale báli jste se zeptat…
Computer Help …vše, co jste kdy chtěli vědět o počítačích, ale báli jste se zeptat…
Office 365 na Fakultě mezinárodních vztahů
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Nápadité studijní prostředíMediaSite na FMV VŠESnímek 1 MediaSite na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek,
Úvodní informace Mgr. Miroslav Kučera; Úvod do databázových systémů MIROSLAV KUČERA.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
2OP483 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
AMV 2011BPOS / Office 365Snímek 1 AMV 2011 Alternativní metody výuky BPOS/Office 365 ve výuce VŠE v Praze
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
AKORD SOFTWARE s.r.o. Ing. Věra Kovářová Softwarové nástroje pro sledování a vyhodnocování kvality řízení Případová studie Parlament České republiky.
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
2OP483 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Dislokace FPH v rajské budově Dislokace FPH v rajské budově 2. Informace o setkání studentů s vedením.
Závěrečný tutoriál 4. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
2OP853 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP853 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Závěrečný tutoriál 1. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
Office 365 Úvodní seznámení
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
1 Příprava předmětu Manažerská informatika pomocí programu Zoner Context pro distanční formu studia Ing. Markéta Kubálková katedra managementu Fakulta.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Základy informatiky Aplikační SW Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Základy firemních financí Cvičení 1.. Základní informace Ing. Gabriela Oškrdalová Katedra financí, dveře č. 502 Konzultační hodiny: Út 12:50 – 14:20
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
2OP483 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
2OP482 Manažerská informatika 2ÚvodSnímek 1 2OP482 Manažerská informatika 2 Úvod Ing. Markéta Kubálková, Ph.D.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
22F200 Manažerská informatika
SOFTWARE II Aplikační software.
Transkript prezentace:

1 Projektové řízení s podporou MSDN AA Ing. Markéta Kubálková, Ph.D. doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací Fakulta mezinárodních vztahů Vysoká škola ekonomická v Praze

2 Obsah Význam projektového řízení Software pro řízení projektů MSDN AA Výuka s využitím rozsáhlé případové studie Aktivizace studenta na výuce projektového řízení Distanční forma výuky projektového řízení Certifikace znalostí projektového řízení

3 Řízení projektu trojrozměrný cíl naplnění cíle s danými náklady v daném čase zahrnuje zdroje realizuje se v rámci organizace

4 Manažerská informatika Manažerská informatika 1: efektivní využívání programů kancelářského balíku Microsoft Office – vytváření profesionálně vyhlížejících dokumentů, kvalitní a efektivní analýze dat a přípravě poutavých prezentací Manažerská informatika 2: řízení projektů a tvorba schémat Manažerská informatika 3: práce s databází

5 Manažerská informatika 2 Cíl: naučit studenty plánovat, sledovat a řídit projekty s využitím počítače Software: pro řízení projektů Microsoft Office Project, pro tvorbu diagramů Microsoft Office Visio, pro tvorbu, záznam, třídění a hledání informací Microsoft Office OneNote. vše součástí MSDN AA

6 MSDN AA Microsoft Developer Network Academic Alliance Licenční program společnosti Microsoft, který členské katedře či fakultě poskytuje neomezené množství licencí vybraných produktů pro výukové a výzkumné účely. Cíl: poskytnout cenově dostupné licence a informační zdroje pro výukové účely a zároveň zpřístupnit studentům programové vybavení pro domácí použití.

7 Předplatné MSDN AA 1 rok s médii 3 roky s médii 1 rok elektronicky 3 roky elektronicky Nová licence 855 € 2566 € 534 € 1603 € Obnovení licence 427 € 1282 € 427 € 855 €

8 Získání softwaru ELMS pro stažení instalací (ELMS je E-academy Licence Management System) využitím speciálního školního serveru vypůjčením kopií CD médií

9 ELMS pracoviště získá specifickou webovou adresu vzhled lze přizpůsobit student pro přístup má založen svůj účet stahuje připravený software

10 Zkušenosti s MSDN AA velký zájem pozitivní hodnocení podrobného návodu na webu předmětu využití: prezenční studenti: 88 % (tj. 67 studentů) distanční studenti: 100 % (tj. 15 studentů) Microsoft Office Project 82 studentů Microsoft Office Visio 73 studentů

11 Web předmětů

12 Výuka s využitím rozsáhlé případové studie zaměřena na fiktivní firmu Encián, která se zabývá vývojem a prodejem softwaru zaměřeného na ekonomiku podniku projekt účasti firmy Encián na veletrhu Invex

13 Aktivizace studenta na výuce projektového řízení výuka vedena jako projekt veškeré podmínky na první hodině vše s předstihem na webu Manažerské informatiky první dva týdny pro odstoupení

14 aktivní účast na cvičeních z hodiny na hodinu samostatná cvičení odbourávání anonymity (vizitky, fotografie) společné informace na projektovém adresáři seminární práce malá obhajoba (prezentace tématu a nastínění řešení) velká obhajoba (úvodní slovo s prezentací v PowerPointu, demonstrace řešení v Projectu, popř. také ve Visiu a z diskuse s ostatními studenty) anotace pak zveřejněna na webu (se souhlasem i zvukový záznam) Aktivizace studenta na výuce projektového řízení

15 Distanční forma výuky projektového řízení distanční opora (on-line i off-line) vhodné studovat s týdenním předstihem účast na prezenční výuce seminární práce – velká obhajoba na tutoriálu

16 Certifikace znalostí projektového řízení ECDL (European Computer Driving Licence) Microsoft Office Specialist – Microsoft Project (certifikační systém vyhodnocující schopnosti a znalosti uživatelů při práci s aplikacemi Microsoft Office) IPMA – International Project Management Association (Společnost pro projektové řízení) - způsobilost kandidátů řídit projekty, tedy schopnost osvojit si a aplikovat znalosti a dovednosti z oblasti projektového řízení v příslušném kontextu

17 Děkuji za pozornost cence/msdn_academic_alliance/ cence/msdn_academic_alliance/