Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Organizační struktura
Závěrečná konference k projektu
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
III. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ
MAP – Místní akční plán ORP RK
„Okna technickým oborům dokořán“
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Výzva k předkládání žádostí
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Organizační struktura
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.

Záměrem Pionýrského projektu Klíčení je vytvoření uceleného vzdělávacího systému zaměřeného na rozvoj činnosti dětí a mládeže se specifickými vzdělávacími potřebami. Projekt je realizován v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Číslo výzvy: 14 Název výzvy: Žádost o finanční podporu z OP VK – IP – oblast podpory 1.2

Pojem děti se zvláštními vzdělávacími potřebami, nezahrnuje pouze děti s poruchami učení, ale rovněž: děti ze sociálně znevýhodněných rodin, děti ohrožené předčasným odchodem ze vzdělávání, v neposlední řadě talentované děti.

Pro co nejefektivnější využití vzdělávacích programů byl projekt rozdělen pro 4 věkové kategorie, jimž budou všechny pracovní materiály graficky a formálně přizpůsobeny.

Cílem projektu je, aby individuální přístupy přizpůsobené těmto dětem byly standardně využívány v běžné činnosti sdružení a promítly se i do vzdělávání v rámci sdružení Pionýr. Dalším záměrem projektu je snaha dále rozvíjet a prohlubovat klíčové schopnosti (emoční inteligence a sociální dovednosti) těchto dětí v rámci neformálního vzdělávání.

Základní organizační informace Projekt je rozdělen do jednotlivých částí – klíčových aktivit. Výstupy projektu musí odpovídat základnímu zadání, jedná se o povinné monitorovací indikátory. Vychází z naší běžné činnosti: pravidelná činnost – oddílové schůzky, tábory, výpravy…

Územní dopad

Projekt řídí „Projektový výbor“ Předseda Pionýra Petr Halada Hlavní manažer projektu Martin Bělohlávek Ekonom projektu Kateřina Brejchová Organizační tajemník projektu Jakub Šťástka Odborný garant projektu Irena Černá

Organizace Projekt bude realizován prostřednictvím realizačního týmu a čtyř odborných týmů členěných dle věkových kategorií (nejmladší, mladší školní věk, starší školní věk, 15+). Do projektu se také dále zapojí nemalé množství dobrovolníků – např. tazatelů nebo ověřovatelů, což budou v praxi vedoucí oddílů.

Klíčová aktivita Klíčová aktivita je část projektu, na jejímž konci jsou k dispozici výstupy, které jsou zpravidla využity v dalších částech projektu. Klíčení má jedenáct klíčových aktivit, které zahrnují časový a obsahový plán, který je třeba dodržet. Jednotlivé činnosti nelze mezi aktivitami přesouvat.

Výsledek projektu Projekt přinese 4 vzdělávací moduly/programy speciálně uzpůsobené pro jednotlivé věkové kategorie a zároveň také ucelený systém vzdělávání, akreditovaný kurz pro vedoucí.

Jaký bude přínos pro Pionýr Zvýšení povědomí veřejnosti o Pionýru a jeho práci.

Jaký bude přínos pro pionýrské oddíly V případě zapojení do projektu získají oddíly významnou finanční podporu. Vedoucí budou mít možnost zvýšení kvalifikace. Vzdělávací moduly, které vzniknou, budou moci vedoucí po skončení projektu volně využít.

Jaký bude přínos pro vedoucí Ti, kteří využijí výstup z projektu získají ucelený metodický materiál – program splňující požadavky osobnostního rozvoje i zachování neformálního přístupu a hry jako základního výchovného prvku. Pro ty, kteří pracují s jinými programy přinese projekt soubor námětů pro využití.

Jaký bude přínos pro děti formou činností, her a motivovaných situací budou ukotvovat získané dovednosti a znalosti, budou motivováni rozšiřovat své znalosti v oborech, o které projeví zájem, umožní jim rozvíjet sociální schopnosti, dovednosti s důrazem na zvyšování emoční inteligence, zvýší jejich adaptabilitu v nových sociálních prostředích, jejich pozitivní vnímání a schopnost sebehodnocení.

Děkujeme za pozornost