Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společenstvo lesa Přírodověda 4. ročník.
Advertisements

Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Jehličnaté a listnaté stromy DUM 16/1
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s tvary a druhy listů a jejich funkcí   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Stromy.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_12_URCOVANI_JEHLICNANU Anotace:Výukový materiál v programu Power Point zaměřený na určování základních.
LESY MÍRNÉHO PÁSU – VÝZNAM ZELENĚ PRO ČLOVĚKA
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitými druhy keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Les.
Autor: Mgr. Pavla Martincová
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s popisem, rozmnožováním a způsobem života běláska a jiných druhů motýlů. Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština.
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Lesy jako zdroj včelí pastvy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_04_PRVOUKA 3. ROČNÍK_LISTY ROSTLIN ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
LISTNATÉ LESY MÍRNÉHO PÁSU
Rostlinstvo a živočišstvo Evropy
Výškové stupně rostlinstva
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují se zástupcem sudokopytníků jelenem evropským Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s různými druhy sladkovodních.
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk -
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s tvary kořenů u různých rostlin Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů.
Stavba rostliny, životní podmínky a význam rostlin ICT2_1/28
Smyslová ústrojí člověka
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem listnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem jehličnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem listnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Křížovka – les Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s listnatým stromem lípou srdčitou Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
Les-Lesní patra.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
SPOLEČENSTVO LESA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk.
Přírodní společenstva v České republice Martin Chlumský Dis. 3. ročník BI-TV Pedagogická fakulta UK Kateřina Vaněčková PdF UK Praha Helena Jedličková.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jaroslav Bartl ČísloVY_32_Inovace_3301 NázevEkosystém les Téma hodinyOhleduplné chování k přírodě.
Důležitou část přírody tvoří stromy a keře. Strom má tyto části:
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Přírodní společenstva v České republice
LES A JEHO VÝZNAM Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. Č. DUMu: VY_52_INOVACE_448.
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Společenstva lesů - stromy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
SPOLEČENSTVO - LES Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Přírodní společenstva v České republice: LES
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Motyčková Číslo
Prvouka pro 2. tř. Stromy v lese III/2 18.
Les v průběhu roku Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_03_Les_stromy
Transkript prezentace:

Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů lesů, pochopení významu a funkce lesů Speciální vzdělávací potřeby - žádné Klíčová slova - les, rostlinná patra, listnatý, jehličnatý a smíšený les Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina - 9 - 12 let Celková velikost – 2,1 MB : „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR

Přírodní společenstvo LES Převládající formou života v lese jsou stromy. Hlavní děje v lese probíhají mezi korunami stromů a půdou. 1.

Patrová struktura lesa Zdola nahoru: půdní patro (hrabanka nad humusem) bylinné patro (může ho nahradit mech) keřové patro stromové patro (několikastupnové)

Význam lesů Lesy chrání půdu před vysycháním a sesuvem půdy. Přirozeně brzdí rychlost větru. Podporují tvorbu půdy. Zachycují velké množství srážek, vodu čistí. Obohacují vzduch o kyslík. Produkují dřevní hmotu. Slouží k odpočinku a relaxaci.

Druhy lesů Jehličnatý les – převládají v něm jehličnaté stromy (smrk, borovice, jedle, modřín, tis). Jehličí opadává postupně a rozkládá se pomaleji, proto je půda chudá na živiny. Jehličí modřínů opadává každý rok, je měkčí a proto se lépe rozkládá.

2.

Les s převahou smrků je smrčina. Les s převahou borovic je bor Les s převahou smrků je smrčina. Les s převahou borovic je bor. Les s převahou jedlí je jedlina. V lese vzácně můžeme narazit na jalovec, ve volné přírodě vzácný, chráněný. 5. jalovec 3. smrčina 4. bor

Listnatý les - převládají v něm stromy listnaté (dub, buk, jasan, javor, bříza, lípa). Les s převahou dubů je doubrava. Les s převahou buků je bučina. Půda v listnatém lese je bohatá na živiny, stromy každoročně opadávají, rozkladem listů vzniká humus.

7. doubrava 6. bučina

Smíšený les - rovnocennými partnery v lese smíšeném jsou stromy jehličnaté a listnaté. Tato forma lesa je nejpřirozenější. 8.

Úkol pro tebe Přemýšlej, které rostliny nerostou v žádném lesním patru? Mech, slunečnice, borůvky, maliny, celer, trávy, bez, kapradí, tis, broskvoň, borovice, olše, šťavel, rybíz, kaktus, konvalinka, jeřáb, konvalinka, jaterník podléška, kukuřice.

Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na www: 1.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mischwald.jpg 2.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:GrouseMountainBC.JPG 3.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Picea_abies_05_ies.jpg?uselang=cs 4.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/Pinar_Sierra_de_Guadarrama_2005-09-13.JPG 5.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Juniper.jpg?uselang=cs 6. http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=84966937 7. http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=84966937 8. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:The_Chase_Wood_-_Newbury.jpg