ANTIKONCEPCE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Antikoncepce Jana fišerová EU-ICT-ČAZ-8-11.
Advertisements

Krev, její složení a funkce
Antikoncepce, pohlavní choroby
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ II.
Ženská pohlavní soustava
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ IV.-
Biologie dítěte PhDr. Pavla Pikardová.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Antikoncepce 8. ročník Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická,
DÍTĚ PŘED NAROZENÍM.
VÝVOJ JEDINCE.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ANTIKONCEPCE Dana Mastíková - porodní asistentka
ANTIKONCEPCE Ošetřovatelství 4.ZA.
Asistovaná reprodukce
REPRODUKČNÍ SYSTÉM SCHÉMATA, OBRÁZKY.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Těhotenství (gravidita) 8. ročník
Autor výukového materiálu: Denisa Dosoudilová Datum vytvoření výukového materiálu: červen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII. Vzdělávací.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Ženská pohlavní soustava
Rozmnožovací soustava
Rozmnožovací soustava ženy
POHLAVNÍ SYSTÉM ŽENY.
LÁSKA ANO – DĚTI JEŠTĚ NE!
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ANTIKONCEPCE 18
Pohlavní soustava.
SEXUÁLNÍ VÝCHOVA - PROCVIČOVÁNÍ
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_P8_31 Sada DUMPřírodopis 8 Předmět Přírodopis Název materiáluAntikoncepce Anotace Žáci mají přehled o základních.
POHLAVNÍ ORGÁNY ŽENY.
Ženské pohlavní ústrojí
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_17_PŘÍRODOPIS.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Bláhová Eva Název: VY_32_INOVACE_4A_16_Rozmnožovací soustava ženy Téma:
POHLAVNÍ SOUSTAVA (opakování) Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Vývoj jedince Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_17_Vývoj jedince Téma: Přírodověda.
Těhotenství Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_14_Těhotenství Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
FUNKCE = zajištění rozmnožování a uchování genetické informace.
VÝVOJOVÉ PORUCHY ČLOVĚKA Present.me. Neplodnost = Pokud nedojde k otěhotnění během roku intenzivního pohlavního styku. - U žen nad 35 let nečekáme celý.
VY_32_INOVACE_PŘČL.13 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_33_01_rozmnožování člověka.
Pohlavní soustava Pětilístek spermie
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Ovulační a menstruační systém
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_35_01_ženské pohlavní orgány.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Název školy: Autor: Mgr. Jiří Hajn Název DUM:
10 pohlavní soustava ženská
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Zdeněk Ogrodník NÁZEV: Rozmnožovací soustava - žena TÉMATICKÝ CELEK:
Prohlédni si obrázky a zamysli se, co vyjadřují:
ANTIKONCEPCE Vypracovala: Eva Jeřábková.
Pohlavní soustava ženy
VÝVOJ JEDINCE opakování
OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Př - 8. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_11_ROZMNOŽOVACÍ SOUSTAVA TÉMA:
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Antikoncepce, PPCH a potraty
Transkript prezentace:

ANTIKONCEPCE

CO TO JE ANTIKONCEPCE Při pohlavním styku může dojít k oplození vajíčka a tím k početí dítěte Početí je velmi závažná událost v životě člověka Oba partneři by si měli uvědomit, že k početí dítěte by mělo dojít po zralém uvážení a jen tehdy, jestliže jsou zabezpečeny všechny podmínky pro zdárný vývoj Rodičovství by se mělo plánovat Děti by se měli rodit plánované a chtěné Pokud ještě děti nechceme, je čas používat ANTIKONCEPCI

Bariérová antikoncepce Má zabránit početí tím, že způsobí překážku ve spojení vajíčka a spermie Mezi tyto antikoncepční prostředky řadíme: Kondom - je vyroben z tenkého latexu - navléká se na ztopořený pohlavní úd - při ejakulaci zachytí sperma, které se pak nemůže dostat do ženiny pochvy a dále do vejcovodu - kromě jiného je kondom jediným účinným prostředkem při ochraně proti pohlavním, pohlavně – přenosným nemocem a AIDS

Kondom Existuje i varianta kondomu pro ženy

K bariérovým antikoncepčním metodám řadíme i pesar Nasazuje se na hrdlo děložní a brání tak průniku spermií dál, do dělohy a vejcovodů

HORMONÁLNÍ ANTIKONCEPCE Vlivem hormonů zabraňuje ovulaci Ovulace je uvolnění vajíčka z vaječníku Pokud není vajíčko uvolněno, nemůže být oplodněno To je princip pilulek Při užívání musí být pravidelně kontrolovány jaterní testy Žena by neměla pít alkohol a kouřit Pilulky ženu neochrání před nákazou pohlavními chorobami

Pilulky – různé druhy

NITRODĚLOŽNÍ TĚLÍSKO Do dělohy ženy lékař vloží speciální tělísko To potom zabraňuje uhnízdění oplodněného vajíčka To je pak vyloučeno , nebo vstřebáno

STERILIZACE Jedná se o trvalou formu antikoncepce Při drobném chirurgickém zákroku se přeruší v pohlavních orgánech cesty, kterými buďto putuje vajíčko, nebo spermie U žen se přerušují vejcovody U mužů chámovody

NEZAPOMEŇ, ŽE UMĚLÉ PŘERUŠENÍ TĚHOTENSTVÍ – POTRAT, NENÍ ANTIKONCEPCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VŽDY MYSLI NA ANTIKONCEPCI………

Použitá literatura a zdroj obrázků Kroulíková, Kroulík: Přírodopis pro osmý ročník zvláštní školy SEPTIMA 1995, 93 stran. Obrázky: www.GOOGLE.com