Výsledky dotazníkové evaluace dvouletého působení dobrovolníků v IKEM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Dobrovolníci v sociálních službách
Specifika dobrovolnické služby na onkologickém oddělení
Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Zkušenosti OSPOD s hostitelskou péčí
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Komunikace ve zdravotnictví – potřeba kontaktní sestry Konference nadačního fondu Porozumění Mgr. Alena Šmídová.
Dobrovolnické centrum Ostrava. DC ADRA Ostrava Nejsme poskytovatel soc. služeb 3 akreditace MV ČR na vysílání dobrovolníků do soc. a zdrav.zařízení –
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Týmová spolupráce profesionálů a dobrovolníků záruka bezpečného dobrovolnického programu , Praha, Evropský dům.
Program BeatBullying: Bojuj proti šikaně!. Projekt BeatBullying je spolufinancován Evropskou komisí a programem Daphne. Veškerý obsah tohoto materiálu.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
DOBROVOLNÍCI V HOSPICI
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
DOBROVOLNICTVÍ V DIVADLECH Akreditace dobrovolnické služby.
- projekt FRVŠ Inovace předmětu Alternativní a augmentativní komunikace - tematický okruh – F5A PROJEKT 2590/2011.
Dobrovolnictví jako sociální služba, nebo příspěvek ke zdravotní péči?
Autor: Pavla Tichá Amelie o.s., Šaldova 15, Praha 8
Studijní den ERC – duchovní služba ve zdravotnictví – ÚVN Praha - Střešovice mjr. Mgr. Pavel Ruml Motol
Dobrovolníci Amelie na ambulanci I. interní kliniky – hematologie Staniční sestra Karolína Straková a koordinátorka dobrovolníků Amelie pro Prahu Mgr.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Onkodobrovolníci v Krajské nemocnici Liberec Konference I slova léčí, aneb dobrovolníci na onkologických pracovištích Praha 27. února 2012 © Bc. Dana HRSTKOVÁ,
Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Dobrovolnické programy na onkologických pracovištích v ČR
 Pomoci zpříjemnit pomalu plynoucí čas dlouhodobě hospitalizovaným pacientům  Zprostředkovat pacientům kontakt s „venkovním“ prostředím  Podpořit dobrou.
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti Jiří Tošner Na Poříčí 1041/12, Praha 1 tel.:
1. PŘÍNOS DOBROVOLNÍKŮ PRO SOCIÁLNÍ SLUŽBU Rozšíření možností aktivit klientů Umožnění činností, které v našem domově nikdo neovládá Mít pro sebe jednoho.
Dobrovolník jako člen týmu
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Za dobrovolnickými příběhy na severní Moravu do Slezské diakonie.
Zdravá škola.
Definice dobrovolnictví
Praktické tipy pro budování interdisciplinárního týmu (nejen) v hospici Ladislav Kabelka DLBsH Rajhrad Subkatedra paliativní medicíny XII.BDPM, BVV
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček.
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
ANGAŽOVANÉ UČENÍ Hana Horká.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Dobrovolník na dětském oddělení
Riziko: Chybí ochranné prostředí, které nevyhovuje individuálním potřebám dítěte. klíčové: uzpůsobit prostředí patří mezi první úkoly + Náročnější prostředí.
Dárcovství času a expertní dobrovolnictví Miriam Zábrženská.
EVito systém aktivního zdraví Součást prevence a léčby civilizačních nemocí Ing. Filip Linhart, MBA, 13. listopadu 2014.
1 Projekt : „ PODPORA ZDRAVOTNICKÝCH OBORŮ“ DOBROVOLNICTVÍ - je svobodně zvolená činnost, konaná ve prospěch druhých bez nároku na odměnu.
Podzimní škola WHO-HPH v ČR, 12.– , MZ ČR v Praze Fakultní nemocnice v Motole.
“DOBROVOLNICTVÍ JAKO IMPULS PRO UPLATNĚNÍ SE NA TRHU PRÁCE“ PŘEDÁVÁNÍ PRAKTICKÝCH ZKUŠENOSTÍ BAVORSKO – JIŽNÍ ČECHY Mgr. Bohdana Břízová, Ph.D. Zdravotně.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta HODNOTA A POSTOJ OŠETŘOVATELSTVÍ PRO VEŘEJNOST Prezentace diplomové práce: Vedoucí.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Návrh účinné marketingové komunikace podniku v oblasti služeb
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Onkologie v ČR v roce 2017 a dále?
MOTIVACE K UČENÍ Tereza Hammerová
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Prezentace výsledků průzkumu
Dobrovolnické programy
UMÍME POMÁHAT…….? PETRA STEJSKALOVÁ
Transkript prezentace:

Výsledky dotazníkové evaluace dvouletého působení dobrovolníků v IKEM Mgr. Vlasta Vítková koordinátorka dobrovolníků Dobrovolnické centrum v IKEM

Základní informace Průběh evaluace 2010 (únor, březen) 3 kliniky (diabetologie, kardiologie, hepatogastroenterologie) Vrácené dotazníky: Zdravotnický personál – 28 (rozdáno 30) Kontaktní osoby – 3 (rozdáno 3) Dobrovolníci - 8 (rozdáno 9)

Cíle evaluace Zpětná vazba na dobrovolnický program v IKEM Možnosti dalšího rozvoje

