Vzpomínky na dovolenou. Připravil: Zoubek Lukáš. Jizerské hory jsou nejsevernějším pohořím České republiky. Název je odvozen od řeky Jizery, která pramení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše vlast ČESKÁ REPUBLIKA
Advertisements

JIZERSKÉ HORY 1.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Povrch České republiky
Pro úspěšnost loňské rodinné dovolené se psy (nejen Saarloosy), si Vás dovoluji pozvat k zopakování této akce.  Termín : od soboty do  Místo.
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Horoskopické celky ČR II. VY_32_INOVACE_12 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
Prostřední Bečva Stručný průvodce jednou z nejhezčích obcí Valašska.
Pension Aspen Penzion Aspen se nachází na malebném místě v centru turistického střediska Harrachov v Krkonoších. Lokalita poskytuje krásný výhled na Čertovu.
Česká republika ODKAZ GEOLOGICKÝCH VĚKŮ II.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Fotonoviny oddílu Pusík a Knoflíci z PS Nepomuk 5.2. Pusíkovci vytvářeli nádherné motýlky.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
SLOVENSKO Typy na výlet
Keře a jejich plody.
TĚ ZVE NA VÝPRAVU: Občanské sdružení. Jirkův nový domov v horách Kdy: Kde: Josefův Důl v Jizerských horách ( nový domov Jirky Hajníka) Náplň.
Sen o Vaší dovolené se může stát skutečností, pokud navštívíte krásné přímořské letovisko Leptokaria, které je skutečnou symbiozou romantické, antické.
Zpracovala Barbora Plesníková
Moje trasy v Jizerských horách
Krkonošský národní park
Zeleň „Den Země”. Na tomto obrázku je vidět udržovanost trávníků a okolních stromů.
Člověk a příroda Zeměpis Česká republika Naše nej VY_32_INOVACE_11 Sada 6 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Česká republika … pohraniční pohoří
POHRANIČNÍ POHOŘÍ.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.09 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
KRKONOŠSKO – JESENICKÁ SUBPROVINCIE
LIBERECKÝ KRAJ.
Teplice Připravila:Veronika Kozáková Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Pár slov.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
Teď si ukážeme místa na která se budeme při naších túrách moci vypravit. Jedná se o nejznámější místa v Dolomitech, které by turista rozhodně neměl minout.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
LIBERECKÝ KRAJ.
MÍSTO, KDE ŽIJI - BOBRKY Bobrky jsou část města Vsetína
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
Příroda naší republiky
Česká republika: vodstvo
RISKUJ!.
NA OBRÁZKU JE Sněžka Ještěd Klínovec. NA OBRÁZKU JE Sněžka Ještěd Klínovec.
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_14_07_Česká republika – přírodní podmínky.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
Jezdecké potřeby Bolero. Historie naší firmy ● Naše firma vznikla v roce Cílem založení této firmy je zpříjemnění životů jak Vašich, tak životů.
VY_32_INOVACE_ Cestování po vrcholkách ČR aneb soustavy rovnic Mgr. Jiří Kliner 9. ročník Procvičování soustav lineárních rovnic o dvou neznámých.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_36_Liberecký kraj TEMA: Zeměpis.
Česká republika Ústecký kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky – Ústeckým krajem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_23_Hranice, sousední.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Česká republika Povrch.
Putování studentů Akademie třetího věku OS TOTEM za pramenem řeky Úhlavy započalo na nádraží Špičák.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_10_Pohoří ČR- Šumava TÉMATICKÝ.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
17. července 2015 Rozhledna Příchovice „Maják Járy Cimrmana“
Člověk a jeho svět Vlastivěda
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Beskydy Adéla Hodboďová.
Česká republika - pohoří
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_ Pohoří ČR - Bílé Karpaty.
Člověk a jeho svět – 4.ročník Pohoří ČR
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_10 TÉMA: Vlastivěda4
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_ Pohoří ČR –Jizerské hory.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Horoskopické celky ČR II. VY_32_INOVACE_11 Sada 7

Člověk a jeho svět Vlastivěda
Z Jizerských hor do Krkonoš
Transkript prezentace:

Vzpomínky na dovolenou. Připravil: Zoubek Lukáš

Jizerské hory jsou nejsevernějším pohořím České republiky. Název je odvozen od řeky Jizery, která pramení na svazích nejvyšší hory české části Jizerských hor.

Onou nejvyšší horou je Smrk (1124 m.n.m.). Na vrcholku této hory se nachází moderní rozhledna, kterou můžete vidět na snímku v pravé části stránky. Vycházku na tuto horu mohu vřele doporučit všem, kteří se do Jizerských hor vypraví. Z rozhledny je (v případě příznivého počasí) nádherný výhled po okolí.

Milovníci živé přírody si v „Jizerkách“ také přijdou na své. Snad budeme v okolní přírodě potkávat takto krásné motýly ještě spoustu let.

Nejen při výletu na horu Smrk se však pohybujeme velmi blízko státní hranice! Takže POZOR!

Jizerská magistrála Pozůstatky protržené přehrady na Bílé Desné Spousta krásných potůčků

Ale je tam toho ještě mnohem více. … a klidně si vezměte s sebou i kolo …