Byla 4, která se uskutečnila v Paříži Konala se od 6. května až do 31. října Jejím tématem byla Velká francouzská revoluce (100. výročí) Výstava se rozkládala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Advertisements

Kateřina Štafová, Vendula Linková, Hana Zahradníčková SEXTA
Tvorba výrazů s proměnnou
Made in: KaPacalka Eiffelova věž.
Bitva u Verdunu Německo vz. Francie
Zájezd do Paříže.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková
Elektrická práce. Elektrická energie
Prohlídka Paříže objektivem fotografa
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
ASTROFYZIKA MĚSÍC A JEHO FÁZE VY_32_INOVACE_14 - FÁZE MĚSÍCE.
CENTRAL PARK NEW YORK
Aby nedošlo k omylu – Jardin du Luxembourg je veřejný park v Paříži. Rozkládá se na levém břehu Seiny v 6. obvodu.
Světové výstavy Londýn.
Paříž Prezentace 5.B.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Autor: Pokorná Martina
Procenta Výpočet počtu procent
PRAHA slaví 125 let KČT. pátek neděle centrum oslav Národní zemědělské muzeum – Letná.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
II. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši Francie 2006.
Francie před revolucí Francie se již delší dobu potácela na pokraji státního bankrotu od zač. 80. let 18. stol. začaly být uskutečňovány reformy pro povzbuzení.
Romantismus Umění 19. století.
Stavby světa 19. století.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE Zpracoval Jan Holík.
Prezentace Česká republika. Page 2 Page 3 Organizuje a zastřešuje Mezinárodní veletrh Mnichov Asociace německých inženýrských institucí VDMA.
Francie.
Romantismus.
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
ČESKÉ ZEMĚ PŘED PRVNÍ SVĚTOVOU VÁLKOU
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_458.
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PRÁCE , VÝKON VY_32_INOVACE_01 - PRÁCE, VÝKON.
Fotoseminář FOTON 01 Organizační záležitosti - diskuse - název (pracovní název FOTON XY) - pravidelný termín konání semináře (čtvrtek 18:30, délka do 60.
Evropská Integrace Aneb jak to vše začalo
Narozen: 15.února 1831 Zemřel: 11.března 1908 Vypracovali: Jakub Holub a Šárka Kočnarová.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Otevírací doba (duben - říjen) po , út - ne , LETECKÉ MUZEUM KUNOVICE.
I. světová válka – konec války
Monika Mikulášková, Pavlína Lukešová 2.MP
Eurotunel Idea století 1957 studie; 1975 projekt; 1987 ratifikace Z Calais do Folkestone; 50 km ( 39 km); 35 min. 40 m pod mořským dnem 7 let stavba.
Paříž. O paříži jako o pohyblivém svátku psal Ernrest Hemingway Toto pojmenování se pro Paříž náramně hodí. V Paříži se vždy něco děje. Jedno z míst kde.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Francie.
Francie Miroslav Chmelka.
PANAMSKÝ PRŮPLAV Historie.
Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Dějepis – realismus, umělecký.
Paříž Exposice Universal 1900 Klikej pro posun obrázků …
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Joseph Haydn.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Realismus ve výtvarném umění
Procházka Paříží.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Monaco Knížectví princezny
Procházka Paříží.
Transkript prezentace:

Byla 4, která se uskutečnila v Paříži Konala se od 6. května až do 31. října Jejím tématem byla Velká francouzská revoluce (100. výročí) Výstava se rozkládala na ploše více než 50 hektarů Hlavním organizátorem byl architekt Jean-Charles Alphand

Eiffelova věž Věž stojí na čtvercovém pozemku o délce strany 125 m a je 300 m vysoká Stavitelem byl Gustav Eiffel 50 inženýrů, 5300 výkresů, železných kusů, celková hmotnost je tun a na nátěr bylo spotřebováno 60 tun barvy Stavba věže trvala 26 měsíců

Stavba Eiffelovi věže pohled na Eiffelovu věž a pavilony, ve kterých probýhala výstava

Hala strojů (Galerie des machines) Společný projekt architekta Charlese Louise Ferdinanda Duterta a inženýra Victora Contamina Výstavní pavilon ze železa a skla Sloužila pro demonstraci strojních zařízení Instalován kolejový most, který vozil návštěvníky z jednoho konce na druhý a umožňoval získat ucelený přehled o všech strojích (až návštěvníku) V roce 1910 byl zbourán

Další stavby Palác výtvarných umění a Palác svobodných umění (Představovaly ukázky secese, která v té době pronikala do Paříže) Průmyslový palác (první stavba na výstavě, u které byla ve velkém měřítku využita elektrická energie) před ním stála kašna, která byla vybavena elektronickým osvětlením a měnila barvu podle hudby (vojenská kapela), kromě toho měli návštěvní možnost poslouchat prostřednictvím teatrofonu stereotrofní přenos z opery

Zajímavosti Dva balóny naplněny vodíkem umožňovali návštěvníkům pohled na výstavu z vrchu Náklady činily 41,5 milionů franků a příjmy byly 49,5 milionů franků Výstavu navštívilo asi osob Během dne činilo vstupné 1 frank, ve večerních hodinách během týdne to bylo 2 franky a v neděli večer opět jeden frank na osobu, existovalo rovněž předplatné ve výši 100 franků na osobu

Pařížské světové výstavě se psalo i v národních listech

Plánek výstavy

Děkuji za pozornost Zdroje: lartnouveau.com wikipedia.cz zpatkyvcase.wordpress.com