Mgr. Romana Derková Ostrava,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZMĚNY ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Legislativní změny a novinky relevantní z pohledu zadavatelů a příjemců dotací Právnická firma roku 2010 v kategoriích: - Největší právnická firma v ČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
Valná hromada České asociace konzultačních inženýrů (CACE), Praha, 27. března 2012 Přijatá novela zákona o veřejných zakázkách s účinností k
Novelizace zákona – čekání na evropskou směrnici… Mgr. Robert Pergl Předseda Komory administrátorů veřejných zakázek konference ISSS 2014 Hradec Králové,
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 170. Žofínské fórum.
1 VÝHODY A RIZIKÁ PPP Transparency International Slovensko Právna regulácia a hlavné riziká PPP v Českej republike Jan Krofta Dáňa, Pergl & Partners, advokátní.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Veřejné zakázky aktuální změny od roku 2015 …s malým výhledem
Aktuální judikatura a rozhodovací praxe ve veřejných zakázkách
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Osvěta a transparentnost veřejných zadavatelů Reg. číslo projektu - CZ.1.04/4.1.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky schválila v listopadu 2011 Poslanecká sněmovna ve třetím čtení přijala dlouho očekávanou novelu zákona o.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Martin Čech Pavel Herman Transpozice evropské zadávací směrnice.
PRÁVNÍ ÚPRAVA PODLE ZÁKONA Č. 40/2004 Sb. V ÚPLNÉM ZNĚNÍ
KONZULTACE ČÍSLO 2 NĚKOLIK POZNÁMEK KE SPOTŘEBITELSKÉMU ROZHODČÍMU ŘÍZENÍ 1.
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Perspektivy VZ: zadávací směrnice.
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Novela zákona o veřejných zakázkách Porada s ekonomy neškolských příspěvkových organizací Jihomoravského kraje Mgr. Michal Lipovský.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK transparentní novela zákona Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
Vodohospodářská infrastruktura a veřejné zakázky Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Realizace veřejných zakázek a zakázek po – legislativa, postupy, limity Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava PARTNER.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Tomáš Mikulecký Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Mgr. Vlasta Buřinská Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
JUDr. Ludvík Ševčík, ml. Brno, Kobližná 19
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Novela zákona o veřejných zakázkách
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Pochybení při zadávání veřejných zakázek
Změny v oblasti dohledu nad zadáváním veřejných zakázek a koncesí
Veřejné zakázky Robert Páleník
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Zadávání veřejných zakázek na pomezí práva soukromého a veřejného
Transkript prezentace:

Mgr. Romana Derková Ostrava, 1. 10. 2014 Zákon o veřejných zakázkách – připravované změny Mgr. Romana Derková Ostrava, 1. 10. 2014 Právnická firma roku 2010 v kategoriích: - Největší právnická firma v ČR - Telekomunikace a média Klienty nejlépe hodnocená právnická kancelář v České republice. 1. místo v počtu realizovaných fúzí a akvizic v České a Slovenské republice a ve střední a východní Evropě (2009) 1. místo v počtu realizovaných fúzí a akvizic v České republice (2009) 1. místo mezi domácími právnickými firmami (2010)

technická novela

Technická novela – co se změní k lepšímu? Důvody novely: zrušení některých povinností, které přinesla „transparentní“ novela úprava některých institutů ještě před transpozicí evropských směrnic úprava řízení před ÚOHS Stav novelizace: návrh novely v Poslanecké sněmovně před 1. čtením jako sněmovní tisk 300 odkaz: http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=7&CT=300&CT1=0 Předpokládaná účinnost: 1. 1. 2015 © 2013 Autorská práva vyhrazena

Technická novela – očekávané změny Vícepráce – zmírnění podmínek pro použití jednacího řízení bez uveřejnění: půjde o práce/služby které zadavatel „jednající s náležitou péčí“ nemohl předvídat Výslovná možnost hodnocení členů týmu podle odbornosti a zkušeností Úplné vypuštění povinnosti zrušit zadávací řízení v případě jedné nabídky Státní významné zakázky – zrušení hodnotitelů a oponentního odborného vyjádření Změny v řízení před ÚOHS – návrhy, kauce © 2013 Autorská práva vyhrazena

Nové evropské zadávací směrnice

Nové zadávací směrnice – výhledové změny od r. 2016 Přijaty 3 nové směrnice Pro veřejné zadavatele: 2014/24/EU Pro sektorové zadavatele: 2014/25/EU Pro udělování koncesí: 2014/23/EU Lhůta pro transpozici 24 měsíců – do dubna 2016 © 2013 Autorská práva vyhrazena

Nové zadávací směrnice – praktické změny Nové výjimky – na úvěry, sociální služby, specifické právní služby, in-house Nový druh zadávacího řízení – inovační partnerství, rozšíření použití JŘSU Předběžné tržní konzultace Vyloučení dodavatele pro vážné profesní pochybení Možnost hodnotit zkušenosti členů týmu Změny v uzavřených smlouvách – dodatečné plnění u podlimitních zakázek v hodnotě 15% u stavebních prací (10% u dodávek a služeb) – nezkoumá se podstatnost změny, není nutné uzavírat v zadávacím řízení © 2013 Autorská práva vyhrazena

© 2014 Autorská práva vyhrazena DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Zde můžete vložit obrázek vaši PG, který najdete ve složce na T: u musteru Mgr. Romana Derková, advokátka romana.derkova@havelholasek.cz © 2014 Autorská práva vyhrazena 8