Didaktické metody pro výuku cestovního ruchu na školách.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cesta byla dlouhá…. První žádost již v roce 2008, ještě se ZŠ Zeleneč
Advertisements

Národní parky západu USA
Projekt „ Státy Evropy - EU“
Královéhradecký kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Středočeský kraj S.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Evropa obyvatelstvo.
Metoda 2: Konstrukce kružnic - Podrobné řešení
GEOLOGICKÁ ZEBRA (LOGICKÁ ÚLOHA)
VY_52_INOVACE_03/2/27_ZEMĚPIS
OBYVATELSTVO EVROPY 718 milionů obyvatel.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Základní pojmy Absolutní a komparativní výhoda
EVROPA Obyvatelstvo. EVROPA Obyvatelstvo Základní údaje 730 mil. obyvatel (2005) 11 % světové populace 10 mil. km2 73 obyv./km2 - nejvíc na světě.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
1. Datum vytvoření: Téma: Popis krajiny Cíl prezentace: Práce se smysly při popisu okolní krajiny Časová dotace: 45 min Anotace: Výukový materiál.
Moderní cyklistická doprava
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Moravskoslezský kraj.
TERÉNNÍ VÝUKA GEOGRAFIE Malá Morávka – Karlov 15. až 17. dubna až 19. dubna 2013.
Požadavky k zápočtu. Okruhy témat Vánoce, vaření, recepty, příprava potravin, vybavení kuchyně, nádobí Lidské vlastnosti – přídavná jména Pohádka Životopis.
Francie Petra Kovaříková 8.A
Cestovní ruch turismus, turistika, rekreace, rekreologie = cílené, záměrné cestování CR – možnost vycestování člověka a jeho setrvání mimo své bydliště,
Krajina a životní prostředí
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_96.
Didaktické metody pro výuku cestovního ruchu na školách.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt M Š MT ČR EU PEN Í ZE Š KOL Á M Č í slo projektu.
Liberecký kraj - procvičování
Cestovní ruch.  Vnitropolitická stabilita  Charakter politického systému  Státní hranice: Schengenský prostor Vízová povinnost.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Obyvatelstvo EVROPY.
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A 29. DUBNA 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
EVROPA – ÚVOD A RAGIONÁLNÍ GEOGRAFIE I.
Poetismus Daniela Mlatečková Michaela V. Vítková 1.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Zlínský kraj – opakování VY_32_Inovace_01KR-3 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
DUM II. / 7. osobní doklady Bc. Zdeněk Klíma. Osobní doklady.
HISTORY PARK LEDČICE Jaký je účel HISTORY PARKU? Seznamovat návštěvníky s historií naší krajiny, jejích obyvatel a způsobu života od pravěku po středověk.
Ekonomické souvislosti studijního směru AP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Královéhradecký kraj Jan Staněk. Informace o kraji  Královéhradecký kraj leží v severovýchodní části Čech.  Krajským městem je Hradec Králové  V Královéhradeckém.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie II. Alternativní zdroje 1/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
Základní pojmy Absolutní a komparativní výhoda
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Cestovní ruch I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Kameny Příroda kolem nás.
Distribuce VY_32_INOVACE_44_883
Socioekonomická geografie, hospodářské sektory
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
VY_52_INOVACE_13_02_obyvatelstvo Evropy
Hudba na jevišti Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_12_HUDBA NA JEVIŠTI Téma: HUDEBNÍ.
Postavení CR v hospodářství
Romové. -Původ Indie - Romské etnikum je nejpočetnější v Evropě a v Americe -V rámci Evropy se nachází zejména v jihovýchodní Evropě. Studiem Romů se.
Národní parky západu USA
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Systém vodních staveb v Evropě
Co nepatří do stáje VnímánÍ.
Zájezd do Českého Švýcarska
Pardubický kraj Po střechou Evropy.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Transkript prezentace:

Didaktické metody pro výuku cestovního ruchu na školách

Vzdělávací modul Odpovědné cestování

Proč a kam cestujeme? Co s sebou na cesty? Řízek nebo pojištění?

Raději s „cestovkou“ nebo na vlastní pěst? Výhody: Nevýhody:

Cestujeme s dítětem Jedeme na lyže Cestujeme se psem Jdeme na hory Cestujeme s babičkou Jdeme si zaplavat Cestujeme do exotických zemí Jedeme na kolo

Jiný kraj, jiný mrav… …a co vaše zkušenosti?

Jak se chovat odpovědně vůči životnímu prostředí při cestování?

Stanu se někdy ideálním Evropanem? Budu k dispozici – jako Belgičan. Budu diskrétní – jako Dán. Budu mnohomluvný – jako Fin. Budu skvěle řídit automobil – jako Francouz. Budu střízlivý – jako Ir.

Budu se ovládat – jako Ital. Budu slavný – jako Lucemburčan. Budu mít smysl pro humor – jako Němec. Budu štědrý – jako Holanďan. Budu technicky zdatný – jako Portugalec. Budu trpělivý – jako Rakušan.

Budu dobrým organizátorem – jako Řek. Budu skromný – jako Španěl. Budu přizpůsobivý – jako Švéd. Budu umět dobře vařit – jako Brit. A jací jsme my?