Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SAFE. SAFE - Systém evidence a ohodnocení dobrovolnické práce jako nástroje zvýšení transparentnosti a efektivity hospodaření v NNO Cíle projektu SAFE.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
ECVET v Programu celoživotního učení
Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí. Obsah prezentace •O projektu •Subjektivní část hodnocení •Objektivní část hodnocení •Plán na následující.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Hodnocení domácího prostředí DEMO Zkušenosti z praxe
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vývoj metodiky a její verze před realizací pilotních studií.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Astronomický seminář Práce s nadanými v oblasti Fyzika a Astronomie.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
SEMAFOR home Smart Evaluation Methodology of Accessibility FOR home.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Výsledky pilotních studií včetně výsledků a kazuistik.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Ing. Stanislava Správková
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Learning Educators Project Grundtvig 2 Learning Partnerships.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Odstraňování architektonických bariér v domácnostech osob se získaným poškozením mozku další dílek do skládanky péče o OZP konference „Vybrané metody a.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením: „Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí“ Vývoj metodiky pro evaluaci a modifikaci.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením: „Praktické zkušenosti s hodnocením bariér v domácím prostředí“ Vývoj metodiky pro evaluaci.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Hodnocení DeMo v projektu NetZP Mgr. Andrea Preclíková.
DĚTSKÁ SKUPINA Ministerstvo průmyslu a obchodu
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Vývoj metodiky pro evaluaci a modifikaci domácího prostředí osob se zdravotním postižením za účelem zvýšení jejich zaměstnatelnosti (DeMo) Číslo projektu:
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
P. P Projekt z operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost z Evropského sociálního fondu. Příjemce dotace: Zdravotnické zařízení městské části Praha.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Informace o službách půjčoven kompenzačních pomůcek
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Role KOUS Vysočina v projektu
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Shrnutí výsledků vzdělávacího projektu
Ing. Stanislava Správková
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením

Obsah prezentace Partneři projektu Projekt Současný stav Plánované aktivity

Partneři projektu ILA, s.r.o. ČAE Department of Health Sciences, Lund University Centro de Reabilitação Profissional de Gaia

Projekt - financování Financování Evropský sociální fond v ČR Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost ( ) Prioritní osa Mezinárodní spolupráce

Projekt - náplň Cíl: vyvinout metodiku pro hodnocení bariér v domácím/pracovním prostředí na základě přístupů používaných v zahraničí a pilotně ji otestovat Výstup: brožura, která bude sloužit ergoterapeutům k efektivní a objektivní identifikaci bariér při domácích návštěvách

Další využití metodiky Ergoterapeuti – zefektivnění domácích návštěv, podklady k argumentaci s nadřízenými orgány/identifikace problému Klienti – efektivnější plánování adaptací Stát – snížení nákladů za institucionální péči, kontrola adekvátnosti požadovaného příspěvku na zvl. pomůcku

Projekt - fáze – (24 měsíců) První fáze teoretická: prosinec 2012 – červen 2013 Druhá fáze praktická: červenec 2013 – září 2014 Třetí fáze vzdělávací: říjen 2013 – listopad 2014

Současný stav projektu Teoretická část dokončena Zahájena praktická i vzdělávací část Zrealizovány obě zahraniční stáže (teoretická i praktická) Probíhají práce na metodice

Zahraniční stáž ve Švédsku Cíl cesty: prodiskutovat využití metodiky „Housing enabler“ v ČR

Zahraniční stáž ve Švédsku “Usability in My Home” metodika

a) Jak vám úprava vaší domácnosti umožňuje provádět následující každodenní činnosti? b) Jak jste spokojen(a ) s možností provádět následující každodenn í činnosti? Tuto činnost neprov ádím (uveďt e křížek) Nemo hu odpov ědět (uveď te křížek ) Použití toalety Provádění osobní hygieny Vaření Příprava lehčích pokrmů Pohyb v domácnosti (s/bez kompenzačních pomůcek) Pohyb na vozíku (mechanickém/el ektrickém) Umývání rukou Praní v pračce Lehčí úklid Vysávání, vytírání Manipulace s domácím odpadem Příchod nebo odchod z bytu Vyzvednutí pošty ze schránky Používání automobilu/taxi Setkávání se s přáteli Vykonávání volnočasových a zájmových aktivit v domácnosti Zaměstnání (plný/částečný úvazek) Studium (denní/dálkové) Setkávání se s rodinou a péče o ni Kontakt s lidmi pomocí telefonu/počítače Sledování televize/poslech rozhlasu

Fotodokumentace ze Švédska

Plánované aktivity Dokončení první verze metodiky Realizace pilotních studií Uspořádání seminářů Uspořádání závěrečné konference Kontakt: