Pardubice 15. a 16. listopadu 2012 Ing. Petr PETŘÍK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
1 Mgr. Dana Krouželová, hlavní metodička a supervizorka projektu Mediální výchova na gymnáziích.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Projekt empirického výzkumu
Umění motivace, komunikace a prezentace ZAHÁJENÍ PILOTNÍHO OVĚŘOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU UMĚNÍ MOTIVACE, KOMUNIKACE A PREZENTACE LITOMĚŘICE 26. BŘEZNA.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
„P U L Z“ PROJEKT UČENÍ LIBERECKÉ ZÁCHRANKY připravil: Mgr. Kristýna Fejfarová – specialista pro kvalitu a rozvoj PNP.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKT: Rozvoj klíčových kompetencí zaměstnanců členských podniků sdružení KPKV, reg. č. CZ.1.04/1.1.06/ Období realizace: 1.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Stav realizace projektu AutoAdapt Rada ředitelů AutoSAP 4. dubna 2013.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Název operačního programu:
Podzimní setkání zástupců CKP 7. listopadu 2017 Hotel Prokopka, Praha
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Pardubice 15. a 16. listopadu 2012 Ing. Petr PETŘÍK petrik@vox-kurzy.cz „Vzdělávací program Lektorských dovedností a aplikace vhodných metod lektorské výuky prostřednictvím vzdělávacího programu Manažerských dovedností pro nižší a střední management “ www.vox.cz

Program www.vox.cz www.vox.cz 15. Listopadu 2012 08.30 – 09.00 Prezence účastníků 09.00 – 09.05 Úvodní slovo (Kateřina Tomášková, 1. VOX) 09.05 – 09.30 Představení projektu a jeho harmonogram (Ing. Petr Petřík, manažer projektu ) + dotazy 09.20 – 17.00 Modul I - Lektor a dospělí účastníci vzdělávání (Ing. Vladimír Mareš, CSc.) + dotazy Přestávka na oběd v cca 12.30 hod 16. Listopadu 2012 09.00 – 17.00 Modul II - Příprava lektora na výuku (Ing. Vladimír Mareš, CSc.) + dotazy www.vox.cz www.vox.cz

Lektorské dovednosti Vzdělávací program Lektorských dovedností a aplikace vhodných metod lektorské výuky (vzdělávací program obsahuje 5 modulů): Modul I - Lektor a dospělí účastníci vzdělávání (Ing. Vladimír Mareš, CSc.) Modul II - Příprava lektora na výuku (Ing. Vladimír Mareš, CSc.) Modul III - Rétorika a umění přesvědčovat (Ing. Mgr. Jiří Svoboda) Modul IV - Lektorská komunikace a osobnost lektora (Ing. Hana Ondrušková) Modul V - Prezentační dovednosti lektora (Ing. Hana Ondrušková) Manuály tvořeny duben – říjen 2012, studium manuálů listopad 2012 – březen 2013 Proškolení lektorů z těchto modulů proběhne 15. listopadu a 16. listopadu 2012, 17. ledna, 18. ledna a 7. března 2013) – 1 den=1 modul; celkem tedy časová náročnost pro lektory = 5 dní; prostudovat všechny moduly, tyto moduly jsou na sebe navazující; zpětná vazba lektorů průběžně při setkáních www.vox.cz www.vox.cz

Manažerské dovednosti 2) Vzdělávací program Manažerských dovedností pro nižší a střední management (vzdělávací program obsahuje 5 modulů): Modul I - Vedení pracovního týmu a motivování Modul II - Týmová spolupráce Modul III - Efektivita jednotlivce = efektivita firmy Modul IV - Komunikační dovednosti Modul V - Time management a stress management (Ing. Vladimír Mareš, CSc. a Mgr. Jana Wiesnerová) Manuály tvořeny listopad 2012 – březen 2013, studium materiálů duben – červen 2013 Proškolení k tomuto vzdělávacímu programu + rozdělení lektorů a témat z jednotlivých modulů pro pilotáž vzdělávacích programů proběhne dne 18. dubna 2013; časová naročnost pro lektory v = 1 den; prostudovat pouze 1 modul z 5, moduly nejsou na sebe navazující; zpětná vazba červen 2013 www.vox.cz www.vox.cz

