RYCHLOBRUSLENÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fotbal Kopaná Fočus.
Advertisements

Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Biatlon.
BASKETBAL II..
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Tato prezentace byla vytvořena
S P O R T Y Z I M N Í.
Zimní Olympijské hry 2010 Vancouver
ATLETIKA - CHŮZE.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
VELKÁ PARDUBICKÁ Jan Freudl Konec Menu
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_61.
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
ATLETIKA 2.
Florbal.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
OLYMPIJSKÉ HRY.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
HOD OŠTĚPEM.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
 OLYMPIÁDA Zimní olympijské hry 2014 Z i m n í o l y m p i j s k é h r y Olympijské kruhy: Modrá : Evropa Černá : Afrika Žlutá : Austrálie Zelená.
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
LETY NA LYŽÍCH.
Florbal Patrik Převrátil.
CURLING.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
Michal Jáně - vodní slalom
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
SKELETON.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Vše začalo v roce 1924 ve francouzském Chamonix, kam byli sezváni sportovci na „Týden zimních sportů“. Toto klání bylo zpětně roku 1925 označeno za 1.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
VY_32_INOVACE_14_ZIMNÍ SPORTY_ukázky zimních sportů
Krasobruslení Mgr. Michal Švarc.
Ivo KOBLASA Projekt 23letého paralympijského reprezentanta, vicemistra světa, mistra ČR OD RIO DE JANEIRA PO TOKIO „Za 4 roky, při Paralympic.
Transkript prezentace:

RYCHLOBRUSLENÍ

HISTORIE Rychlobruslení je zimní sport, ve kterém se bruslí na čas Rychlobruslení se koná na ledových oválech dlouhých 400 m Rychlobruslení se dělí na tři kategorie: speed skating, short track a in-line Kolébkou rychlobruslení (speed skating) je Nizozemsko

HISTORIE II. Mezinárodní bruslařská federace ISU byla založena v Scheveningenu (NED) v roce 1892 Velký rozmach doznal tento sport v 90. letech 20. století, kdy došlo ke speciální úpravě bruslí (nože jsou upevněny pouze pod špičkou boty) Rychlobruslení je nejpopulárnější v Nizozemsku Mistrovství světa se koná každý rok v různých variantách

HISTORIE III. 1. MS se konalo v roce 1889 v Amsterdamu Od roku 1890 se závodí ve čtyřboji, první vícebojařský ženský šampionát se konal v roce 1933 Od roku 1970 se konají MS ve víceboji jak v kategorii mužů, tak i žen Od roku 1996 je pořádáno MS na jednotlivých tratích

PRAVIDLA Víceboje se jezdí na následujících tratích: - muži: 500 m, 1500 m, 5000 m a 10000 m - ženy: 500 m, 1500 m, 3000 m, 5000 m Závody ve sprintu se jezdí na tratích 500 a 1000 m Jezdí se na uměle chlazených oválech 333,33m dlouhých s poloměrem zatáčky 25 m Závodí se ve dvojicích na 4 m širokých drahách

PRAVIDLA II. Po každém kole si závodníci vymění dráhy Závodí se ve dvojicích, ale rozhodující je dosažený čas v jízdě Každý závodník má ve své výstroji brusle s noži dlouhými 33 – 45 cm Kvůli redukci odporu vzduchu jsou závodníci vybaveni kombinézami s kapucí Kvůli velké rychlosti jsou ovály opatřeny molitanovými nebo plastovými nafukovacími mantinely

ZÁVODNÍCI Nejúspěšnějším závodníkem historie MS ve víceboji je Sven Kramer (NED), který získal 6 titulů; navíc je 11-ti násobným mistrem světa na jednotlivých tratích Nejúspěšnější rychlobruslařkou historie je Gunda Niemannová (GER) s 8 tituly mistryně světa ve víceboji a 11 tituly na jednotlivých tratích

NAŠI ZÁVODNÍCI Nejlepší závodnicí v rychlobruslení v české historii je Martina Sáblíková, která získala ve své kariéře 9 zlatých medailí na MS, ale hlavně vyhrála 2x závod na OH ve Vancouveru (2010) K tomu přidala 6 celkových vítězství ve světovém poháru na dlouhých tratích Dalšími úspěšnými českými rychlobruslaři jsou Karolína Erbanová a bratr Martiny Sáblíkové Michal

Konec prezentace