Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP 27. 5. 2008 Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Hodnota za peníze v projektech PPP: Úvod k pojmům Owain Ellis 12. června 2008.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Řízení poradců ze soukromého sektoru Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior.
Facility management ČSN EN
Mikko AJ Ramstedt Senior Project Adviser Financial Partnerships Unit
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Nastavení vhodného institucionálního rámce pro řízení rizik v projektech PPP Školení na řízení rizik v projektech PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04.
Běžné chyby při řízení procesů PPP Maarten Groothuis.
Stanovení postupu soutěžního dialogu Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
PPP projekty v ČR Šance nebo riziko? Ing. Jan Pavel, Ph.D. katedra veřejných financí Vysoká škola ekonomická v Praze Transparency International – Česká.
Dialog versus vyjednávání - je mezi nimi nějaký rozdíl? Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Proces partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP) Zadávání zakázek v širších souvislostech Jim Wheeler 3. a Tato zakázka je financována.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Politický kontext a řízení rizik v rámci PPP Školení na řízení rizik v projektech PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt.
Partnerství veřejného a soukromého sektoru v ČR Zavedení vhodného systému řízení rizik na projektové úrovni Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Školicí.
VYUŽITÍ SOUTĚŽNÍHO DIALOGU V PROJEKTECH PPP Nejnovější zkušenosti Nizozemí a Velké Británie Ing. Eduard J a n o t a náměstek ministra financí Ministerstvo.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
Internetové nákupní aukce © Marek Cozl Pojem e-Aukce Výhody: Nástroj pro tvorbu úspor Urychlení výběrových řízení Moderní způsob Nevýhody: Náročná.
Zkušenosti se soutěžním dialogem ve Velké Británii z poslední doby Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Vratislav Paulík ředitel projektů
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Obsah A. Due diligence I. Základní vymezení II. Vymezení zadání
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Řízení investičních projektů DSZ DÚR DS ZBV RS DVZ DSP Systém Aspe.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 1 EMS jako součást Integrovaného povolování a inspekce Rob.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Strategie regionu, obce
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Zkušenosti z řízení a auditu rozsáhlého mezinárodního IS
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Transkript prezentace:

Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project Adviser Financial Partnerships Unit

Úvod Obecné informace Potenciální problémy Smlouva Důležitost průzkumů trhu Jak zorganizovat výběrové řízení Co uchazeče často odrazuje

Obecné informace PPP je mezinárodním trhem –Poradci –Financující subjekty –Dodavatelé Místní subdodavatelé

Potenciální problémy Skvělý zdroj zkušeností, ale pozor na rozdíly v postupech & standardech –Přístup k dialogu –Due diligence (povinná péče) –Struktury smluv –Náklady na účast v zadávacím řízení

Potenciální problémy „Nástrahy“ fáze předkvalifikačního dotazníku (PQQ) –Legislativa EU o zadávání veřejných zakázek –Definování „zkušeností“, které by splňovaly kvalifikační kritéria –Ověření realizovatelnosti konsorcia –Finanční situace – sladění různých standardů reportingu Měnové riziko –Reference –Vyjasnění pozice poradců v rámci konsorcia

Potenciální problémy Kulturní rozdíly mezi subjekty veřejného a soukromého sektoru –Míra delegování pravomocí –Délka/proces rozhodování –Vztahy mezi subjekty veřejného sektoru Jednotnost vs. oddělení funkcí –Vztahy mezi subjekty veřejného & soukromého sektoru

Smlouva Smlouva by měla být striktní spíše než nejednoznačná Zadavatel musí ověřit, že návrhy dodavatele plně splňují požadavky zadavatele Aby nedošlo k pochybnostem, měly by být všechny projektové protokoly odsouhlaseny a tvořit přílohy projektové smlouvy Monitorování práv a požadavků Časový harmonogram by měl umožnit adekvátní organizaci

Důležitost průzkumu trhu 1 Vývoj trhu –Formální & neformální testování Soutěž má pozitivní dopad na VfM!

Důležitost průzkumu trhu 2 Umožňuje testování trhu co se týče –Rozsahu projektu –Rozdělení rizik –Struktury smlouvy –Časového harmonogramu zadávání –Strategie zadávání

Jak zorganizovat výběrové řízení 1 Zkoumejte trh; zvažte solidnost & kapacity uchazečů Zapojte aktivně trh prostřednictvím průzkumů a „dnů otevřených dveří“ pro uchazeče Investujte do projektových informačních materiálů

Jak zorganizovat výběrové řízení 2 Jasně stanovte rozdělení rizik Předložte detailní a realistickou strategii zadávání Předložte detaily o požadavcích (informace & čas) na formální schválení zadavatelem v průběhu procesu

Jak zorganizovat výběrové řízení 3 Ukažte, že to myslíte vážně a že jste připraveni –Konzultace / schvalování –Průzkumy místa stavby –Přehled územních rozhodnutí/stavebních povolení –Referenční projekty –Zajištění projektových zdrojů –Finanční dostupnost

Jak zorganizovat výběrové řízení 4 Specifikace by měly jasně uvádět platné technické standardy Pokud budete vyžadovat informace v konkrétním formátu, poskytněte vzorové dokumenty Různé standardy pro due diligence – uveďte konkrétně své požadavky Buďte flexibilní, umožněte uchazečům přístup k informacím Dialog – ne monolog!

Co uchazeče často odradí: Nedostatečně jasně stanovený rozsah a požadavky Nerealistická finanční dostupnost projektu Nedostatek zdrojů veřejného sektoru Nedostatek podpory ze strany vedení a/nebo zainteresovaných subjektů Špatně stanovený časový harmonogram

Shrnutí Pozor na rozdíly v postupech a umožněte participaci prostřednictvím zapojení v raných fázích Definujte a otestujte si svůj trh, identifikujte klíčové faktory a zohledněte je při organizaci zadávacího procesu Využívejte mezinárodní znalosti komerčních poradců k vašemu prospěchu Přistupte k zadávání pouze až bude projekt připraven a potřebné zdroje budou zajištěny

Mikko AJ Ramstedt Otázky?