Propojení obou vzdělávacích programů a pilotáž 3) Pilotáž vzdělávacího programu Manažerských dovedností pro nižší a střední management Lektoři budou pilotně přednášet vůči cílové skupině účastníků dalšího vzdělávání (účastníci kurzu) část modulu, který jim bude přiřazen 18. dubna 2013 ze vzdělávacího programu Manažerských dovedností pro nižší a střední management 1 den pilotáže = 3-4 lektoři z cílové skupiny přednáší 1 modul Manažerských dovedností pro nižší a střední management pro 10 účastníků kurzu (celkem tedy 5 dní, 5 modulů, cca 20 lektorů, 50 účastníků kurzu) Každý lektor bude přednášet cca 1,5 hodiny v rámci svého výstupu Časová náročnost pro každého zapojeného lektora v této aktivitě je 1 den Pilotáž proběhne 16. září, 17. září, 9. října, 10. října a 11. října 2013 Využití různých metod výuky při pilotáži (v návaznosti na vzdělávací program Lektorských dovedností) Hodnocení výuky lektorů z hlediska lektorských dovedností specialistou na didaktiku a pedagogiku a z hlediska odbornosti výkladu specialistou na soft skills) www.vox.cz www.vox.cz

Metodická příručka 4) Metodická příručka lektorských dovedností pro pokročilé Pomůcka pro lektorování a práci s účastníky dalšího vzdělávání (studenty-účastníky kurzu) Popis rolí v oblasti vzdělávání (konzultace, lektorování, koučink, mentorování, tutorování, supervize, facilitace, mediátorství) Vizuální podoba lektora Kompetence lektora Vzdělávání pro odlišné „odběratele“ vzdělávacích aktivit Analýza účastníků vzdělávacích aktivit Možnosti práce se skupinou Příprava na vzdělávání a vyhodnocení vzdělávání Metody výuky Komplikace při výuce Chyby při vzdělávání a doporučení ke zlepšení, pomůcky a nástroje efektivního vzdělávání atd. Příručka vznikne v listopadu 2012 – únoru 2013. www.vox.cz www.vox.cz

Závěry Výstupy pro zapojené lektory z Pardubického kraje Manuály ke vzdělávacím programům Lektorských dovedností a Manažerských dovedností (celkem 10 manuálů) Metodická příručka lektorských dovedností pro pokročilé Možnost ovlivnění výsledné podoby vznikajících studijních materiálů a podkladů Zlepšení lektorských schopností a dovedností a jejich aplikace v každodenní činnosti Osvědčení, které bude deklarovat jednak schopnosti odborných, ale také lektorských dovedností 7 dní fyzické účasti na realizaci projektu Ukončení realizace projektu 30. listopadu 2013

Kontakty na realizační tým projektu 1. VOX, a.s. Senovážné náměstí 978/23 110 00 Praha 1 Česká republika IČ: 27204987 DIČ: CZ27204987 OR vedený u MS v Praze, oddíl B, vložka č. 9706 Manažer projektu Ing. Petr Petřík Mobil: +420 777 741 774 E-mail: petrik@vox-kurzy.cz Odborný garant projektu Ing. Zdenka Vostrovská, CSc. Mobil: +420 777 741 788 E- mail: vostrovska@vox-kurzy.cz Odborný pracovník A - tvůrce vzdělávacího programu lektorských dovedností 1) Ing. Hana Ondrušková Mobil: +420 723 235 752 E-mail: hana.ondruskova@vox-kurzy.cz 2) Ing. Vladimír Mareš, CSc. Mobil: +420 737 920 662 E-mail: VMares@seznam.cz 3) Ing. Mgr. Jiří Svoboda Mobil: + 420 603 468 924 E-mail: svoboda.jiri@volny.cz Odborný pracovník B – tvůrce vzdělávacího programu manažerských dovedností 1) Ing. Vladimír Mareš, CSc. Mobil: +420 737 920 662 2) Mgr. Jana Wiesnerová Mobil: 774 154 111 E-mail: wiesner.jana@seznam.cz www.vox.cz www.vox.cz

Děkuji za pozornost www.vox.cz www.vox.cz www.vox.cz