Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

VY_52_INOVACE_ZBP1_5864VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_630_Klu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_633_Klu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
VY_52_INOVACE_ZBP1_4164VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_10_GAS_561_Dos Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_52_INOVACE_ZBP1_5864VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor.
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Třené hmoty.
Transkript prezentace:

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: 30.11.2012 Ročník (obor): 1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Těsta Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění popisu čajového pečiva, jeho výroby a vady. Šablona číslo materiálu: III/2-23 III/2-23-19

Čajové pečivo Author: Dezidor http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Christmas_sweets_of_the_Czech_Republic

Charkateristika čajové pečivo je směs drobných trvanlivých druhů pečiva (minimální trvanlivost je 14 dní) pestrost je typickým znakem k jeho výrobě používáme: - pevná tuková těsta - třená linecká těsta - jádrové hmoty - různé speciální těsta a hmoty

Postup výroby jednotlivých druhů čajového pečiva je různý: - nejdříve si připravíme korpusy - plníme trvanlivými náplněmi - doplníme vhodnou polevou - sypeme směsí moučkového a vanilinového cukru - zdobíme jádrovinami, proslazeným ovocem apod.

přesný způsob zpracování, dohotovení a balení je dán výrobní směrnicí pro každý druh čajové pečivo se prodává buď v kolekcích, popř. jeho jednotlivé druhy – balené nebo nebalené, volně vážené na použitém obalu musí být uvedeno: - název výrobku - název firmy, její sídlo - datum výroby - datum spotřeby hmotnost jednotlivých kousků je 10 – 15g

Rozdělení čajového pečiva 1. čajové pečivo tukové plněné i neplněné 2. čajové pečivo máslové 3. čajové pečivo speciální

Vady čajového pečiva nejčastější vadou je žluknutí: - příčinou je rozklad tuků obsažených ve výrobku oxidaci a žluknutí urychluje: - vyšší teplota skladování - vyšší relativní vlhkost skladování - působení slunečního záření - přímý styk pečiva se vzduchem - vyšší výskyt mikroorganismů

Zápis Čajové pečivo čajové pečivo je směs drobných trvanlivých druhů pečiva (minimální trvanlivost je 14 dní) k jeho výrobě používáme: - pevná tuková těsta - třená linecká těsta - jádrové hmoty - různé speciální těsta a hmoty

přesný způsob zpracování, dohotovení a balení je dán výrobní směrnicí pro každý druh čajové pečivo se prodává v kolekcích nebo jeho jednotlivé druhy – balené nebo nebalené, volně vážené hmotnost jednotlivých kousků je 10 – 15g nejčastější vada je žluknutí – příčnou je rozklad tuku ve výrobku Rozdělení čajového pečiva: Čajové pečivo tukové plněné i neplněné Čajové pečivo máslové Čajové pečivo speciální

Použité zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Christmas_sweets_ of_the_Czech_Republic Cukrářská výroba. Olomouc: FIN, 1993. ISBN 80-85572-54-0; Alena Půlpánová.