Tématické oblasti 1. Přínos a smysluplnost programu 2. Informovanost o principech dobrovolnictví 3. Soulad zájmů a potřeb nemocnice a očekávání dobrovolníků 4. Forma organizace dobrovolnického programu Tématické oblasti

1. Přínos a smysluplnost programu 1. 1 1. Přínos a smysluplnost programu 1.1. Zdravotnický personál (28 respondentů) Vnímání činnosti dobrovolníka Jak vnímají dobrovolníka pacienti (podle personálu) Pozitivně: 26

1. Přínos a smysluplnost programu 1. 1 1. Přínos a smysluplnost programu 1.1. Zdravotnický personál (28 respondentů) Dobrovolnická činnost v nemocnici přináší rizika Ne: 25 Ano: 3 (ve všech případech - přínos vyváží tato rizika) Doporučení programu dalším oddělením

1. Přínos a smysluplnost programu 1.2. Kontaktní osoby (3 respondenti) Vnímání činnosti dobrovolníka Jak vnímají dobrovolníka pacienti podle kontaktních osob Pozitivně: 3

1. Přínos a smysluplnost programu 1.2. Kontaktní osoby (3 respondenti) Dobrovolnická činnost v nemocnici přináší rizika Ne: 3 Doporučení programu dalším oddělením Ano: 3

1. Přínos a smysluplnost programu 1.3. Dobrovolníci (8 respondentů) Pro 6 dobrovolníků je DC Lékořice jejich první dobrovolnickou zkušeností Pacienti vnímají dobrovolníky

1. Přínos a smysluplnost programu 1.3. Dobrovolníci (8 respondentů) Jak si myslíte, že dobrovolníky hodnotí personál nemocnice? Pozitivně – snad, většinou mi však připadá lhostejný Asi půl roku jsem pociťoval určitou ostýchavost a nedůvěru, ale to už pominulo Jak kdo, ale spíš pozitivně,občas se někdo tváří, že trochu otravujeme a překážíme Je to odvislé od oddělení a přístupu personálu

2. Informovanost o dobrovolnictví 2. 1 2. Informovanost o dobrovolnictví 2.1. Zdravotnický personál (28 respondentů) Myslíte si, že máte dostatek informací o dobrovolnickém programu a jeho organizaci v nemocnici? Zdroje informací: nástěnka, letáčky, koordinátor, dobrovolníci, škola, intranet

2. Informovanost o dobrovolnictví 2.2. Kontaktní osoby (3 respondenti) Myslíte si, že máte dostatek informací o dobrovolnickém programu a jeho organizaci v nemocnici?

2. Informovanost o dobrovolnictví 2.3. Dobrovolníci (8 respondentů) Mám dostatek informací

Mohli by dobrovolníci vykonávat další činnosti? 3. Soulad zájmů a potřeb nemocnice a očekávání dobrovolníků 3.1. Zdravotnický personál (28 respondentů) Mohli by dobrovolníci vykonávat další činnosti? Stávající činnosti stačí: 25 Pro rozšíření: 3 Např. nákupy pacientům

3. Soulad zájmů a potřeb nemocnice a očekávání dobrovolníků 3. 1 3. Soulad zájmů a potřeb nemocnice a očekávání dobrovolníků 3.1. Zdravotnický personál (28 respondentů) Myslíte si, že dobrovolník může být pomocníkem ošetřovatelského týmu?

Mohli by dobrovolníci vykonávat další činnost? 3. Soulad zájmů a potřeb nemocnice a očekávání dobrovolníků 3.2. Kontaktní osoby (3 respondenti) Mohli by dobrovolníci vykonávat další činnost? Stávající stav je vyhovující: 2 Pro rozšíření: 1 Např. nákupy novin pacientům, procházky s pacienty Mohli by dobrovolníci být pomocníky ošetřovatelského týmu? Ano: 3

Porovnání dobrovolnické činnosti a původních představ 3. Soulad zájmů a potřeb nemocnice a očekávání dobrovolníků 3.3. Dobrovolníci (8 respondentů) Porovnání dobrovolnické činnosti a původních představ Odpovídá představám: 6 Lepší: 2 Vnímání dobrovolnické činnosti jako obohacení Ano: 8 Např. srovnání životních hodnot, uspokojení sociálního cítění, dobrý pocit, setkání s novými lidmi, obohacení osobního života

4. Forma organizace dobrovolnického programu 4. 1 4. Forma organizace dobrovolnického programu 4.1. Zdravotnický personál (28 respondentů) Jak hodnotíte organizaci dobrovolnického programu v nemocnici? Např. chybí více informací

4. Forma organizace dobrovolnického programu 4. 2 4. Forma organizace dobrovolnického programu 4.2. Kontaktní osoby (3 respondenti) Jak hodnotíte organizaci dobrovolnického programu v nemocnici?

4. Forma organizace dobrovolnického programu 4. 3 4. Forma organizace dobrovolnického programu 4.3. Dobrovolníci (8 respondentů) Organizace dobrovolnického programu je Velmi dobrá: 7 Mohla by být lepší: 1 Vstupní školení a vzdělávání je Přínosné: 7 Mohlo by být lepší: 1

4. Forma organizace dobrovolnického programu 4. 3 4. Forma organizace dobrovolnického programu 4.3. Dobrovolníci (8 respondentů) S náplň supervizí jsem Spokojen: 7 Spolupráce a komunikace s koordinátorkou je výborná: 6 Dobrá: 1 Dostačující: 1

Děkuji za pozornost