FRANCIE Geografické údaje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Notebook. Notebook je označení pro přenosný počítač Jsou v něm zabudované komponenty, srovnatelné se stolním PC.
Advertisements

Evropská nej….
Sports and culture events
Paříž Prezentace 5.B.
Vypracovaly: Tereza Plžiková, Zuzana Veverková, Zuzana Brožková
Francie.
Nejvznešenější republika San Marino
Francie.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Červen 2014 Jan Ryšavý, 9. A. SNADNO SE POLOŽÍ......TĚŽCE SE ODPOVÍDÁ.
IRSKO Robin Plch 8.A
Francie 9.A.
KANADA.
Francie.
Francie.
FRANCIE.
Předmět a očekávaný výstup
Francie – atomová velmoc s přívlastkem země vína
F R A N C I E Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 16
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
FRANCIE Účastníci zájezdu: Alexander Večtomov Aneta Křížová
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
Znak BULHAESKO Veronika Osičková VII.A.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Usa.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Portugalsko Info a obrázky.
Francie 19. října Francie země vyhlášené kuchyně, módy, kosmetiky země vyhlášené kuchyně, módy, kosmetiky hospodářsky jedna hospodářsky jedna z.
Vypracovali: Zdeněk Černý,
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
FRANCIE ZEMĚ GALSKÉHO KOHOUTA.
Francie Petra Kovaříková 8.A
FRANCIE.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Co se dozvíme? Úvod – „Děti květin“ Projevy skupiny Cestování
Evropa – Západní Evropa
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Známe spoustu druhů tzv. létajicích ryb
FRANCOUZSKÁ REPUBLIKA République française Kateřina Hájková
MÍSTO, KDE ŽIJI - BOBRKY Bobrky jsou část města Vsetína
Kraj Vysočina.
Kateřina Brychtová VII.A 2010/2011
Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Marian Příhoda.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
{ Basketball Tělesná výchova Julie Ráčková, 6. A.
Německo.
Francie Miroslav Chmelka.
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. ÚVOD  Spojené státy americké se skládají z 50 států a 13 kolonií  Rozloha km (3. světě)  Nejvyšší bod Mount McKinley.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Francie (Západní Evropa)
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa- Západní Evropa Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Název : VY_32_INOVACE_08_Francie Téma: Evropa – Francie 7.ročník Číslo.
Nej z Evropy. Nej z Evropy VY_32_Inovace_13 MJ-3 PaedDr.Jitka Mužíková ZŠ a MŠ Nedašov.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Zeměpis EVROPA – povrch, vodstvo, podnebí
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Počet obyvatel Rozloha km² Jazyk -francouzština
Evropa 4 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Transkript prezentace:

FRANCIE Geografické údaje

Rozloha rozloha metropolitní Francie (rozloha na území Evropského kontinentu) je 547 030  km² celková rozloha Francie, včetně zámořských území, je 674 843  km²

Zámořská území

Počet obyvatel 65,7 milionů (2012) národnosti : Francouzi 93,5%, Portugalci 1,3%, Alžířané 1,1%, Španělé 0,4%, Italové 0,4%, ostatní 2,2%

Náboženská příslušnost římští katolíci 78% ostatní křesťané 4% muslimové 3,5% bez vyznání a ostatní 14,5%

Státoprávní uspořádání 4. října 1958 byla schválena ústava, která ustanovila, tzn. Pátou republiku prezident je François Hollande Francie je rozčleněna na 26 regionů

Podnebí a povrch ve Francii bývají chladné zimy a mírná léta, u Středozemního moře, pak mírné zimy a horká léta většina území je plochá a nížinná, sever a západ Francie je mírně zvrásněný, ve vnitrozemí se nachází významná pahorkatina  Massif Central na jihozápadě se tyčí vysoké Pyreneje a na jihovýchodě Alpy, kde najdeme i nejvyšší vrchol Evropy – Mont Blanc (4810 m) 

Paříž hlavní město Francie památky – Eiffelova věž Notre Dame Vítězný oblouk Sacre-Coeur Louvre

Řeky Francií protéká mnoho řek, nejdelší tři jsou : Loira – délka : 1012 km

Seina - délka : 776km Rhôna - délka – 545km

Zajímavost Oblast Francie byla osídlena již před 4500 lety. Už od té doby byla jednou z nejvýznamějších oblastí tehdejšího světa. Jak to mu bylo v minulosti je i teď. Francie je kolébkou turistického ruchu a módy. Můžeme zde najít mnoho pamětihodností. V roce 2008 byla Francie nejnaštěvovanějším místem Evropy a v roce 2009 se stala dokonce nejnaštěvovanějším místem celého světa.

Zdroje http://www.zemepis.net/zeme-francie http://www.adventura.cz/zeme/francie http://www.zemepis.estranky.cz/clanky/francie.html https://www.google.com/search?q=narodnosti+clipart&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=7VZ_U6SeJdLn7Aau3YCICg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1920&bih=972#q=narodnosti+clipart&tbm=isch&imgdii=_ http://www.gleeforczech.estranky.cz/clanky/zajimavosti.html Vypracovali : Barbora Novotná, Radek Geršl